Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Allah Rızası için Yardım Edin Çok Zor Durumdayım
Allah Rızası için Yardım Edin Çok Zor Durumdayım
büyük bir kavga olmuştu onu da benide okuldan uzaklaştırmışlardı...1 hafta kadar okula gidemedim ondan sonra gittik ve o çocuklada aramız düzelmiştiii...
bazen kaba kuvvet herşeyi düzeltiyor dermişim...
sen yardım eyle Allah 'ım
@XooX teklifinden dolayı çok teşekkürler ama yapamam ne yazık ki.Ben onun seviyesine inmek istemiyorum.Yılsonuna kadar böyle devam etmez umarım.Çocuk dayaktan bile anlamaz eminim buna."Allah büyüktür bunun hesabını sana sorar!" diyorum karşımda sırıtıyor.Allah bildiği gibi yapsın İnşallah...
, mahalleden bir kaç çocuk , henüz okula gitmeyen ben, annelerimizin bizim için aldığı bir kaç abur cuburu, bir bahçenin kenarındaki ağacın gölgesinde yemeğe çalışıyorken, bahçenin sahibinin bizden bir kaç yaş büyük üstelikte hepimizden daha cüsseli oğlu çıkageldi..biz bahçenin içinde değildik, bahçe içinden dışarı sarkan ağacın gölgesindeydik..bize sataşmaya, ağacımızın gölgesinden gidin,demeye başladı, elimizdeki aburcuburları aldı yere attı..
karşılıklı ağız dalaşına başladık, galiba onun yaşından vede bizden daha iri olan cüssesindende de korkuyroduk, bizi yakalayıp dövmek için kovalamaya başlamıştı derken
elime geçirdiğim minik avuçlarıma büyükce gelen bir taşı yerden alıp ona doğru savurdum..
taş onun kafasına gelmiş başı kanrevan içinde kalmıştı.. ben yaptığımın farkında olarak bir koşu eve girdim evde bulunan sedirin altına saklandım..arada bir sedirin altından çıkıyor pencerenin perdesinin kenarından olanları izliyordum...bir kadın onun başını sardı derken annesi geldi, çocuğun elinden tutup kapımızı çaldılar..ben hala divanın altındayım çıtımı çıkartmıyorum..
annemle onun annesi konuşup işi tatlıya bağladılar..ama kardeşim o çocuk bir daha oralardan dahi geçemedi emin olabilirsin..bir yerde karşılaşsak yüzünü çeviriyordu..gücün bende olduğunu düşünüp "ne iyi etmişimde kafasını kırmışım" diye geçirirdim içimden..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
arkadaşlar bence kardeşimiz işin özünü kavramış ve kişiyi ALLAH a havale etmiş konu kapanmıştır.
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi