You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahın ismi anılmadan Kesilen hayvanlar

Allahın ismi anılmadan Kesilen hayvanlar

Forumcu
RE: Allahın ismi anılmadan Kesilen hayvanlar
Senusi kardeşim verdiğin linki okudum ama taguttan şeyden bahs ediyor...yani bişe anlamadım yine.

Şimdi sen dışardaki lokantalarda et yemiyır musun?
Yiyorsanda nasıl yiyorsun...besmele çekip öyle mi yiyorsun?

Yok eğer yemiyorsan bu o kişilerin müslümanlığından şüphe etmek olmaz mı?

Bir Müslümanın bir müslümanın imanından şüphe etmesi küfür değil mi?Sonuçta Allah'a inanıyorsa bundan şüphe etmek senin kendi inandığın Rabb'den şüphe olmaz mı?

Öğrenmek için soruyorum arda niyet yok kardeşim,yanlış anlamanı istemem.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bir de illa lokanta olması şart değil,komşuya vs. bir yere,akrabalarına gittiğinde yemekte et varsa ne yapıyorsun.?

Nerden geldiği,kimin kestiği belli değil sonuçta.

Eğer yabancı memleketteysekte takvaya uymak lazım diye düşünüyorum.tabi orda müslüman bir lokanta varsa o ayrı.

Gelen rivayetlere göre Hz. Ömer bin Hattab (r.a.) Übey b. Ka'b (r.a.)'a :

- "Takva nedir ?" diye sordu. Übey:

- Sen hiç dikenli bir yola girmedin mi ? dedi Ömer.

- Girdim, dedi.

- Peki ne yaptın ?

- Eteklerimi çekip dikkat ettim ve çabaladım, dedi. Bunun üzerine Übey:

- İşte takva budur, dedi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Arkadaşım şu ilintisiz nakilleri atmayı bırakta soru cevap yaparak ilerleyelim eğer nakil atacaksan "kitapsız kafir Allah adına kesse bile kestiği yenmez" diye ayet hadis ya da sahabe icması aktaracaksın yoksa bana neden zan ile istidlal ettiğin nakilleri atıyorsun ki ben zaten bunu kabul etmiyorum delil diye attığın ayette mefhumu muhalefe ile hüküm çıkarıyorsun bu mefhumları ben kabul etmiyorum ki bunları kabul edenler bile sıfatlarda kabul etmezler sen tutmuşsun bana bunu aktarıyorsun..
Ayetin birisini tahrif ederek aktarmışsın bu senin taklidçi olman ayet ne diyor diye hiç düşünmemen ve ayetin tümünü atmamandan kaynaklanan bir cehalet.
"illa ma zekkeytum" ayeti şöyle "Allahtan başkası üzerine kesilen hayvan eti, henüz can vermeden yetişip kestiğiniz dışındaki, vurulmuş, yüksekten düşmüş, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış... Hayvan etlerini yemeniz haram kılınmıştır"
Buradaki "الاماذكيتم" ifadesi boğulmuş yüksekten düşmüş veya yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış hayvanlar üzerine getirilen bir istisna, yani senin taklidçilik ağzı ile aktardığın gibi failden istisna değil şayet öyle olsaydı cümlenin başından beri bu istisnayı alsaydın ayetin başında domuz, Allahtan başkası adına kesilmiş ve leş geçiyor, o zaman mana şöyle olurdu müslüman birisi domuz kesse ya da Allahtan başkası adına kesse bunun helal olduğu anlamı çıkardı.
Şimdi sorumu tekrarlıyorum aktardığım ayette ibare hangi siga da geçiyor?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Tabi ki yiyorum neden yemeyim Peygamber Yahudi bir kadının verdiği etten yiyerek zehirlendi ben bugunkülerin kestiğini mi yemeyeceğim helal kesim şartlarına dikkat eden herkesin kestiğini yerim
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bu yukardaki şahsın derdi farklı ona göre tüm halk kafir o yüzden kestiği yenmez diyor bu nedenle sana tagut ile ilgili nakilleri olan tekfirci sitelerin yazılarına yönlendiriyor ben Konya da bunlar gibisini çok gördüm bir kaç tanesi konuşmam oldu kayıtları atabilirim hepsi cahil insanlar ama samimi insanlar
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.