You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Allah'a Tanrı denir mi ? ve Yaratmek Kelimesi

Allah'a Tanrı denir mi ? ve Yaratmek Kelimesi

Forumcu
RE: Allah'a Tanrı denir mi ? ve Yaratmek Kelimesi
[/quote]

seyıthan,ozur dılerım ben ılk paylasımda var dıye hatırlıyordum...
[/quote]

Rica ederim kardeş TAHA önemli değil..
Yanlış hatırlamalar her zaman olur...Normaldir....
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
arkadaşlar bana arapça sıcak - soğuk - havalık ve hassas yazıları lazım yardım eden varmı
Degerli şamil Kullanicisi Jun 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
konuyu alakasiz bir noktadan ele almissiniz, Allah'a tanri denilirmi demekle Allah'a ilah denilir mi demek ayni seydir. tanri, Allah'in ismi veya karsiligi degil, sifati olarak kullanilabilir zaten. dolayisiyla tanri Allah isminin yerine degil, ilah sifatinin yerine kullanilabilir ancak. Benim ilahim Allah'dir diyebildigimiz gibi, benim tanrim Allah'dir da denilebilir. tanri ozturkce bir kelime ilah ise arapca bir kelime. esma icinde ilah da gecmemesine ragmen, kuran Allah'in ilah olduguna bizzat bu kelimeyi kullanarak vurgu yapmaktadir. yani tanriyi isim gibi ele alip konuyu degerlendirmis olmaniz bastan bir hata zaten, neden esma icerisinde ariyorsunuz ki. esma icerisinde allahin sifatlari degil isimleri yer alir. ilah ve rab (turkce karsiligi olarak da tanri) isimlerinden degil, sifatlarindandir Allah'in.
Degerli kawakeb31 Kullanicisi Jun 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Cenab-ı Hakkın, söylendiği zaman kalb ve gönülleri dolduran ve kâinatı mânâlandıran "Allah" ismi-i celâli ve doksan dokuz mübarek ismi ve sıfatları bulunuyorken Onu başka uydurma isimlerle anmak ne kadar yakışıksız bir hareket olduğu açıktır. Bilhassa "Allah" ismini söylememek için ısrarla "tanrı" kelimesini kullanmak iyi niyetten kaynaklanan bir düşünce değildir. Çünkü esasen "tanrı" kelimesi, bir olan Allah'ı tanımayıp başka "uydurma" mabutlara isim olarak verilmiştir. "Yer tanrısı, gök tanrısı" gibi. Halbuki Cenab-ı Hakkın böyle bir isme ihtiyacı olmadığı gibi, kendi bildirdiği isimlerin dışında çağrılmamasını, dua ve niyaz edilmemesini istemektedir.
Bir âyet-i kerimede "En güzel isimler Allah'ındır. Allah'a bu isimlerle dua ediniz" (Araf Sûresi, 180) buyurulur.
Buna göre Tanrı kelimesi Allah lafzının yerini tutmaz..Birde Tanrı diyen kişiyede dinden çıkar diyemeyiz arkadaşlar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yanı sukutgülücük
bız muslumanların dıger dın mensuplarından ayıran en onemlı farklarından bırıdır Allah ism-i celalını kullanmamız...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
busekılde bır hukum vermek cok cok cok yalnıs,sukut kardesım haklısın o konuda...
bu kelımeyı kullanmak ınsnı dınden cıkarır dıyerek kesıp atılacak bır konu degıl bu bana gorede...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.