You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

AKP'li başkanın tehdit ettiği genç doktor mesleği bıraktı

...
Sağlık personeline yönelik şiddet olayları sınır tanımıyor. İddiaya göre AKP Kocaeli Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, oğlunu götürdüğü hastanede tartıştığı bir kadın doktoru, “Seni döverim, benim kim olduğumu biliyor musun?” diye tehdit etti.

Daha sonra da olayı protesto eden doktorların üzerine AKP'li oldukları söylenen bir grup yürüdü. Yaşananlar sebebiyle psikolojisi bozulan genç doktor, istifa etti.
Olay, 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece yaşandı. AKP Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, oğlunu tedavi için Kandıra Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çocukla ilgilenen ve yaklaşık bir ay önce göreve başlayan pratisyen hekim Özlem Nur Yıldız, hasta yakınlarının dışarı çıkmasını istedi. Bunun üzerine Yunus Özder “Seni burada kadın halinle döverim. Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diyerek, doktorun üzerine yürüdü. O anda orada bulunan görevlilerin araya girmesiyle Özder odadan çıkarıldı.
Türk Tabipler Birliği; (TTB) Kocaeli Şubesi Genel Sekreteri Burhan Çağlar Usta ise hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak olayı protesto etti. Bu sırada AKP'li oldukları belirtilen bir grup, “Türk Militanlar Birliği, Militanlarıyla Kandıra'dan Def Ol” pankartı astı. Grup, doktorlarla da tartıştı. Bunun üzerine polis, doktorları hastanenin arka kapısından çıkardı.
Doktor Özlem Nur Yıldız'ın psikolojisi bozuldu ve dün itibarıyla istifa etti. Yıldız şunları söyledi: “O gün gelen hastayla ilgili doktor arkadaşım Nur Tozoğlu ile kritik yapıyorduk. Bir bey (Yunus Özder) yanımıza geldi ve ‘işinizi adam gibi yapın' dedi. Ben de ‘Siz dışarı çıkarsanız biz de işimizi doğru dürüst yaparız.' dedim. Bunun üzerine ‘seni döverim' diye tehdit etti. Hastane personeli bile onu dışarı çıkartacağına beni dışarı çıkmaya çalışıyordu. Meğer ilçe başkanının korkusundan böyle yapmışlar. Güvenlik müdahale edemeyince polis gelene kadar doktor odasında mahsur kaldım.” Olayla ilgili tutanak tutmak istediğini dile getiren Doktor Yıldız, “Oradaki tıbbi sekreter, hastane personeli ve güvenlik görevlileri, kurumda taşeron eleman olduklarını ve işten atılma korkusu ile hiçbir şey görmediklerini ve duymadıklarını söyleyeceklerini beyan ettiler.” diye konuştu. AKP'li Yunus Özder ise olaydan sonra Cihan Haber Ajansı'na, “Oğlum can mücadelesi veriyor. Orada sağlıkçılar müdahale ediyor. Doktor çekilmiş bir kenara. O duygu haliyle ben bağırabilirim ama doktor hastaya yoğunlaşacak.” açıklamasını yaptı. Öte yandan TTB, Yunus Özder hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zaman.com

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: AKP'li başkanın tehdit ettiği genç doktor mesleği bıraktı
Zaman.com yazısını görünce hiç okuma zahmetine girmeye bile gerek duymadım, yani okumadım... neyse genede paylaşım için sağolun...
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
76 milyonluk müslüman bir ülkeyiz ama taraf olmayan hiç bir medya organına sahip değiliz.kişi ya da kurum ayırmadan, tarafsız bir şekilde yalnışları eleştirip doğruları savunan bir gazete,tv yok.islami yayınlar yapıyor dediğimiz kurumlar bile tarafsız olamıyor.
memlekette tarafsız olan siyasetle işi olmayan bir ya da iki gazete ve tv var.onlarda hep belden aşağı mevzular peşinde.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-10-2015, Saat:08:15 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
General
zaman gülücük

sadece gülesim geldi
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gülücük amed kendini çok komik bir duruma koyuyorsun
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.