You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahın haramını helal yapmak=ŞİRK

Allahın haramını helal yapmak=ŞİRK

Acemi Üye
RE: Allahın haramını helal yapmak=ŞİRK
Çevremdekilerden bahsediyorum yada sana şöyle bir örnek vereyim bir insan La ilahe illallah diyorsa anlamını bilmek zorunda değilmidir ? La ? Kalkıp ikinci bir dine tabii olmak Allah'a ortak koşmanın mazereti olamaz eğer müslümanım diyorsak Allah'a inaniyorsak O'nun yasaklarınıda bilmek zorundayız düşünsene ben bugün namazı bırakıyorum Allah'a iman etmiyorum her türlü küfre şirk'e bulaşıyorum ama cehaletimden dolayı Allah'ın bana yasaklamış olduğu herşeyi yapıyorum bunun hesabının sorulmayacağınımı düşünüyorsun gerçekten kur'an net değilmidir güzel kardeşim Allah C.c sana yasaklarını belirtmiş bunu bunu yaparsan affetmem demiş tevbe etmedigin sürece cehaletinden dolayı yaparsan affederim mi demiş ? Yads iyi niyetinden dolayı yaparsan ? Demişse kanıtını sunda bizlerde cehaletimizi giderelim kardeşim ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Dinden çıkartan hususları bilmek zorunda davasında samimi olan bir müslüman nasıl ki ağzımızdan çıkan samimi bir cümle ile müslüman oluyorsak bir cümlede bizi dinden çıkartmaya yeterli olacaktır tek bir cümle senin hayatın boyunca yaptığın amelleri sıfırlar mesela (Haşa) Allah'a veya Peygamber e küfür etmek gibi yani ben sana kalkip butun sureleri ezberlesin demiyorum dinde ayaklarimizi sabit tutan hususlari bilmek zorundadır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben sana yine ayetlerden örnek vereyim aşağıdaki ayetlerde şu sebepten yaparsan affederim mi buyuruyor Allah C.c ?

“Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur.” (Nisa: 48)
“Allah, kendisine ortak koşulmasını elbette bağışlamaz, bundan başkasını dilediğine bağışlar. Allah’a ortak koşan kimse derin bir sapıklığa sapmış olur.” (Nisa: 116)
“…Biliniz ki kim Allah’a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcılar yoktu” (Maide: 72)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-04-2016, Saat:06:13 PM, Düzenleyen: Elhamdülillah.
Acemi Üye
Hala mazeret mi gülücük ? Kur'an-ı kerim apaçık ortada değil mi ?

“Ateşte bulunanlar cehennem bekçilerine: Rabbinize dua edin, bizden, bir gün olsun azabı hafifletsin! diyecekler. (Bekçilergülücük Size peygamberleriniz açık açık deliller getirmediler mi? derler. Onlar da: Getirdiler, cevabını verirler. (Bekçiler ise): O halde kendiniz yalvarın, derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.” (Mu’min: 49, 50)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Resulullah (sav): Onların din adamları, önderleri, Allah’ın yasak dediğine serbest, serbest dediğine ise yasak dediklerinde onlar onlara itaat ediyorlarmıydı?
Adiy b. Hatim (ra): Evet ediyorlardı cevabını verdi. Bunun üzerine Resulullah (sav): İşte bu onlara ibadet etmeleridir, buyurdu. (Tirmizi, tefsir, 9. Sure, 31. Ayet)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Büyük şirkte cehaletin mazeretin mazeret olması söz konusu bile değildir biraz kafan karışmış kapsamlı bir araştırma yapmanda fayda var Allah O'na ortak koşanları tevbe etmedikleri taktirde asla bağışlamayacağını belirtmiş güzel kardeşim sen demokrasi ve laik düzen bir dindir diyorsun ve ben senin kurduğun cümleden yola çıkıyorum madem demokrasi ve laiklik bir din ise bu dini destekleyenler Allah'ın dinine apaçık ortak tutmuşlar demektir bunu söyleyen kendinsin ben sana sabaha kadar ayet ve hadis sunsam sen tek bir kanıt sunamadan yine cehalet mazerettir diyeceksin bu yüzden ne ben kendimi yorayım nede sen en iyisi kapsamlı bir aştırma yap ve bunun sonunca bana hak vereceğine inaniyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Şuan kaçıyorsun ya da kaçmıyorum diyorsan cevap vermelisin ya da bilmediğin içinde cevap vermiyor olabilirsin bu durumda kendi akidenle çelişmiş olursun
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.