You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
AKlımdaki Sorular
1: Şimdi ALLAH kıyamet koptuktan sonra meleklerin cinlerin canını aldığında o ölen melekler cinler tamamen yok mu oluyorlar?
2: Eğer yok oluyorsa şeytan neden yok olmuyor. O öldükten sonra cehennemde ebediyen mi kalacak yoksa sonradan yok mu olacak?
3: Diyorlar ki ALLAH'a göre hiç bir şey imkansız değil. Ama benim sorum şu. Allah deveyi küçülmeden iğnenin deliğini de büyültmeden nasıl geçirir?
4: Cehennem deki insanlar cezalarını çektikten sonra cennete girip ebedi hayat yaşıyacaklar. ALLAH öyle diyor. Peki ama ALLAH'tan başka ebediyen varlık nasıl olur?
Kuran'da öyle diyor. Ezeli ve Tek olan.
5: bu dünya yaratılmadan önce daha önce yaratılmış mıdır? Yani belki yaratılmıştır ALLAH söylemiyordur.

Sakın ola ki beni ateist zannetmiyin ben ateist değilim sadece aklımdaki sorulara cevap istiyorum.

Daha aklımda sorular var ama hatırlamıyorum şu an aklıma
geldikçe yazacağım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-02-2018, Saat:01:41 PM, Düzenleyen: uluhan.
Yeni Üye
RE: AKlımdaki Sorular
1- Allah'ın dilediği hariç yok oluyorlar.Tabi varlıkları itibari ile.Aslında varlar.Olmasalar bile bilgileri mevcut kalır Allah da.Bence varlık itibari ile yok oluyor olmalı.Aynen dünyada ki yüzlerin yok olması ruhlarının var olması gibi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
2- Şeytan ölecek. Varlığı/yüzü (bedeni) yok olacak ruhu durabilir. Ebedi cehennemliktir.Çünkü; İman etme şeyi geçmiş ve tövbe etmek gibi bir vasfı kalmamıştır. Allah'a nefret doludur yani.Cehenneme gideceğini bile bile ,inat işte.Hani çocuk babasına kızar, dayak yiyeceğini bile bile mazaratlik yaparya aynı.Kalbinde Allah'a sevgi kalmamıştır, Allah'ı sevmeyende cennete giremez
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-02-2018, Saat:02:30 PM, Düzenleyen: ilerizekalı.
Yeni Üye
3- Koskoca galaksilerı, karadelige nasıl cekiyorsa öyle uzatıp çekerek geçirebilir. Yani devenin atomları ile oynayarak istediğini yapabilir. Karşıda da deveyi tek tek atomik ölçüde aynı şekilde dizer.Bir atom iğne ucundan bile küçük olduğuna göre istediğini yapabilir o atomlarla.

Tabi ikinci bir seçenek maddenin aslında enerjinin yoğunlaşmis hali olduğunda bu ustekinden daha kolay olur gibi yani dalga şeklinde geçirebilir. Elektron hem dalga hem parçacık özelliği gösteriyor sonuçta.Tüm bunlara hâkim güç onlarla herşeyı yapar. Logolar gibi düşün elementleri.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
4: Soruda demek istediğim insanlar orada ebedi hayat sürecek diyor ALLAH kuran da ama diğer ayetlerde kendisinden başka ölümsüz olmayacağını söylüyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.