You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Alevilere Sordular?

Yönetici
RE: Alevilere Sordular?
Tefrika nasıl olur biliyor musun?

"Ehli sünnet hakikat değildir alevilik hakikattir. Siz sünniyiz diğerek tefrika yapıyorsunuz, tek doğru aleviliktir gayrısı hak değildir" demek tefrikadır.

Sen şimdi aleviliği değil İslamı mı anlatıyorsun?
Eğer öyleyse yazdıklarının kaynaklarını da belirtir misin?

Bilhassa Akide ve genel ibadi konular hakkında Kuran ve sünnetten delillerini belirt lütfen.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bırakın ya ben Kuranı Kerimde alevilikle ilgili hiç ama hiç bişi göremedim kendinizce uydurmalarla buralara bişiler yazmayın alevilik bir kültürdür sadece
kültüründe dinde bir yeri olamaz
Kuranı Kerimde çalgınında hele hele sazın yeri hiç yoktur güldürmeyin insanı kendinize göre uydurma tefsirlerle ispata girmeyin kardeşim ben bir televizyon proğramında izledim doğru bir avukat çıktı ve dediki hakiki alevi müslüman değildir dedi alevi namaz kılmaz dedi islamla ilgisi olmaz dedi neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyoruz ancak dediğim gibi müslümanlıkta ayrı kimlik olmaz bir kişi ya müslümandır yada değildir bırakın kelime oyunlarını yok aleviymiş yok sunniymiş bu nedir kardeşim bir kimlik olur müslüman o kadar takiyye yapmayalım riyakarlığa gitmeyelim vede Kuranı Kerime başka manalar vererek kandırma yapmayalım dürüst olalım yeter
gerçi mübarek gün yanlış sözde bulunmayalım herkesin inancı kendisinedir siz neyi biliyorsanız ona inanın sıkıntı yok ancak iftira atmayın Hz Aişe R.A. Hazretleri için ayet bile inmişken bu çirkin iftiralar maalesef üzüyor insanı her şeyi bir kenara bırakın kardeşim bahse konu bir Peygamber hanımı bir Halife bir Peygamber Efendimizin en büyük dava arkadaşının kızı (siz kabul etmesinizde tabiki) eğer ALLAHA PEYGAMBERİNE vede KİTABINA inanıyorsanız kimseye dil uzatmayın inancınızı yaşayın yok bizim düşüncelerimizin İslamda yeri yok diyorsanız diyecek bir şey yok.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-06-2016, Saat:10:05 AM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
valla ben konuyu şöyle kapatayım sizin inancınız size bizim inancımız bize sazla ibadet konusu pek kabule mümkün değil kardeşim hiç çaba gösterme.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Madem İslamı anlatacaktın ne diye konu başlığını aleviler diye açıyorsun?

Benin anlattığım İslamdır diyorsun Aleviliği anlatıyorsun.

Önce karar ver hangisini anlatacağına sonra konu aç.
Konu kilit.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.