Daha sonra da olayı protesto eden doktorların üzerine AKP'li oldukları söylenen bir grup yürüdü. Yaşananlar sebebiyle psikolojisi bozulan genç doktor, istifa etti.
Olay, 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece yaşandı. AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, oğlunu tedavi için Kandıra Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çocukla ilgilenen ve yaklaşık bir ay önce göreve başlayan pratisyen hekim Özlem Nur Yıldız, hasta yakınlarının dışarı çıkmasını istedi. Bunun üzerine Yunus Özder “Seni burada kadın halinle döverim. Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyerek, doktorun üzerine yürüdü. O anda orada bulunan görevlilerin araya girmesiyle Özder odadan çıkarıldı.
Türk Tabipler Birliği; (TTB) Kocaeli Şubesi Genel Sekreteri Burhan Çağlar Usta ise hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak olayı protesto etti. Bu sırada AKP'li oldukları belirtilen bir grup, “Türk Militanlar Birliği, Militanlarıyla Kandıra'dan Def Ol” pankartı astı. Grup, doktorlarla da tartıştı. Bunun üzerine polis, doktorları hastanenin arka kapısından çıkardı.
Doktor Özlem Nur Yıldız'ın psikolojisi bozuldu ve dün itibarıyla istifa etti. Yıldız şunları söyledi: “O gün gelen hastayla ilgili doktor arkadaşım Nur Tozoğlu ile kritik yapıyorduk. Bir bey (Yunus Özder) yanımıza geldi ve ‘işinizi adam gibi yapın' dedi. Ben de ‘Siz dışarı çıkarsanız biz de işimizi doğru dürüst yaparız.' dedim. Bunun üzerine ‘seni döverim' diye tehdit etti. Hastane personeli bile onu dışarı çıkartacağına beni dışarı çıkmaya çalışıyordu. Meğer ilçe başkanının korkusundan böyle yapmışlar. Güvenlik müdahale edemeyince polis gelene kadar doktor odasında mahsur kaldım.” Olayla ilgili tutanak tutmak istediğini dile getiren Doktor Yıldız, “Oradaki tıbbi sekreter, hastane personeli ve güvenlik görevlileri, kurumda taşeron eleman olduklarını ve işten atılma korkusu ile hiçbir şey görmediklerini ve duymadıklarını söyleyeceklerini beyan ettiler.” diye konuştu. AKP'li Yunus Özder ise olaydan sonra Cihan Haber Ajansı'na, “Oğlum can mücadelesi veriyor. Orada sağlıkçılar müdahale ediyor. Doktor çekilmiş bir kenara. O duygu haliyle ben bağırabilirim ama doktor hastaya yoğunlaşacak.” açıklamasını yaptı. Öte yandan TTB, Yunus Özder hakkında suç duyurusunda bulundu.
Zaman.com
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes