You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
Al Sana Tevekkül
Bundan birkaç ay önce İstanbul- fındıkzade’de ülfet derneği, misafir ettiği Arap bir âlimin ‘dualarımız neden kabul olmuyor?’ başlıklı bir konferansına beni de davet etmişlerdi… Güzel nasihatlerinin sonuna geldiğinde o geceye damgasını vuran bir kıssa anlattı…

Birçok konferansımda dinleyicilerimle paylaştığım yaşanmış bir kıssayı sizlere anlatmaya karar verdim ve bilgisayarımın başına geçtim…

Lafı fazla uzatmadan anlatayım;

Dubai’de zengin bir adam yemek yedikten sonra evinden dışarı yürüyüşe çıkar… Biraz yürüdükten sonra iki rekât namaz kılmak için bir mescide girer. O mescidin bir köşesinde bir adamın hıçkırıkla ağladığına şahit olur. Dayanamaz ve o adamın neden ağladığını sorar.

5000 riyal (yaklaşık 2000 tl.) bir borcunun olduğunu ve bu sıkıntıdan kurtulmak için Allah’a yalvardığını söyler…

Zengin olan Müslüman bu rakamın kendisi için sorun teşkil etmeyeceğini bildirir ve o an cebinden 5000 riyali çıkarır verir… Para ile birlikte olası ikinci bir ihtiyaç durumunda kendisini araması için kartvizitini de verir…

Adam parayı alır ama kartı iade eder… Sebebini sorması üzerine ömür boyu unutamayacağı şu harika sözü işitir:

“ İkinci kez borçlandığım durumda yine Allah’a yalvaracağım. Seni aramayacağım… Çünkü O seni bana gönderdi, senden başkasını da bana gönderir!”

Subhanallah! Not: Feyzullah Birışık
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Al Sana Tevekkül
Allah kendine tevekkül edeni asla yardımsız bırakmaz.Bir insan bile kendisine ümit bağlayanı ortada bırakmazken Allah nasıl kendisine tevekkül eden kulunu bıraksın...
eyvallah...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Aynen
Hiç ummadığın yerde ummadığın insanları çıkarır karşına
Yeter ki istemesini bilelim. Teslimiyetle...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Sad cok guzelmis keske bende ayni dusunce olgunluguna sahip olsam
Ben olsaydim alip cantama atmistim kartviziti
Paylasim icin Allah razi olsun guzeldi ..
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.