ayagi yere basmayan bir malumat istifcisi, bir akademisyen olmak istemiyorum. kisiligimin temelini ictenlik olustursun istiyorum. gevezelik etmektense yapmayi, yaptigimla soyledigimin bir olmasini istiyorum. kusuru baskasinda aramaktansa, kendimde aramayi istiyorum. eger bir seyden sikilacaksam, unlu olmamaktan degil, yeteneksiz olmaktan sikilmak istiyorum. olumumden sonra adimin anilmayacagini bilmek hosuma gitmiyor. alcak gonullu ama yapici olmak istiyorum. az ve oz konusmak istiyorum. en zorlu kazanimlarimin taniksiz kalmasina uzulmemek istiyorum. davranislarim tum uluslarin gelecek kusaklarina ornek olacakmiscasina yasamak, agzimdan cikacak her kelime dunyayi etkileyecekmiscesine ozenle konusmak istiyorum. bana yapilmasini istemedigimi baskasina yapmak istemiyorum. ama karsiliklik istiyorum. kotulugu iyilikle karsilamak istemiyorum, cunku o zaman iyiye verecegim sey kalmiyor. iyiligi iyilik, kotuulugu adalet karsilasin istiyorum. bayagiligi degil, yuceligi ululamak istiyorum.
icimden herkese gonul gonul duygudaslik aksin istiyorum. benden ustun olanlari kiskanmamak, onlarla esitlenmek icin gayret gostermek istiyorum. alcaklarla karsilasinca da yine donup kendime bakmak istiyorum, cunku biliyorum ki turdaslarimizla paylasmadigimiz niteligimiz yoktur, iftiradan uzak durmak, bu soyledigimin dogru oldugunu sahiden biliyor muyum diye kendime hic durmaksizin sormak istiyorum. herkese karsi nazik olmak, herkesin hatrini saymak, sadik ama kimsenin yardakcisi olmamak istiyorum. hepsinden ote hayatin her anini ciddiyetle, saygiyla karsilamak istiyorum.
goruyor musun tum bunlardan ne kadar uzagim! henuz ne kadar cig, ne kadar hamim! bana zaman tani! zaman tani adam olayim!"
ALEV ALATLI
Hedefi olmaksa ayrı bir güzel.Tşk Elif