You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah Azze ve Celle buyuruyor kı; Oruç benim içindir. Ve onun mükâfatını ben veririm.

Allah Azze ve Celle buyuruyor kı; Oruç benim içindir. Ve onun mükâfatını ben veririm.

Forumcu
عن أبي هريرة قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم كل عمل ابن آدم يضاعف الحسنة بعشر أمثالها إلى سبع مائة ضعف ما شاء الله يقول الله إلا الصوم فإنه لي وأنا أجزي به يدع شهوته وطعامه من أجلي للصائم فرحتان فرحة عند فطره وفرحة عند لقاء ربه ولخلوف فم الصائم أطيب عند الله من ريح المسك.

Ebû Hüreyre (Radıyallâhü anh)'den rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir :
«Âdem oğlunun işlediği her hasene on mislinden yedi yüz misline, Allah'ın dilediği sayıya ka­dar arttırılır. Allah Teâlâ buyuruyor ki: Fakat oruç böyle değildir. Çünkü oruç benim içindir. Ve onun mükâfatını ben veririm. Oruç­lu kişi şehvetini ve yemeğini benim için bırakır. Oruçlu için iki se­vinç vardır. Birinci sevinç iftar vaktindeki sevincidir. Diğer sevinci de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir Oruçlu­nun ağzının kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir.

İbn Mace No; 1638 Seyh el-Elbani Sahîhu't-Terğîb,de Sahih demiştir No; 968
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Allah Azze ve Celle buyuruyor kı; Oruç benim içindir. Ve onun mükâfatını ben veririm.
Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Amin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Allah Azze ve Celle buyuruyor kı; Oruç benim içindir. Ve onun mükâfatını ben veririm.
الصِّيَامُ جُنَّةٌ

Diğer bir hadiste : Oruç kalkandır '' denilmiştir.

وَقَالَ عِيَاضٌ فِي " الْإِكْمَالِ " : مَعْنَاهُ سُتْرَةٌ مِنَ الْآثَامِ أَوِ مِنَ النَّارِ أَوْ مِنْ جَمِيعِ ذَلِكَ ، وَبِالْأَخِيرِ جَزَمَ النَّوَوِيُّ . وَقَالَ ابْنُ الْعَرَبِيِّ : إِنَّمَا كَانَ الصَّوْمُ جُنَّةً مِنَ النَّارِ ؛ لِأَنَّهُ إِمْسَاكٌ عَنِ الشَّهَوَاتِ ، وَالنَّارُ مَحْفُوفَةٌ بِالشَّهَوَاتِ

Kadı İyaz , İkmal adlı eserinde ''Bu hadisin manası ''Oruç günahlardan veya cehennemden veya bütün bunlardan koruyan bir perdedir.''dedi

İbnul Arabi de ''Oruç ancak cehennemden koruyan bir kalkandır.Çünkü o , Şehvetlerden kendini tutmaktır.Ateş şehvetlerle mahfuzdur.''dedi.

Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Allah Razı Olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.