You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah ; Savaş Ganimetini Ne Yapacak ki...!!!

Kıdemli Üye
Şimdi size Kur'anı Kerim den bir ayet yazacağım...Ve hiçbir yorum yapmayacağım...belki yanlış anlaşılabilir...

Amacım, sadece sorgulamanız ve körü körüne biat ederek, o pırlanta gibi beyinlerinizi kullanmaya çalışmanız...

Bende sizler gibi iyi müslüman olmak istiyorum ama kafama bazı sözler takılıveriyor...

""Sana harp ganimetlerini sorarlar. De ki : "Onlar Allah ve Resul içindir. O halde Allah'tan korkun ve aranızda barış ve esenliği kurun. Ve eğer müminler iseniz Allah'a ve O'nun Resulüne itaat edin"..""

ENFAL Suresi 1.Ayet...

Yorumsuz bir soru...

Savaş ganimetlerini kainatı yaradan Allah, ne yapacak ki ...!!!
[Resim: 65897398.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Allah ; Savaş Ganimetini Ne Yapacak ki...!!!
İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Allahü teâlânın kelamı olan Kur’an-ı kerimi okurken ağızdan çıkan harfler, ateş demeye benzer. Ateş demek kolaydır, fakat ateşe kimse dayanamaz. Bu harflerin mânâları da böyledir. Bu harfler, başka harflere benzemez. Bu harflerin mânâları meydana çıksa, yedi kat yer ve yedi kat gök dayanamaz.Allah ü teâlâ kendi sözünün büyüklüğünü, güzelliğini bu harflerin içine saklayarak insanlara göndermiştir. (K. Saadet)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
iyi ama burada söylenen söylenmek istenen şey...Allah ve resulunundur.... derken bizim anladıgımız manada onları harcamak için kullanılacak demek değil ki...yani onlar artık sizin malınız değil dolasıyla nasıl ki dünyadaki herşey allahınsa ganimetlerde artık bizim himayemiz altındadır ve onları Resulullah sav zaten en iyi şekilde degerldirmiştir..sadece burada söylenmek istenen savaştaki mallar kişiye ait değildir artık onlar bir kişinin malı olmaktan çıktı ve ortak bir mal oldu demektir..ihtiyac sahiplerine dagıtılır...yinede tefsirine bakabilirsin yazdıgımdan çok farklı bir anlam çıkacagını sanmıyorum
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Birazcık araştırınca herşey anlaşılıyor..

1. Ey Muhammedi Ashabın sana, Bedir'de aldığın ganimetlerin kime ait olduğunu ve onları nasıl taksim edeceğini soruyorlar. Onlara de ki: Bu hususta hüküm, sizin değil, Allah ve Ra-sülünündür. Allah'a itaat etmek ve ona karşı günahlardan sakın*mak suretiyle ondan korkunuz, Aranızdaki durumu ihti*lafsız ve anlaşarak düzeltiniz. Ganimetler hakkındaki hüküm hususunda Allah'ın ve Rasûlunün emrine itaat edin. Ubâde b. Sâmit şöyle der: Bu âyet, biz Bedir Ashabı ihtilafa düşüp de huysuzluk yaptığımız zaman bizim hakkımızda indi. Böylece Allah, ganimetleri bizim elimiz*den alıp Rasulullah (s.a.v.)'a verdi. O da ganimetleri eşit olarak taksim etti. İşte böylece Allah'tan korkma, Rasulüne itaat etme ve arayı düzeltme emirlerine uyulmuş oldu.[17] Eğer siz, gerçekten kamil mü' minler iseniz, Allah'a ve Rasulüne itaat edin. Bu cümle şart cümlesi, cev*abı hazfedilmiştir.[18]

Enfal suresi tefsiri(savfetut tefasir)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
benim anlatmak istedigimle aynı şey sanırım..

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hem hiçbir zaman tek bir ayete bakmamak lazım..ondan önce inen sonra inen ayetlere ayetin ne zaman nerde hangi olay üzerine indigine bakarsak daha basit anlarız...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.