You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ALLAH’A YAKIN OLMAK NE DEMEKTİR?

ALLAH’A YAKIN OLMAK NE DEMEKTİR?

Yönetici
RE: ALLAH’A YAKIN OLMAK NE DEMEKTİR?
Kimisi Peygamber'in Kuran'ı açıklamasına gerek yok, hem Peygambere tabi olmayın, Kuran apaçıktır Kuran'a tabi olun der. Sonra da ayetler şöyle şöyle der diye Kuran'ı açıklama gereği duyar.

Kimisi de sen hiç anlamazsın bu işlerden, şunları şunları yap yeter der.

İslam'ı nasıl yaşayacağımıza dair bir örneğin olması gerekmez mi?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Bu günlerde kafan biraz karışık sanırsam. icon

“Sizin hanginizin en güzel ameli yapacağını” imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratan O’dur. Ve O; Aziz’dir, Gafûr’dur. (67/2)

" Ve O (Kur’ân), âlemlere zikirden (öğütten) başka bir şey değildir."(68/52)

Ve Rabbin meleklere: “Muhakkak ki Ben yeryüzünde bir halife kılacağım.” demişti. (Melekler de): “Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Biz Seni, hamd ile tesbih ve seni takdis ediyoruz.” dediler. (Rabbin de): “Muhakkak ki ben, sizin bilmediklerinizi bilirim.” buyurdu. (2/30)

“Nefsim yed-i kudretinde bulunan Rabbime yemin ederim ki, eğer sizler günah işlememiş olsaydınız, sizin yerinize günah işleyip de Allah’a istiğfar edecek bir kavim getirirdi de onları mağfiret ederdi.”
(Müslim, Kitabut- tevbe 4/210)

---------

Özet geçersek;

İnsana bir zorlama yok, insan özgür bırakılmış. İnsana hayat verilmiş, hangisi daha iyi amel işleyecek onu görmek için. Bir de tabi insanın günah işleyip istiğfar etmesi de beklenmektedir. Kuranı kerim de ancak nasihat olarak gönderilen bir kitaptır. Sonuçta insanoğlu özgürdür.

Eğer bu söylediğin olsaydı, yollar daha açık hale gelirdi. Bir süre sonra önce müslümanlar, daha sonra diğer insanlar günahtan uzak kimseler olarak kalırdı. Cenabı Allah insanı bu amaçla yaratmamış olduğu ayet ve hadislerden anlaşılmaktadır. Sadece tesbih ve takdis etmesi istenseydi melekler zaten var ıdi. Neden böyle bir amacının olduğu konusu ayrıca tartışılabilir fakat bunu yapmak haddimize değildir inşaallah. Bu meseleye bu bağlamdan yaklaşmak icap eder.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-04-2016, Saat:02:25 PM, Düzenleyen: Allame Reloaded.
Yönetici
Allame sanki güzel bir konuda tefekküre çağırıyorsun ama ben konuyu anlayamadım valla gülücük biraz daha açar mısın?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.