You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Aleviler ?
Dediğim gibi Şia'da gusül abdesti vardır.Ve gusül abdestinde vucudun her tarafı yıkanır.İki ilmihalde de böyle yazar.Her zaman birileri kendi dinini,kendi dininin hükümlerini oluşturmaya çalışacaktır.Buradaki durum da bugülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Alevilikte gusül abdesti suyla değil manevi temizlik olarak algılanmaktadır. Yani manevi temiz olduğun zaman gusüllü sayılıyorsun.
Ama ben Şia'yı pek desteklemiyorum. Bence 3 büyük mezhepten doğruluk sıralamaları şöyle:
1-Ehli Sünnet (Sünnilik)
2-Vehhabilik (Vahhabilik)
3-Şia Mezhebi (Şiilik)

Şiiler sapkın oldukları için pek tasdik etmiyorum. Kur'an'a uymayan birçok alışkanlıkları var. Mesela cemevlerinde namaz kılmaları. Gusül abdesti almamaları, başı kapamanın farz olmadığını düşündükleri, namazları 3 vakit olarak kılmaları, Hz.Aişe, Hz.Ebubekir ve Hz.Osman'a ağır hakaretler etmeleri, Hz.Ali'yi (bazıları) peygamber ilan etmeleri bunlar tamamen sapkın birer müslümanların işidir.. Hatta ben bunlara müslüman bile demiyorum. Kur'an'la çelişen birçok amelleri olduğu için (benim görüşüm) şiiler tam müslüman değildir. Cehennemde yanacaktır. Vehhabilik de çok iyi her şeyiyle ama ne yazık ki vehhabilik kendi mezhebinden olmayanlara kafir diyor. Oy vermeye küfür diyor. Şirk diyor. Particiliğe şirk diyor, herkese kafir diyor. Üstlelik vehhabilik zaman geçtikçe ingilizler tarafından bozulduğu için ne yazık ki iyi bir mezhep değildir. Herkese kafir demeyen, ben müslümanım diyen herkesin müslüman olduğunu amel imandan parça değildir diyen ehli sünnet doğru yoldadır ve cehennemden kurtulan bir fırkadır. Selefiler de yine vehhabiliğin kamufle adı olduğu için yine aynı şeydir. Mezhepsizler zaten hadisleri inkar ediyor. En iyisi
ehl-i sünnet vel cemaat. gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Hakikat dediklerinize delil getirebilecek misiniz?Bu yazıyı yazarken hangi kaynağı referans alıp yazdınız?

Şimdi ben bu soruyu sordum diye Şiayı savunuyorsun derler.Yani bugünde Şia damgası yerim.Alışkınım ben sorun yok yanigülücük Söz konusu Şia ise demedikleri şeyi dedi diye göstermek bazılarınca mubah olabilir;ama bana göre değil.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-11-2014, Saat:09:02 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
Kıdemli Üye
Delil olarak youtubede facebookta vehhabilerin ve şiilerin fıkhlarına bakabilirsiniz. Ben onlardan öğrendim. Vehhabiliğin değiştiridiğini de "İngiliz Casusun İtirafları" kitabından öğrendim. Şiilerin nasıl hakaret ettiklerini sahabelere internette bulabilirsiniz gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Alegria:Alevilerin bu şekilde yaptıklarına delil getirebilecek misin?Yani benim için ben Aleviyim ve gusül abdestimi belden aşağı alıyorum diyen tabiki delil değildir.Bana Şia'nın bir kitabını göstereceksen,ben de tamam doğruymuş,ben bilmiyordum deyip size teşekkür edeceğimgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.