You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'a Tanrı denir mi ? ve Yaratmek Kelimesi

Allah'a Tanrı denir mi ? ve Yaratmek Kelimesi

Yeni Üye
RE: Allah'a Tanrı denir mi ? ve Yaratmek Kelimesi
arkadasim, tanri bir iim degil bir sifat. ona bakarsan allah icin biz ilah sifatini da kullanmiyormuyuz, ama ayni ilah sifati insanlarin kendi edindikleri, allaha sirk kostuklari ilahlar icin de kullanilmiyor mu? tanri (tekrar diyorum) allah isminin degil, ilah sifatinin turkcesidir sadece. isim olarak degil, sifat olarak kullanilir. benim tanrim allahtir, benim ilahim allahtir, benim rabbim allahtir,,, bu ucu de ayni sey
Degerli kawakeb31 Kullanicisi Jun 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
siz de haklısınız kawakeb, söyledikleriniz yanlış değil, şöyle bir ayrım yapsak ortayı buluruz sanırım, "ilah" kelimesini kullanacağımız yerde "tanrı" desek iyi ve ya kötü bişey olmaz sizin verdiğiniz örnekteki gibi (benim ilahım allahtır/benim tanrım allahtır) ama "allah" kelimesini kullanacaksak ve bunun yerine "tanrı" diyorsak hoş olmaz, saygıda kusur etmiş oluruz (allah esirgesin/ tanrı esirgesin) gibi...
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tanrı kelimesi çoğulcudur o yüzden sakıncalı hem allah c.c. kendi ismiyle zikretmek varken neden tanrı diyelimki
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
rabbimizin onca güzel ismi varken bu tartışma niye (:
Ölmek daha kolaydır sevmekten...
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Eskiden insanlar değişik şeylere tapıyolardı ve her birine "tengri" adını veriyolardı.Ama bu Türkçedeki ilah kelimesinin hatta nickimdeki Huda'nın farsça anlamıdır gülücük Tanrı ismini "tengri" olarak eskiden put vs. kullandıkları için doğru bulmasam da Allah lafzı yeter bence hepimize,İlla Tanrı mı demek gerekiyo :/
[Resim: love08.gif]
"Allah Aşkı" İle Yan Bu Gece!.Askim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-06-2010, Saat:09:16 AM, Düzenleyen: Nur-u Hüda.
Yeni Üye
bende onu diyorum, tanri sifati, allah adinin yerine degil, allah adina niteleme olarak ve onunla birlikte kullanilir. bir arkadasimiz da tanri kelimesi cogulcudur demis, ama kuran ilah sifatini da ayni bicimde kullaniyor, ilahi allahin sifati olarak kullandigi gibi, sirk kosanlara nispetle de tapindiklari ilahlar seklinde de kullaniliyor, iste burda devreye giriyor: ilahin kim? ilahim allah. tanrin kim? tanrim allah? yani bir sifatin tam turkce karsiligi sadece, ismin degil. allah ismi zaten ozel isim degil, has isimdir, hicbir sekilde tercumesi yapilamaz.
Degerli kawakeb31 Kullanicisi Jun 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
osmanlı uleması tanrı dermiş
süleyman çelebinin mevlidinede bakınız

ama
Allahım
rabbim
demek varken
tan yeri demenin analamı yok
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sayun dün kardeşlerim Tanrı kelimesi;Allah'ın Türkçe deki karşılığıdır gülücük

Gavur dediğimiz yabancılar Tanrı demezler God=Rab demektir..

İngilizce=God
Türkçe=Tanrı
Arapça=Allah

Bu kadar basit gülücük
Degerli The_Tango Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.