You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi?

Allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi?

...
RE: Allah kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi?

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Geçmişte forumlara yazdıklarını bana delil olarak getiren bir tipi de ilk defa görüyorum gülücük)))

x: xdddd xd

Bak ilkokul talebesine anlatır gibi anlatacağım

1,2,3.....sonsuz/1,2,3....sonsuz=Belirsiz

Üsteki sonsuz olan El-Kadir
Alttaki ise yaratılmış sonsuz olan(El KADİR ismine layık olamayan) mahluk olarak ele alalım

Yani üstte ki;Allah'ın tüm esmaları ile Zat'ı(sonsuzluğu,varlığının sürekliliği vs.)

Bölümün altındaki ise

Allah'ın yine yaratmasının Halık isminin tecellisi vs. ve yarattıklarının Allah'ın dilemesi ile sonsuz kalmaları,

Nitekim El-Kadir esması bölümün altına,varlığı Allah'a muhtaç olan sonsuza sürekli bir galebe çalmakta

1,2,3.....sonsuz/1,2,3....sonsuz=Belirsiz

Olduğu gibi sürekli devrediyor.Kadir esması sürekli tecelli ediyor,alttaki mahlukta,yaratılmış olan O'nu geçemiyor.

Nitekim bu hep böyle devam edeceği için,netice itibari ile sonuç belirsiz kalıyor...

Ve en nihayetinde sürekli 1'i gösteriyor

Yani

1/1=1&2,/2=1, vs. Diye gidiyor

1,2,3.../1,2,3...=1 veya

Belirsiz olsada sürekli Allah'ın birliğine,varlığına,O'na yaratılmış birşeyin denkte olamayacağına işaret ediyor.Kadir esması sürekli tecelli edip,sonsuz olan gölge mahluku emri altına alıyor.ki zaten O'nun sonsuzluğu Allah'ın dilemesi ile.

Ayrıca bir sayısı 0 ila 1 arasından gelmekte ve bu 0 ila bir aradındada bir sonsuzluk söz konusu ki burdada sayılar

Allah'ın varlığının bir başlangıcı olmadığına işaret ediyor.

Öncesi ve Sonrası yok diyor yok.!!!

Evvel-Ahir diyor

Sayılar O'nu anlatıyor ama anlayana,anlamak isteyene.
Aşk bir şem'-i ilâhîdir benim pervânesi
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Tmm kelebek
Sevgileeeer xddd-gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-01-2016, Saat:02:53 PM, Düzenleyen: Alketa.
Kıdemli Üye
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Kusura bakma ama senin bu yaptığın küstahlıktır,nasıl ikisinide El-Kadir alıyorsun kardeş,Hem ben böyle saçmalamaman için de

bilhassa üsteki Zat'ı ile tüm esmaları ile Allah dedim

Alttaki ise Allah'ın yarattıklarına verdiği yaratık olan güç-halık olan dedim,saçmalama diye,mahluk dedim alttakilerine

Ama gene saçmaladın helal olsun çok azimlisin..!!

Sayılar da O'nu anlatıyor,hiç birşey O'na galebe çalamaz,aciz bırakamaz diyor.

0 diyor ki ben inkarcıların savunduğu,tesadüfüm,yani yokum yok!! O var 1(tek)[0 ila bir arası esmaları Zat'ı ile O],bundan sonra varlıklar meydana geliyor bir in dilemesi ile

1,44-1,65-1,775 vs. diye bu sayılarda diyor ki;O RAHMAN VE RAHİM yanımıza eşler,nimetler veriyor ve bu sayılar nimetler O değil ama O'ndan.22,33,44 vs
30 un yanındaki (0)bir tesadüfcü 0 yani bir yaratıcıya inanmıyor. gülücük)))

Kanuyu nerelere getirdik Big Grin
Gene 21 sayısında 1 görünüyor burdaki sayıda

Yunusun

Kaldır kendini aradan çıksın ortaya seni yaradan

Sözünü doğruluyor

Yani peygamberlere,evliyaya Allah'ta fena bulmuş kimselere işaret var.

Elbette en doğrusunu Allah bilir

Bikere prof olmak başka şey alemlere,kainata,bu gözle bakmak başka şey,hangi prof sana böyle bişe anlatır üniversitede

gülücük))))
-Şeyh Galip-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Allah'tan başka sınırsız yoktur. Bak 2 tane sıfat yazacağım:

Bekâ Allah’ın sonu olmaması, sonsuz olması (ebedî olması )

Muhâlefet ün lil-havâdis Allah'ın sonradan yaratılanlara benzememesi, eşi ve benzerinin bulunmaması

Yani Allah sonsuz, ve benzeri olmaması ilkesine göre de başka bir sonsuz yoktur.

Dolayıyla sonsuzsa o Allah'tır.

Bu söylediğime karşı çıkanlar ekseriyetle ateistler çünkü onlar evrenin de sonsuz olduğuna inanıyorlar. Ve evrenin sonsuz olduğuna inanan cahil müslümanlar da o halde Allah'tan başka sonsuz da vardır diyor. Halbuki Allah'ın zati sıfatları kendisinden başka sonsuz olmasının imkansız olduğunu gözüne gözüne sokuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.