You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah cümlenizden razı olsun...

Allah cümlenizden razı olsun...

Uzman
RE: Allah cümlenizden razı olsun...
benim bir daha girmemem için bunu yapmanız lazım...
bunu gerçekten istiyorum üyeligim aktif olursa tekrar gelirim...onun için silin komple bu bir rica..

ben kötü bir şekilde de ayrılmıyorum sadece burada ki düşünceler beni açmıyor istedigimi bulamıyorum onun için başka birşe yok...

hepinizi de çok seviyorum abilerim ablalarım..
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Gelmek istemeyeni zorla getiremeyiz tabi...üyelerin silinemediğini daha önce yazmıştık sistemböyle muratcan gitmeni istemezdik, illada gideceksen güle güle kardeşim hakkınızı helal edin..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kardeşim farklılıklar zenginliklerimizdir. Farklı diyen insan ayıranlar utansın.

Ayrıca ben de bir kere bu forumdan ayrıldım ancak giderken bile söyledim, kalıcı değil biraz kafa dinleyip geleceğim diye. Dediğim gibi de oldu. Biraz aradan sonra döndüm. Basit bir meseleydi benimki ama yanlış zamanda yanlış şeyler olunca haddinden fazla ağır gelebiliyor. Neyse işte, o bana ders oldu. Böyle şeyleri kafaya takmamaya karar verdim.

Âşık der inci tenden
İncinme incitenden
Kemalde noksan imiş
İncinen incitenden
Alvarlı Efe M. Lutfî Hz.

Bak ne güzel bir dörtlük. Bu dörtlüğü düstur edinmeliyiz kendimize.

Ayrıca gitar çalıyorum diye, yok pardon gitar çalmak haram değildir dedim diye bana bu forumda sapık mümin dendi ya. Bir tane de yöneticinin o adamı uyardığını görmedim. Dikkatlerini çekmemiştir, ya da görmemişlerdir o yazıyı. Canları sağ olsun önemli değil. Mesele ise şu, ben müzik ne büsbütün helal ne de büsbütün haram diyebileceğimiz bir şey değildir, helallik ya da haramlık duruma göre belli olur diyorum. (kendim demiyorum elbette, İmam-ı Gazali, Said Nursi gibi alimlerin ifadelerinden yola çıkıyorum) Ama yok müzik kesin harammış biz de kesin haram demediğimiz için sapık müminmişiz.

Ben şimdi bu adamın lafına bakıp mı gideceğim buradan? Buna ancak gülünür. Seninle aynı fikirde olmayanlar olabilir. Zaten herkes aynı fikirde olacak diye bir kaide de yok. Birbirimizi incitmeden, kırmadan burada düşüncelerimizi paylaşacağız. Forum denen şeyin mantığı budur zaten. Sürekli dini konular konuşulsa da olmaz, sürekli geyik yapılsa da olmaz. Sürekli falan alimin görüşleri konuşulsa da olmaz, sürekli falan ilmin konuları işlense de olmaz.

Burası bir forum ya hu. Elbette kollektif bir şuur olmalı. Yoksa ne anlamı kalır burada yazılanların. Farklı insanlar görüyor, farklı düşüncelere tanık oluyor, insanlarla muhatap oluyoruz. Yoksa burada yazılan her şey kitaplarda da yazıyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Muratcan neden gitmek istiyorsun kardeşim?

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
tmm sizlerde helal edin... elimden geldigi kadar girmemeye çalışacam Allah 'ın izni ile...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
ahmet efe abi cansın seni çok sevdİM ALLAH senden de razı olsun inşAllah...

abim eger siyasi konusunda yazdıklarımı okursan gerçekten beni anlarsın...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Ya baktım siyasi konuya da siyasi meseleleri tartışmak bence şu durumda uygun değil. Çünkü bizim toplumumuzda insanlar siyasi bir görüşe sahip değil sadece. Siyaset yapmaya da çalışıyorlar.

Ya siyaset bir bilimdir ve bilenlerce yapılmalıdır. Siyasi fikre sahip olmak başka siyaset yapmak başka. Geçen bir konu için sorumlu iktidardır dedim. Değerli bir ablamız kızmış da kızmış, ilk eksi repimi de ondan aldım. Canı sağ olsun tabi, ablamızdır sever de döver de gülücük

Mesele bunlar değil. Ben şimdi kendi fikrimin doğruluğundan eminim ama gidip bu fikirlerimi bir Ak Parti binası önünde söylesem beni taşlarlar herhalde gülücük Halbuki ne ben onlardan akıllıyım ne de onlar benden akıllı.

Onun için bence bu toplara girmemek lazım. Hele hele bu meseleler yüzünden birbirimizi kırmaya hiç değmez. Aslında neler oluyor bilmiyoruz bile...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
İyi de kime göre neye göre doğru? Mesela Ak Partiyi savunanların doğrusu bana göre doğru değil. Benim doğrum da onlara göre doğru değil.

Ama bu demek değildir ki düşman olacağız. Herkesin fikri kendine. Parti ideolojisi yaymaya çalışanlar acaba o işle uğraştıkları kadar irşad ve tebliğ ile uğraşmışlar mıdır. Yazık ki ne yazık.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Muratcan kardeşim siyasi konudaki mesajlarını okudum. Ama ben de bişey anlamadım açıkça sebebini belirt ki varsa hatamız biz de bilelim kendimize çeki düzen verelim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.