You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah için beni İslama - Kuran ' a inandırın

Yeni Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar. 24 yaşında bir müslüman ailenin evladıyım. Aslında dinime bağlı ciddi derecede Allah korkusu olan biriydim. Fakat şu son zamanlarda ciddi derecede inancım sarsılmaya başladı. Neden diye sorarsanız. Sözlüklerde ateistlerin ya da islamdışı inanç benimsiyenlerin neden bu şekilde inandıklarıyla alakalı entryleri falan okumamdı. Kuran'a ve İslamiyete bakışlarını okumamdı. Aslında kafam o kadar karışık ki. Sizden ciddi anlamda bana hakkı Hakikatı görmemi sağlamanızı istiyorum. Zedelenen sarsılan inancımı tekrar derin şüpheler yaşamadan yüreğimde hissedebilmek istiyorum. Anlatır mısınız Kuran'a nasıl inanıyorsunuz ? Lütfen yanlış anlamayın. Bağışlayın ihtiyacım olduğu için soruyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Allah için beni İslama - Kuran ' a inandırın
Ve Aleykum selam

Şu ayeti oku kardeşim :

"Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında,

gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde,

insanlara yarar şeylerle denizde akıp giden gemide,

Allah'ın yukarıdan bir su indirip de onunla yeri ölümünden sonra diriltmesinde,

diriltip de üzerinde deprenen hayvanları yaymasında,

rüzgarları değiştirmesinde,

gök ile yer arasında emre hazır olan bulutta

şüphesiz akıllı olan bir topluluk için elbette Allah'ın birliğine deliller vardır."

Bakara, 164
Düşlerinden vurulurken çocuklar, hangi yaşamaktan bahseder ki masallar ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-10-2015, Saat:10:20 PM, Düzenleyen: shamil.
Yönetici
Aleykum selam

İnşallah tekrar hakikate sımsıkı yapışırsın.
Emin ol İslamı bilmiyorlar. Bir iki ayete hatta ayetlerin başına yada sonuna bakarak sözde düşünüp inkar ediyorlar.

İslam dini bir bütündür. Bütün olarak değerlendirilmesi gerekir.

Size hangi konuda yaklaştılar bilmiyorum fakat. Genelde kadın hakları ve had meselesi ile yaklaşıyorlar.

Had meselesini yanlış kabul ediyorlar fakat bir bütün olarak İslam ceza hukukunu bilmiyorlar.

İşte böyle. Sen de hangi konulardan bahsetmemizi istiyorsan belirtsen belki daha faydalı olur.

Allah yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ve Aleykümselam kardeşim.
Ateistler hayatın eglencesinden ibaret.
Madde bağımlılığı, alkol , Müslümanlığın yasaklariyla eğlenerek boş yaşarlar. Inancsizlik onları farklı yollara saptirir.
" Emin ol ki en azılı ateist her gece yatağına uzandiginda ölümü düşünür "
İnsanın yaratılışi ateizmi kabullenemez. Çünkü insanı yaratan Allah tir.
İnsanlar kurani kerimi ve Allahi inkar edenler Rabbimiz söyle buyurmuştur;
" Onlar Yalanla Allahi inkar ederler "
Kurani kerim de Inananlardan ve inanmayanlardan "Ayetleri mevcuttur.
Kıymetli kardeşim ; Ateistler uçlarda yaşar bu sebep le akıl üzerine sivri olup kendilerine göre âyetleri yorumlarlar. İlerisi intihar ! Ateist insanların intihar ve boş kokan hayatlarından başka bir şeye şahit oldunuz mu ?
Kendini zorlama zamana ve zamana bırak ..
Zamanla sen özüne kalbinde çırpınan imana döneceksin.
Sen müslüman sin ..
Kaygıların artar ise detaylı şüphelerini yazarsan sana yardimci oluruz. .
Kurani Kerim de hiç bir şüphe yoktur !
Bir ayet de takılsan diğer ayet sana durumu acıklar. .
Geçmiş ve gelecek Peygamber Efendimiz sav bize emanet olarak bıraktığı Kurani kerim dir.
Sen sen ol !
"Peygamber efendimizin sünnetlerinden Kurani kerim rehberliginden ve İslam ışığından ayrılma "
Selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-10-2015, Saat:11:27 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Her cevap için çok teşekkür ederim. Elinize kolunuza sağlık. Ben özellikle Kuranın hak sözü olduğuyla alakalı deliller arıyorum. Bununla alakalı pek çok delil var biliyorum. Fakat her delili sözlüklerde aratıyorum acaba ateistlerin ya da islamdışı inanç benimseyen kesimlerin nasıl bu durum hakkında nasıl savunmasız kalacaklarını görmek istiyorum. Fakat Kuran'ın her delilini bi şekilde haksız gösteriyorlar. Mesela en önemlisi "Evrenin Genişlediği" ile alakalı Zariyat:47 ayetini aratıyorum sözlükte, onun için evrenin genişletildiği ile alakalı ayetin yer almadığını yazıyorlar aslında yazılan ayetin gerçek manada mealinin şu şekilde olduğunu söylüyorlar.

"biz göğü kuvvetle bina etdik. çünkü biz muhakkak ve mutlak bir (vüs'at ve) kudrete mâlikizdir."

Meali güya Hubble Teleskobu ile yapılan çalışmada bilimsel olarak genişlemenin kanıtlanmasından sonra "Evrenin Genişleticisiyiz" olarak değiştirdiklerini iddia ediyorlar.

Daha sonra Tebbet suresinden örnek vereyim. Bu surede Ebu Lehebin küfür üzere öleceği ve cehennem ehlinden olacağı bildiriliyor. VE surenin inişinden yaklaşık 8 sene sonra ebu leheb ölüyor. Bu süre zarfında kastende olsa "iman ettim" dese Kuran'a aykırı bi durum gelişeceğinden İman ehlinin inancı sarsılacaktı. Fakat Allah azze ve celle herşeyi bildiği için bu şekilde ayet indiriyor ve aynı şekilde Ebu Leheb küfür üzere ölüyor. Ben bu olayı öğrendikten sonra İmanım pekişti. Ama yine acaba bu olay üzerine bu inançsızların bi savunması varmı diye araştırdım. Baktım ki sözde sure Ebu Lehebin ölümünden sonra nazil olmuş diyorlar.

Kuranın bunun gibi tüm delillerini haksız çıkartıyorlar.
Arkadaşlar, kardeşlerim tekrar hakikati sizlerden dinlemek istiyorum Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Bu ayet ebu lehep ölmeden önce inmiştir sonradan değil 8 yıl olayı tutmuştur ve lehep İman etmemiştir
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.