You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahın takdiri mi

Acemi Üye
Allahın takdiri mi
Eğer başına bir iş gelirse, ‘Keşke şöyle yapsaydım; o zaman şöyle olurdu.’ deme. ‘Allah’ın takdiri böyleymiş; O dilediğini yaptı.’ de. Zira, ‘Keşke şöyle yapsaydım’ sözü, şeytanın vesvesesine yol açar.” (Müslim, Kader, 34) bu hadisi açıklar mısınız ders çalışmadım ve sınavdan başarısız oldum bu Allahın takdiri mi yani?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Allahın takdiri mi
Yani benim bugüne kadar başarısız olmam kader mi yani? Çalışsaydım başarılı olmayacak mıydım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Adam öldürmekte Allahın taktidiri yada günah işlemekte o zaman değil mi biz hiç bir şey den sorumlu değiliz dediğin mantığa göre nik kardeşim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben sorumlu değilim demedim ki sadece başarılı olmak kaderimde yok mu yani dedim. Çalışmayarak günaha girdiğime bir itirazım yok. Dediğim şu mantığa geliyor mesela birini öldürsem Allah korusun günaha girerim ama o adamın ölmesi Allahın takdiri gibi yani. Senusî kardeşin paylaştıklarından ben bunu anladım yani. Mesela rızk Allahın verdiği kadar geliyor ama çalışmazsan sadece günaha giriyorsun yani sonuca bir etkin olmuyor ben böyle anladım Senusî kardeşin anlattığından.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sağol kardeş ama anlamadım ders çalışsaydım keşke demeli miyim dememeli miyim dememeliysem nedenini tekrar açıklar mısın? Üzülmenin faydası olmadığı için mi üzülmeyeyim?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.