You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-İKRA-
Allah'a teslimiyet
Kur’an-ı Kerim’de “Mü’min bir erkek ve kadın için Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, artık onlar için teslimiyetten başka hiçbir tercih hakkı yoktur.” buyurulmuştur. Teslimiyet, insanın her işine Allah’ı vekil kılmasıdır. Kur’an’ın bir ismi de nurdur. İman hem nurdur yani Kur’an’ın ışığında yürümektir, hem kuvvettir.

İlmen ve hayalen peygamberler tarihine gidersek, Hacer validemiz İbrahim (as)’a, “Ey İbrahim, bizi kime bırakıyorsun, yoksa bu Allah’ın emri mi?” diye seslenmiş, o büyük peygamber arkasını dönmeden “Evet bu Allah’ın emri.” demiştir. Bakınız, Hacer validemiz çölde yalnız kalıyor, çocuğunu kumlar üzerine bırakıp koşuyor, su arıyor ama Hz. İbrahim’e “Bizi bırakıp gitme!” demiyor; “Git ey İbrahim! Bu madem Allah’ın emri, O bizi zayi etmeyecek, yalnız bırakmayacaktır.” diyerek teslimiyetini gösteriyor. Çorak ve ıssız o yerde, Allah’ın emrine boyun eğerek teselli oluyor.

Gökteki yıldızları dipsiz, direksiz tutan Allah’tır. Yerde her canlıyı yaratan, yaşatan Allah’tır. Bizi de yaşatan Allah’tır. Canlı ve cansız cisimler Allah’a teslim olmuş, vazifesini yapıyor. Diken, ben neden gül olmadım demiyor; serçe neden kartal olmadım demiyor. Herkes haline razı, vazifesini yapıyor. İşte Allah’a teslim olanla olmayanın farkı budur.

Hekimoğlu İsmail
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Allah'a teslimiyet
Allah razı olsun

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Gökteki yıldızları dipsiz, direksiz tutan Allah’tır. Yerde her canlıyı yaratan, yaşatan Allah’tır. Bizi de yaşatan Allah’tır. Canlı ve cansız cisimler Allah’a teslim olmuş, vazifesini yapıyor. Diken, ben neden gül olmadım demiyor; serçe neden kartal olmadım demiyor. Herkes haline razı, vazifesini yapıyor. İşte Allah’a teslim olanla olmayanın farkı budur.

emegine yüregine saglık ablacım Allah razı olsun...

bizi yaratan ve dünyaya gönderirken bizden sadece kulluk beklentisi olan ve bizlere rızkımızı veren rabbimize sonsun hamdolsun...

Allah a teslimiyetimizi göstererek ve uygulayarak onun rızasını almak dilegiyle...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Amin, sizden de Allah razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ne güzel bir konu teslimiyet imanın esası, inceliği, hakikatı çok güzel paylaşım zehan kardeşim RABBİM razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-12-2014, Saat:01:49 PM, Düzenleyen: duadaş.
General
Teslımıyet .. Teslımıyet .. Cok guzel ınce bır konu .. Allah razı olsun abla cok guzeldı ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.