You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allahın haramını helal yapmak=ŞİRK

General

konuşan hoca gibi oy verme işini direkt şirk görmüyoruz, bununla birlikte şirke çok benzeyen bir amel olduğu şu şartlarda açıktır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-06-2013, Saat:01:09 AM, Düzenleyen: karadamlalar.
...
RE: Allahın haramını helal yapmak=ŞİRK
Şahsi fikrim,ben oy kullanan insanları ikiye ayırıyorum,bir taraf iyi niyetle

Allah rızası için bir şeyleri islama uygun değiştirebileceğine inandığı için oy kullanıyor.

Diğer taraf ise Allah'ın rızasını gözetmeksizin sadece menfaati gereği kendi çıkarları için oy kullanıyor.

Şuda bir gerçek ki particilikte genelde çıkarlar ön plandadır.Şuanki rejimde bunu gerektiriyor ne yazık ki.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Pardon bu sistemin Allah'ın razı olmadığı bir küfür sistemi olduğunu hepimiz biliyoruz ve buna rağmen destekleyip bu küfür sistemini ayakta tutan insanlara bu sebepten dolayı neden şirke girdigini söyleyemiyorsunuz? Vicdanınızı rahatlatmak için mi ? Şirk konusunda katılmadığını belirtmişsin güzel kardeşim açıklaman nedir merak ediyorum bilgilendirirsen sevinirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Mücerret olarak oy vermek şirki benimseyip destek olduğu anlamına gelmez bazı karineler varsa o zaman buna hükmedebilirsin. Bir de tekfir konusunda ihtiyatlı olmak gerekir, Nebi aleyhisselam ihtimal ihtiva eden durumlarda tekfir etmekten sakındırıyor. Hüküm vermede acele etmemek gerekir. Üstelik oy veren herkes bunun gerektirdiği anlamı bilmez, sen kendi bildiğin anlamın gerektirmediği ile başkasının bilmediği anlamın gerektirdiğine hükmedemezsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeşim benim ahirette bilmiyordum deme gibi bir şansımız olacak mı sence ? Allah C.C hakimet konusunda ortak istemediğini belirtmiş kur'an-ı kerimde ve şeriat ı buyurmuş... Ben tekfir etmiyorum sadece bir uyarıda bulunuyorum isteyen dikkate alır isteyen almaz nede olsa Dinimizde zorlama yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Neden nefis yapıyorsun güzel kardeşim ? En ağır cezanın Allah'a ortak koşmak olduğunu bilmez misin ? Tabiki bizlerde korkuyoruz Allahın merhameti kadar gazabıda var fakat elhamdülillah Allah a ortak koşmuyoruz ne hüküm konusunda nede ilahlık konusunda bilmem anlatabildim mi ? İnkar ederekte vicdanınızı biryere kadar rahatlatbilirsiniz ben şunu bilirim ! Bu sistem küfür sistemidir bu sistem tağuttur bu sistem Allahın yasakladığını serbest kılan bir sistemdir ve ben bu sistemden razı değilim bir müslüman şeriat ı gönülden istemeyipte kalkip laik düzeni benimseyip ayakta tutuyorsa ben o insanın imanından şüphe ederim AllahuAlem
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Ben niye nefis yapayım ben diyorum ki avamı itham ederken adil ol, bilmese de anlamasa da Allah kesinlikle affetmez edasıyla konuşma yoksa ben sisteme küfür sistemi demene karşı değilim elbette demokrasi laiklik birer dindir, Müslümanların bu tarz dinlerle hiçbir ilişkisi olmaması gerekir.
Fakat her oy veren müşriktir ya da Allahın indirdiği ile hükmetmemek mutlak olarak büyük küfürdür gibi söylemlerde biraz daha dikkatli olmanı tavsiye ederim nefsim için değil nefsin için.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İyide Allah C.c O'na ortak koşanları affetmeyeceğini zaten belirtmiş bunu ben kendi düşüncelerimi dayatarak söylemiyorum ki ve diğer görüşüne katılmıyorum maide 44 açık ve nettir kardeşim bu benim kendi görüşüm hatırlıyormusunuz TC genelinde Şeriat gelsin istermisiniz diye bir anket yapılmıştı bir ara sadece %4 küsür ü evet demişti hani bu ülkenin %99 u mümin di ? İnsanlar uyutuluyor ve uyandiklarinda çok geç olacak kabirde tevbeler kabul olmayacak biz birtek insani bile yanlisindan döndürebilirsek ne mutlu bize
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.