You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

aklınızda bulunsun!!!

aklınızda bulunsun!!!

Profesör
RE: aklınızda bulunsun!!!
farketmez önemli olan bilgiyi vermen gülücük ama kaynağı sağlam olacak Wink
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
ayrıca kaynaga gelince Dürr-ül-muhtar adlı bir eser var sünnet ile faz arasında konuşmanın esaslarına değiniyor şam müftüsü ala'üddin-i haskefi'nin fıkıh eseridir...bi ona bak derim canım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bilgi ağır geldi mesajı gönderdiğin anda pc kendini kapattı :D yeni açtım, bakcam, kafamı karıştıran şu oldu hadislerde namazda sünnetle farzı arka arkaya kılmak konusunda peygamberimizin uygulamaları farklı, sünneti evde farzı cemaatle kıldığı oluyor mesela..başka konularda var ama onları okumadım sadece duyduğum için yazmayım işte bunların hepsine cvp verecek bişey olması lazım gülücük
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
anladım canım ama o çok farklı bir durum...arada camiye gidiyorsan eger birini gördüğünde selam da veriyorsun örnegin...ama çok dikkat edilmesi gereken bir konu ve güzel bir soruydu bunu daha geniş bir zamanda açıklayayım inşaAllah hatta bu konuyla ilgili konu açayım ben soru işareti kalmasın akıllarda gülücük

slm ve duayla
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tamam bana uyar bende bu arada boş durmayacam iyi hazırlan :D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
bi de şu var canım daha açık konuşmak gerekirse.....Peygamber efendimiz s.a.v. her tür ibadet çeşitlerini şu zamanımıza örnek olsun diye yapmış zaten mesela yeri geldiğinde hanefi bazen şafii olarak niyetlenmiş ümmete kolay olması açısından demek istedğim evde kılıyorsan farklı camiye gidiyorsan arada slm verirsin bir kardeşine bu farklı durumlardır ama her ikisini de yapmış EFENDİMİZ S.A.V inşaAllah anlatabilmişimdir yani ümmetin yaşadıgı ve seçtiği şartları düşünerek kolaylık göstermiş asırlar öncesinden kendi örnek ve amelleriyle rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.