You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahın rahmetiyle buluşmak

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar.ben 2 ay önce bir dini kitap okuduktan sonra hayata bakışım büyük ölçüde değişti. hayatımın her anında Allahı hissederek yaşamaya başladım. nereye baksam onun varlığını hissediyordum . aldığım nefeste dahi varlığını hissediyordum . sevmediğim insanlara dahi baktığımda onları değil yaradanı görüp onları sevmeye başlamıştım.bu dünya gerçekten bana o kadar boş gelmeye başlamıştı ki dışardaki gördüğüm insanların dünya işleriyle bu kadar içli dışlı olmaları birbirlerine şu bana şöyle dedi yada bugün şu kişi beni terk etti çok mutsuzum demelerine çok şaşırıyordum. başıma üzücü bir olay geldiğinde Allahın benim yanımda olduğunu ve bana tıpkı bir annenin yavrusuna sevgiyle sarıldığı gibi sarıldığını hissediyordum bunları yazarken dahi duygulanıyorum. fakat ben bu duyguyu gerek okuduğum bölümdeki ateist insanlar gerekse internette araştırırken okuduğum yazılardan dolayı Allaha inanmakla inanmamak arasında kaldım. yani Allahın rahmetini kaybettiğimi düşünüyorum.şimdi eski halime yani herşeyi kafaya takan mutsuz isteksiz bir insan haline döndüm. bu konuyu annem ve dedemle paylaştım. annem ve dedem çocukluktan beri ibadet eden insanlardır ve onlarda benim yaşadığım duygulara benzer duygular yaşadıklarını söylediler özellikle dedem oğlum ben senin bu yaşadığın duyguyu 30 lu yaşlarımda yaşadım ve bir hatam yüzünden kaybettim ve 40 sene oldu onu yakalayamadım ama senin tekrar bulacağına inanıyorum dedi. arkadaşlar eğer bu anlattıklarıma benzer duygular yaşayan biri varsa içinizde bana anlatırmısınız ne yapmalıyım kuran okumaya ve namaz kılmaya başladım fakat halen camiye giderken eskiden hissettiğim o ilahi rahmeti artık hissedemiyorum sizce ne yapmalıyım.yoksa rabbim bilmeden yaptığım bir hatam yüzünden beni cezalandırıyor mu .Rabbimin sevgisini tekrar nasıl kazanabilirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Allahın rahmetiyle buluşmak
Belki hatan sebepli olabilir yada
Belki Burda kardeş Özel Bir imtihanla karşı karşıyasın
Namazı ilahi zevk aldığın için kılmadığını ispat etmelisin

Unutma zevk için değil Allah için ibadet....

Gibi bir durumda olabilirsin

Bazı hal varki çok kolay ibadet edersin zevk alırsın
Bazı hal var ki sıkışırsın öyle bir hal şeytana ve nefsine rağmen cihad edersin zevki unutursun savaşta zorlandığın hal aklına gelir..zevk almadım sanırsın ama Allah katında ne saraylar köşkler aldığını bilemezsin(bu yorumu hekimoğlu ismail yapmıştı)

Dolayısıyla sonuç tarikat ehli bile yaşadığı olağanüstü hallerden önce
Devamlı istikameti önplana koymuşlar... Sen sanırsın ki keramet süperdir..
Halbuki asıl süper olan devamlı istikamet üzere haldir...

Tasavvufta bile temel kaidelerden olmuştur..
En büyük keramet istikamet üzere olmaktır...
Sakın zevk almıyorum diye haline üzülme devam et
Nerelere varacağını Allah bilir ...
Belki yarın belki yarından da yakın bir zaman sonra bazı şeyler sen istemesen de zuhur eder.....sabret ve devam et
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
Allah'a olan inancımızda şüpheye düşmek söz konusu dahi olamaz.Hayatımız boyunca şeytan ve nefis en donanımlı silahlarıyla bizlerle mücadeleye devam etmeye çalışacaklardır ve bu savaş son nefesi verene kadar sürecektir.. Bizim davamız ise sürekli Allah ve Rasül'üne yapısmak olacaktır aksi halde bu mücadele kötü sonla bitecektir..

Bu sorunları yaşayan tek kişi siz değilsiniz sizin gibi binlerce insan var.İtikad noktasını önce iyi anlamamız gerekmekte daha sonra amele geçilmesi gerekir, yoksa karşılasılan badirelerle mücadele etmek cok zor olacaktır ve bu bazen kayıplada bitebilmektedir..

Eski halinize dönmenin tek yolu akidenizi sağlamlaştırmaktır.Aksi halde yaptıklarınız beyhude olur.

Artık kemale eriştikten sonra onlarla(kafirlerle) dolaşmak Allahın davetinden uzaklığın ifadesi olsa gerek..

Zira Allah subhanallahi ve teala;

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللّهِ يُكَفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلاَ تَقْعُدُواْ مَعَهُمْ حَتَّى يَخُوضُواْ فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذًا مِّثْلُهُمْ إِنَّ اللّهَ جَامِعُ الْمُنَافِقِينَ وَالْكَافِرِينَ فِي جَهَنَّمَ جَمِيعًا
Nİsa:140

Mealen:

Allah size indirdiği kitapta onun ayetlerinin inkar edildiğini ya da alaya alındığını işittiğinizde başka bir konuya geçmedikleri sürece onlarla bir arada oturmamanızı, yoksa sizin de onlar gibi olacağınızı bildirdi. Hiç kuşkusuz Allah münafıklar ile kafirleri cehennemde bir araya getirecektir..

Selametle..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-04-2014, Saat:04:19 PM, Düzenleyen: RuhAdam.
General
Allahın rahmetine kavuşmak için bu git gellerle mücadele edip sonunda da şeytanın vesveselerini veya şeytanlaşmış insanların ihtarlarını bertaraf ederek Allaha yönelmen gerekir

Allahn rahmeti 2 kelimeye sığacak kadar kolay yada mücadelesiz kazanılacak bir şey değildir

öyle olsaydı dünya üzerinde bu kadar kafir yaşamazdı herkes kolay yoldan Allahın rahmetine kavuşurdu

imtihan bu işte,bize Allahı unutturmak bize Allahı kötülemek O'nun yolundan alıkoymak isteyenlere karşı yüreğimizin yettiği kalbimizin temizliği kadar mücadele etmektir imtihan

ve şayet yüreğimiz yeterse bu mücadeleden zaferle ayırılırız

yüreğimiz yetmezse,benim yüreğim bu dünyaya yetiyor ;aklıma ne yatıyorsa, keyfime hangisi geliyorsa onu yaşarım ona inanırım deriz ve Allahın bizi yaratış gayesini Dünyayı ve tüm evreni yaratış gayesini bir kenara atarız şu beş para etmez dünya zevkinden alabildiğimiz kadar zevk alırız ve gerisi sonsuz cehennem

şu dünya kuruldu kurulalı yüzmilyarlarca insan yaşayıp öldü

kafirliği seçen,ateistliği seçen dünya zevklerini seçen o milyarlarca insandan bi ses işitebiliyor muyuz artık?

o uğruna Allahı tanımamasına sebep olan dünya zevkleri o insanlara bi yarar sağlayabiliyormu artı?

ah güzel kardeim

peygamberimiz sallalahu teala aleyhi vessellem bile Allahın yardımı ne zaman diyecek kadar zorda kalmış

biz şurda 2 ateistin aklımızı karıştırmasıyla baş etmekte zorlanıyoruz daha

Allahın rahmetine kolay ulaşılmaz ,lakin Allahın rahmeti sonsuzdur ve zevklerin nimetlerin en güzellerine sahiptir

şu dünyada bile fani zevkelr fani güzellikler için ne yollardan geçiyoruz ne çbalar harcıyoruz Allahın rahmetine ulaşmak o kadar kolay olur mu hiç?

sabretmeden şükretmeden velhasıl Allaha teslim olmadan O'nun rahmetine kavuşamayız.
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.