Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Aleviler ?
Aleviler ?
Ama ben Şia'yı pek desteklemiyorum. Bence 3 büyük mezhepten doğruluk sıralamaları şöyle:
1-Ehli Sünnet (Sünnilik)
2-Vehhabilik (Vahhabilik)
3-Şia Mezhebi (Şiilik)
Şiiler sapkın oldukları için pek tasdik etmiyorum. Kur'an'a uymayan birçok alışkanlıkları var. Mesela cemevlerinde namaz kılmaları. Gusül abdesti almamaları, başı kapamanın farz olmadığını düşündükleri, namazları 3 vakit olarak kılmaları, Hz.Aişe, Hz.Ebubekir ve Hz.Osman'a ağır hakaretler etmeleri, Hz.Ali'yi (bazıları) peygamber ilan etmeleri bunlar tamamen sapkın birer müslümanların işidir.. Hatta ben bunlara müslüman bile demiyorum. Kur'an'la çelişen birçok amelleri olduğu için (benim görüşüm) şiiler tam müslüman değildir. Cehennemde yanacaktır. Vehhabilik de çok iyi her şeyiyle ama ne yazık ki vehhabilik kendi mezhebinden olmayanlara kafir diyor. Oy vermeye küfür diyor. Şirk diyor. Particiliğe şirk diyor, herkese kafir diyor. Üstlelik vehhabilik zaman geçtikçe ingilizler tarafından bozulduğu için ne yazık ki iyi bir mezhep değildir. Herkese kafir demeyen, ben müslümanım diyen herkesin müslüman olduğunu amel imandan parça değildir diyen ehli sünnet doğru yoldadır ve cehennemden kurtulan bir fırkadır. Selefiler de yine vehhabiliğin kamufle adı olduğu için yine aynı şeydir. Mezhepsizler zaten hadisleri inkar ediyor. En iyisi ehl-i sünnet vel cemaat.
Şimdi ben bu soruyu sordum diye Şiayı savunuyorsun derler.Yani bugünde Şia damgası yerim.Alışkınım ben sorun yok yani
Söz konusu Şia ise demedikleri şeyi dedi diye göstermek bazılarınca mubah olabilir;ama bana göre değil.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi