You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'ı bilinçsizce çok zikretmek zararlı mı ?

Acemi Üye
Bilinçsizce çok fazla zikir çekenin
etrafına büyük miktarda enerji
yaydığı ve bununda ruhani
varlıkların (cin, şeytan) dikkatini
üzerimize topladığı ve bizimle uğraştıkları doğru mu ?

Çok sayıda esmaul hüsna zikretmek, zikri
aşırı yapmanın insanın bu manevi
ağırlığın altında ezilebileceği doğru mu ?
Bu husustan dolayı artık zikirlerimi
kısmaya başladım. Doğru mu yapıyorum
böyle şeylerin dinimizde yeri var mı ?

çok zikir çekince artık bir tedirgin olmaya başladım. Zikir bir mürşidin gözetiminde mi çekilmelidir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Allah'ı bilinçsizce çok zikretmek zararlı mı ?
ey güzel kardeşim gülyürekli kardeşim...

Allah'ı zikretmekle büyük bir agırlıgın altına girecegin fikrini aklına sokan şeytana uyma !!!!

peygamber efendimizin bir hadisi:

Size amellerin en hayırlısını haber vereyim mi? En hayırlı amel, Allah’ ı zikretmektir.

onun için yaratanımızı zikretmekden kaçınma tabiki farzlarını yerine getirmekle beraber inşAllah
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ALLAH bol bol zikredin ...

Onlar (öze ermişler) ayakta, otururken ya da yanları üzere uzanmışken Allâh'ı anıp (hatırlayıp), semâların ve arzın yaratılışını (günün getirisi ölçüsünde evren ve derûnu ya da beyin indînde bedenin yeri ve özelliklerini) tefekkür edip; 'Rabbimiz, bunları boş yere yaratmadın! Subhan'sın (yersiz ve anlamsız bir şey yaratmaktan münezzeh, her an yeni bir şey yaratma hâlinde olansın)! (Açığa çıkardıklarını değerlendirmemenin getireceği pişmanlıktan) yanmadan bizi koru' (derler)." (3.Âl-u İmran: 191

ama bilinçsizce değil...normal hayatımızdan.ailemizden koparak değil..ve bir bilene danışmadan şundan şu kadar okuyayım bundan bu kadar okuyayım demekte yanlış..ifrat ve tefritin ortasında olmak önemli olan
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-02-2015, Saat:11:22 AM, Düzenleyen: Noyan.
Cezalı Üye
Kardesim noyan arkadasımıza katıldım ölçüyü aşmama konusunda çünki bi müslüman kardeşimize tebessüm etmek,çalışmak,diğer güzel amellerde vs. bulunmakta zikirdir hem tek kanatla uçulmaz ama sen diyorsanki ben zikr etmeyi Allah'ı anmayı cok seviyorum azaltamam olmaz vesaire o zamanda bu gibi düsüncelere kapılmaman gerek o dediklerine kapı aralamamak için samimi bir şekilde kendi duyacağın şekilde dilden ya da sesiz kalpten zikr et ama Allah'a sığın vesveseye kapilma çünkü sana Allah'ın izni olmadan onlar bişe yapamaz yani o tarz şeyleri düsünme hem ben çok zikr ediyorum diğer insanlardan üstünüm gibi şeylere kapılma zira sorunlar buraları aşamazsan başlıyor ihlaş samimiyet gözyaşı rızai ilahiyi gözetmek ve Allah'a sığınmak en önemlisi o zaman Allah de gez kardesim kimse bişe yapamaz telefondan bu kadar yazabildim hakkın helal et kardesim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah'ı çok hatırlamak,( Kur'an okumakta bu zikrin içindedir, kur'anın bir ismide Zikr'dir) tam tersi kişiyi kötülüklere karşı koruma kalkanı altına alır..Etrafında delinmez ilahi bir atmosferin oluşmasını sağlar...

".........şüphesiz o Rahmanın Kelamı dır ve şeytan a karşı insanı koruyan bir kalkandır.........ilaahir"

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-05-2015, Saat:12:39 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Acemi Üye
Selam

Bilincinizin farkında olmanız gerekir. Aksi taktirde tesbihi sapıklığa sürükler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Bilinçli olsun,bilinçsiz olsun,bilerek olsun bilmeden olsun,alimce olsun,cahilce olsun,tefekkür ederek olsun, tefekkür etmeden olsun, istersede takvalı olsun istersede günah işliyerek olsun ne halde olunursa olsun ZİKİR çekmek çoooook büyük bir sevaptır....Ve faydası her daim vardır..... Yani her şeye zikirle başlanır devam ettirilir ve nihayete erdirilirifade....Ve ADAM olmaya da çokça zikredilerek başlanır..Zikri bırakmayan her istediğinede kavuşurRolleyes....AMİN..Selametle.....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-02-2015, Saat:08:56 PM, Düzenleyen: cennetkuşu.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.