You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alketa'ya Sorularım

Alketa'ya Sorularım

General
Alketa'ya Sorularım
1.)Kadının eşi ortalıktan kayboldu. Adamdan hiçbir iz yok. Bu durumda kadın ne zaman boşanma davası açabilir?

2.) Koca ortalıktan kayboldu. Kadın ne zaman mirası alabilir. Eğer mirası aldıktan sonra koca gelir ve kullanılan parasını isterse kadın tazmin etmek zorunda mıdır? Zorundaysa bu nasıl hukuktur ki kadına bu malı kullanma hakkı veriliyor ve adam geri dönünce parasını isteyebiliyor?

3.) Ayşe ve Mehmet diye iki kardeş var. Bunların annesi ölüyor. Baba önceden ölmüş olsun. Bu iki kardeş mal paylaşımı yapmıyorlar. Annenin üzerine bir ev var. Ayşe daha sonra ölüyor. Bu durumda Ayşe'nin çocukları bu mirastan pay alabilir mi? Daha doğrusu o evden hisse alabilir mi? Sonuçta Ayşe'nin üzerine bir şey gözükmüyor. Bilmem anlatabildim mi gülücük

Sorular şimdilik bu kadar olsun. Yoksa karışacak gibi gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Alketa'ya Sorularım
Teşekkür ettim ben de o zaman gülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Şunu da sorayım. Baba ölünce mirasın tamamı eşe mi kalıyor çocuklara da kalıyor mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
göz atarken soruları gördüm, bildiğim kadarı ile bende yardımcı olmaya çalışayım,
1. soruya bir cevap veremeyeceğim
2. soruna şu cevabı vereyim, bir kişi ortalıktan kayboldu diyelim, gerekli araştırmalar yapıldı ancak hiçbir şekilde şahsın ölüsüne ya da dirisine rastlanılmadı.Bu durumda kişinin kaybolmasının üstünden 5 yıl geçmesi beklenir ve hala bir bulguya rastlanılmamış ise (tabi kolluk birimlerince gerekli araştırma yapılır) ve gaiplik davası açılır. Bu dava ile kişinin gaipliğine karar verilerek veraset ilamı alınabilir.

3.evet ayşenin çocuklarıda mirasçıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-12-2015, Saat:01:32 PM, Düzenleyen: Mihman.
.
ve ayrıca kadının zengin olupta ayrıca devlette bir kaydının olmaması pek mantıklı değil. Yani kadın zengin ise bu zenginliğin bir kaynağı var demektir, misal adına kayıtlı taşınmazlar olabilir tarla sahibi olmak gibi.. Haliyle büyük ihtimalle Tapu sicil müdürlüklerinde bu taşınmazların sahiplerine ait bilgiler illaki mevcuttur, adam katakulli ile gaiplik kararı alsa ve şahsa ait veraset ilamı alsa dahi işlem sırasında ortaya çıkacaktır bir şekilde. Bizlerdeki mirasçılık belgeleri aksi sabit oluncaya kadar geçerlidir, yani mirasçı olduğunu iddia eden her şahıs mirasçılık belgesinin iptali için her aşamada dava açabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-01-2016, Saat:11:35 AM, Düzenleyen: Mihman.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.