Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Allahın ismi anılmadan Kesilen hayvanlar
Allahın ismi anılmadan Kesilen hayvanlar
Şimdi sen dışardaki lokantalarda et yemiyır musun?
Yiyorsanda nasıl yiyorsun...besmele çekip öyle mi yiyorsun?
Yok eğer yemiyorsan bu o kişilerin müslümanlığından şüphe etmek olmaz mı?
Bir Müslümanın bir müslümanın imanından şüphe etmesi küfür değil mi?Sonuçta Allah'a inanıyorsa bundan şüphe etmek senin kendi inandığın Rabb'den şüphe olmaz mı?
Öğrenmek için soruyorum arda niyet yok kardeşim,yanlış anlamanı istemem.
Nerden geldiği,kimin kestiği belli değil sonuçta.
Eğer yabancı memleketteysekte takvaya uymak lazım diye düşünüyorum.tabi orda müslüman bir lokanta varsa o ayrı.
Gelen rivayetlere göre Hz. Ömer bin Hattab (r.a.) Übey b. Ka'b (r.a.)'a :
- "Takva nedir ?" diye sordu. Übey:
- Sen hiç dikenli bir yola girmedin mi ? dedi Ömer.
- Girdim, dedi.
- Peki ne yaptın ?
- Eteklerimi çekip dikkat ettim ve çabaladım, dedi. Bunun üzerine Übey:
- İşte takva budur, dedi.
Ayetin birisini tahrif ederek aktarmışsın bu senin taklidçi olman ayet ne diyor diye hiç düşünmemen ve ayetin tümünü atmamandan kaynaklanan bir cehalet.
"illa ma zekkeytum" ayeti şöyle "Allahtan başkası üzerine kesilen hayvan eti, henüz can vermeden yetişip kestiğiniz dışındaki, vurulmuş, yüksekten düşmüş, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış... Hayvan etlerini yemeniz haram kılınmıştır"
Buradaki "الاماذكيتم" ifadesi boğulmuş yüksekten düşmüş veya yırtıcı hayvanlar tarafından parçalanmış hayvanlar üzerine getirilen bir istisna, yani senin taklidçilik ağzı ile aktardığın gibi failden istisna değil şayet öyle olsaydı cümlenin başından beri bu istisnayı alsaydın ayetin başında domuz, Allahtan başkası adına kesilmiş ve leş geçiyor, o zaman mana şöyle olurdu müslüman birisi domuz kesse ya da Allahtan başkası adına kesse bunun helal olduğu anlamı çıkardı.
Şimdi sorumu tekrarlıyorum aktardığım ayette ibare hangi siga da geçiyor?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi