You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
AKP ve Türkiye
Saygı değer Arkadaşlar forumun en çok tartışılan konularından biri Akp hükümetini enine boyuna tartışalım.
Akp'nin kurulumu
Akp partisi Refah partisinin kapatılıp diğer açılan alternatif partilerin iş görmemesi halinde yeni bir parti arayaşına girip kurulan bir merkez sağ partisidir. Kurucusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Parti 14 Ağustos 2001'de kurulmuştur. Parti merkezi Söğütözü Ankara'dadır. Parti yaklaşık 13 yıldır hükümet pozisyonundadır.
Ak parti ve Kürt sorunu
Ak Parti Kürt sorununu başta 200 yıldır devam eden politika ile sürdürdü (Kürtlere sıfır tolerans yani anlayış göstermeme,baskı). Sonrasında ise çözüm süreci başladı lakin günümüzde gözle görülür ilerme olarak sadece hal durumu olmaması gösteriliyor. Kürt sorunun artık demokratik yollarla çözülmesi gerektirildiği belirtiliyor.
Ak Parti ve Türkiye Gelişim İstikrarı
Ak parti ile geçmiş yıllara nazaran orta seviye gelişmiş bir Türkiye var. Yani ne çok gelişmiş ne az gelişmiş orta kıvamda. Baktığımızda teknolojik %100 üretimi yapılan bir sanayi ortamı yok. Daha çok parça satımı yani sınır dışındaki sanayi kuruluşlarına gönderilen parçalar. Sonrasında yiyecek ihracatı çok yüksek ülke ekonomisinin bel kemiği. İthalat oranı ihracatın üstünde. Kişi başına gelir düşük. Toplumda eğitim yaygın değil. Yeni nesille okuma oranları ve eğitim,mesleki kadroların iyi olması bekleniyor. Ülke istikrarı için plan program titizlik önemlidir. Baktığımızda buda yok ülke vatandaşlarında yaygın olarak görünmüyor. Devlet kurumları yeteri kadar temiz değil. Evet bu başlık altında Türkiye istikrarına baktık vaziyet elem halde.
Akp ve muhalefet partileri
Akp hükümeti muhalefetle pek anlaşamamakta. Buda ülke açısından pek iyi değil. Çünkü bu vaziyet hükümetin kişisel holiganlık ve karşı atıflarına dönüşebilir hükümet genelden çıkıp özelleşebilir ( detaylar ileriki videolarımda olur). Muhalefet de pek iyi sayılmaz. Tabiri caizse oturup Akp yi suçlamak için vakit arıyorlar. Oysaki çalışıp halka kendilerinin hükümet makamına layık olduğunu göstermeli ve Akp ile işbirliği içinde olmalı. Heleki dış siyasette. Dış siyasette muhalefet ve iktidar partisi çatışma içinde bu ülkenin 2 kesminin kutuplaştığını saflara ayrıldığını olası bir durumda beraberliğin olmayacağı anlamına gelmektedir. Özetle muhalefet doğruluk çerçevesinde plan projeler yapıp hükümetin eksiklerini tamamlamalı yoksa ufku görmek zordur.
Akp ve 2023
Akp hükümeti 2023 yılını gösteriyor lakin pek bir şey görülmüyor. 2023 yılının temeli atılmadıktan sonra yani ben bir düşünür olarak pek bir şey görmüyorum. Tabi kendimi gaybden haber alan biri olarak da nitelendirmiyorum. Olaylar zinciri böyle diyor. Marmaray hızlı tren felen hayal neden mi ? Marmaray eski proje günümüz teknolojisi yapımına müsait engel yok ama tabikide trafik yükü açısından uygun bir gelişme. Hızlı tren zaten olması gereken bir şey uzun zamandır var çoğu ülkede. Yani hükümet ne yapmalı artık yeni anayasa tabi her maddesi tertemiz sıfır hata anayasa,sınıf mevcudu öğretmen kadrosu hijyeni fiziki yapısıyla 4/4 lük okullar, yeni hastaneler yapılan incelemelerle nüfus yoğunluğuna göre yapılandırılmalı, okur yazar oranı artırımı ve kütüphane sayısı, sınav düzenlemeleri, ihracat oranın ithalatı geçmesi, enerji kaynakları ile kendi kendisine yeten ülke olma, işçilere haklar ve güvenlik maaş düzenlemeleri. Daha pek çok şey var vizyon 2023 ise ki 8 sene var. Bunlar olmazsa olmaz yoksa 2023 masal olur.
Arkadaşlar kesinlikle kesinlikle ne Akp ne Chp Mhp Hdp partisi taraftarıyım halkın adamıyım. Objektif baktım daha çok kötü yanlar üzerinde durdum çünkü var olan şeyi gözlerle görmek mümkün ama olmayanı hayal etmek bile zor. Hem Akp hem muhalefet benim gözümde eksik çünkü ülke kurulalı 90 yılı aşkın oldu bir yerlerde olmamız gerek bunun sorumlusu darbeciler koltuk sevdalıları makam sahibi olup ayrıntıları görmeyenler. Benim vücudum toprak olacaktır lakin nesiller devam edecek T.C mevcudiyeti sürecektir. Saygılarımla.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2014, Saat:01:18 AM, Düzenleyen: Mertcan Barut.
Acemi Üye
RE: AKP ve Türkiye
Yazdılarının her satırına katılmıyorum ama şuna katılıyorum kesinlikle herşey 4/4'lük değil ülkemizde. Buna neden olan sebebi de bence "Akp ve muhalefet partileri" kısmında cevap olarak vermişsin. Muhalefet böyle olduktan sonra iktidar ne kadar hata yaparsa yapsın koltuğu sallanmaz bence. Bu ülkeye doğru işler yapan muhalefet şart..
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Mertcan, senin daha çok sosyal projelerini, geleceğe dair düşüncelerini merak ediyorum;
yoksa siyasal partilerin hizmeti olur,hatası olur v.s

Sana tavsiye ettiğim kitapta da ülke gelişmesi için değişik fikirler akıcı bir dille kurgulanmış....
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2014, Saat:09:49 AM, Düzenleyen: Zehan.
Acemi Üye
Benim fikrim düşüncem sizin ve herkesin milletin çıkarı içindir doğru olan budur. Dediğim gibi aciz vücüdum toprak olacaktır lakin nesiller sürecek T.C devleti mevcudiyetini sürdürecektir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Nedense hiç hayırlı birşey yazılmıyor bu Akp hakkında hep mi elem veriyor anlamıyorum ki.Bu yazıyı tarafsız bulmadım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.