You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

akıl fikir verirmisiniz?

akıl fikir verirmisiniz?

General
akıl fikir verirmisiniz?
öncelikle selamünaleyküm ben bişey paylaşmak istiyorum daha doğrusu fikir akıl ne olursa çok düşündüm yazayımmı yazmayayım mı diye ama burda bilgili abilerim ablalrım olduğunu biliyorum bu yüzden yazdım. normalde takmamaya çalışıyorum ama son olarak kardeşim olunca daha çok düşünmeye başladım. biz 4 kardeşiz babam inşaat ustası ALLAH a şükür evimiz var madddiyatta normal . fakat okuduk ama hiç birimiz bir yere gelemedik .hatırlarım deprem senesine kadar durumumuz iyiydi ne olduysa depremden sonra oldu. babamın işleri kötüye gitti ciğerinde leke çıktı çok şükür atlattı ama ondan sonra el attığı iş kurudu .okuyana kadar neler çektik ablam olsun ben olayım kardeşim olsun bunlarla başa çıkmaya çalıştık ama içimden neden biz böyleyiz demekte geçmedi değil. dAha nelerini geçirdik bunların isyan etmedim ama içten içe üzüldüm içime attım. hep sorguladım biz böylemi gideceğiz böylemi devam edeceğiz . okuyup ailemizi kurtarmak onların sevinmesini sağlamk istedik oda olmadı ablam dersanelere gitti olmaadı ben 2 senelikte olsa okudum ama gene bişey yapamadım kardeşim üni ye hazırlık için çok uğraştı kaç sene olmadı en son beden öğretmenliği için çalıştı 2 gün önce mülakatlarda çok iyi giderken bi hata yaptı ve giremedi .çevreme bakıyrum sokağımıza bakıyorum bizim yaşıtlarımız iyi yerlerde .çalıştığımız halde uğraştığımız halde hiç birşey yapamıyoruz olmuyoruz.bunları yüzünden ümitsizlik içindeyim atamıyorum bilyorum ümitsizlik çok kötü bişey ALLAH tan ümit kesilmez ama içime söz geçiremiyorum Sad diyorum böyle devam edeceğiz ilerdede böyle olacak kendime teselli veremk için ümitsiz olma diyorum sohbetler dinliyorum ama üst üste gelen bu gibi şeyler yüzünden ümidimi yitiriyorum .sizden akıl istiyorum bunları nasıl atlatabilirim bu düşüncelerden nasıl kurtulabilirim
"Bizi yükselten, dinimize karşı duyduğumuz büyük aşktır."

[ Cennet Mekan Abdülhamit Han ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: akıl fikir verirmisiniz?
Aleyküm selam kardeşim icon

bak çok şükür kimseye muhtaç değilsiniz.. ifade
sizde üste değilde mesela durumu daha kötü insanlara bak, mukayese et.
ve okuyup bitirmişsiniz zamanla olacak şeyler..
insanoğluyuz biraz sabırsız geliyoruz, neyle nasıl imtihan olunduğumuzu bazen göremeyebliriz.

" Allah sabredenlerle beraberdir." ayetini düşün ve seninle olduğu düşüncesi dahi rahatlatır.

her gecenin bir sabahı vardır, unutma..
bol bol Kur'anı Kerim oku, inş Rabbim kalbine inşirah verir kardeşim,
dualarla selamlar..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
kalbimden geçeni söylemek istiyorum.
bol bol hayır yapın.ve duadan vazgeçme.
ısrarla dua et canım.ve elbet rabbim yardım edecektir.
yanlış bişeyler söylemek istemiyorum.ama sonuç ne olursa olsun
ne olmuşsa olmuş.bundan sonra sizin yapmanız gereken sabır ve dua canım
emin ol neticesini alacaksın.sen ellerini yüreğini açıp duanı ettinmi Yaradan sesini duyar elbet umutsuzluk olmasın sakın..gülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Aleykumselam sizi çok iyi anlıyorum sizin yaşadıklarınızı bende yaşadım/yaşıyorum. Öyle zor günleri bende gördüm.Askere gidene kadar çalıştım kardeşlerimi okuttum vs. askerden geldikten sonra hep sınavlara girdim bir sınavı kazandım mülakatı geçemedim yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim ama olmadı. Ümitsiz olmayın Rabbim rızkını verir. Şunu unutmayın bizdeki derdi nimet sayanlarda var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
arkadaşlar çok güzel cevaplar vermiş
benimde tavsiyem farklı olmayacaktır
şükür herzaman şükür
sabır ve dua
ve çalışmak çok çalışmak
Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.
[Resim: tumblr_msdzly7kWi1st90nio1_500.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
aleykum selam..

zaman zaman zorlu evreler geçiriyoruz,sıkıntılar oluyor ya da bazen başarısızlıklar oluyor..elbet hepsi bizler için..belli imtihanlardan geçiyoruz..arkadaşların da dediği gibi sabır ve dua çok önemli..ama her ne olursa olsun Allah kuluna kafi..O'na sığınmak dua etmek en güzeli...Rabbim kalbini ferahlatsın inşallah..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
teşekkür ederim ALLAH razı olsun sağolun. yapmıyorum değil yapıyorum yada eksik bişeyler yapıyorumki maneviyatsız hissediyorum kendimi. bende çok fedakarlıklar yaptım ablamı kardeşimi dersaneye gönderdim 2 sene eve elimden geldiği kadarıyla ben yardımcı oldum giderleri olsun evin yapılan yerleri olsun kendim için bişey yapmadım gene olsa gene yaparım onlar için.ve bunları yaparken ne sıkıntılar yaşadım haftada bi gün izinli işim vardı oda haftada bi gün dışarı çıkıyodum geri kalan hep yurttaydım dışarı çıkınca sanki hapisten çıkmış gibi oluyodum hatta bi ara boşlukta hissetmeye başlamıştım yanlış bir el uzatılsa gidecek gibiydim sonra biraz daha kendimi maneviyat için ibadete yönelterek kurtuldum hamdolsun. sitem ediyorum beni gönderen olmadı bana bişey yapan olmadı diye . ama hayırlısı böyleymiş diyorum sonra. yaptığımız şeyler işe yaramıyo emeğimizin karşılığını alamıyoruz ben bişey olmasamda olur ablamla kardeşim biyere gelsin yeter diyorum onda olmuyo

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Birgün geriye dönüp baktığında yaşadığın bu zorluklar aklına geldiğinde içini tarif edemeyeceğin bi rahatlık bi huzur kaplayacak Allahın izniyle

vay be ,zamanında ne zorluklar çektim ama Allaha şükür o günler geride kaldı diyeceksin biiznillah

o günler aklına geldikçe mutlu olacaksın,

sana tavsiyem namazı bırakmamak ve senden daha kötü durumda olanları düşünmendir

emin ol bende dahil bu forumdaki çoğu insan bu dönemlerden geçmiştir veya geçiyordur

ben bu senin bir bayan olarak yaşadığını,bir erkek olarak şiddetli bi şekilde yaşadım zaten psikolojik olarak kendime özgüveni olan biri de değilim,fazla objektif olduğum için kendi hatalarımı kendi yetersizliği mi yüzüme vurmaktan çekinmeyen,
antisosyal biri olarak o kadar zordu ki iş sahibi olamamak ,kendi mi o kadar aşağılanmış hissediyordum ki

he belki bi hz yakup aleyhisselamın ulaştığı dereceye ulaşamadım sabır konusunda ama
dini bilmeyen cahiller gibi de Allahın gücüne gidecek şeyleri söylemekten geri durmaya çalıştım

sana şunu söylemek isterim lakin benim de tutunduğum dal da şuydu ki,

Biz bu dünyaya hep güzel şeyleri yaşayacağız sözü alarak gelmedik
Biz bu dünyaya zorluklar altında sıkıntılar içinde sabretmek için bu vesileyle de Allahın cemaline, cennetine kavuşmak için gönderildik

bizim yaptığımız öss ye girmiş birinin niye bu soruların cevapları yok diyip isyan etmesine benziyor

lakin biz biliyoruz ki bi Allah bizi çeşitli zorluklarla sınayacak ve sabredenle isyan eden çıkaca böylece ortaya

halböyleyken niye mızıkçılık yaparız ki

bu sıkıntılar olmasaydı dünya niye kurulacaktı ki zaten

Allahın yarattığı bu koskocaman dünyayı,bu yüzmilyarlarca insanı ,hayvanalrı,gezegenleri güneşi ayı hatta ve hatta insanalrın başka insanlara karşı sahip olduğu zulm etme bağımsızlığını gördükçe anlayabiliriz ki

tüm bunları yaratıp düzene koyanın ve bize ahirette sonsuz cennet nimeti verecek olanın bi amacı var

bişeyler ispatlansın diye kurmuş bu harkulade düzeni,o yüzden vermiş zulm edene zulm etme özgürlüğünü

aslında biz çok büyük bir "oyunun" çok büyük bir imtihanın içindeyiz,bunu dünyadaki herşeye bakarak anlayabiliriz

çok büyük hazırlık yapılmış insanı imtihan etmek için

öyleyse imtihan olunmaktan niye bu kadar korkuyoruz ki

yoksa cennete neyimizle gireceğiz ki,isyan edip de cennet istemek yersiz olur

bazen oluyor,böyle ailecek mutlu anları yaşadığımızda ben bi duruyorum niye acaba bu kadar mutlu oluyorum
yoksa yanlış yolda mıyım diyorum kendi kendime

o yüzden hep mutlu olucam diye şartlanma kendini
senden daha kötü durumda olup da hala sabreden insanların olmadığını düşünme

senden kötü durumdayken sabredebilen nice insan varken Allahın gücüne gitmez mi senin isyankarlığın
utanmaz mısın ,Allahın bi an sana o sabreden insanları gösterdiği anda

sana bide derim ki
bi yoksula bi düşküne yardım et

ben memur olmadan önce, kağıt toplayan bi amca vardı, ben biliyordum ki biz ne kadar da az para versek bi yoksula O bize lütfu kereminden daha büyüğünü vereceğine

yanna yanaştım ve o an benim için büyük bir para olan 20tl yi"amca yerde para var senin galiba" diyerek verivermiştim

ve o günden sonra bi iş sahibi olacağıma inancım daha arttı

bi beklenti oluşturdu bende iyilik

ve bugün Allah çok şey nasip etti bana ve ben bu nasiplerin o yardım vesielsiyle olduğunu düşünürüm

sende böyle bişey yap,birini sevindir ki

birine Allahın zenginliklerinin bitmeyeceğini düşünerek ihtiyacın olsa da bişeyler ver ki

Allah da zenginliğinden nasip etsin...

sabret,birgün iyi ki sabretmişim diyeceksin Allahın izniyle

iyi ki sabrettim demek için sabret...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-09-2013, Saat:07:03 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
inşallah o zamanı görebilecekmiyim acaba.haklısınız ama bi bayan içi daha zor bunlar. erkek olsam sorun değil iş güç falan ama bayan için her yer olmuyo . ben yurtları karışık ortam değil diye seçtim o konuda rahattım diğer ortamda yapamayacağımı biliyorum çünkü çekingenim ve karışık ortamı sevmiyorumda. 2 senede olsa okudum okuduğum bölüm yeni olduğu için kadro yok üniden arkadaşlar özel hastanelere girmişler ama benim yaşadığım yerde çok hastane olmadığı için giremedim biyere başvurduklarımda ses soluk çıkmadı .evde böyle sorunlar yaşarken birde iş meselesi çıktı .üst üste geliyo .büyüdükçe sorunlar artıyo dertler artıyo bunu anladım okurken okul okul bitti iş. bunları düşününce bunalıma giriyorum dua ediyorum ilk kendime de değil rabbimden önce benden kötü olanlara sonra bana dua ediyorum hep.yardım etmeyi çok seviyorum tabi elimde varsa yoksada bişey yapamıyorum üzülüyorum.şimdi zaten bi yardımım olamaz baba eline bakıyorum çok zormuş bazen diyorum okumasaydım da beklentiler olmasaydı aileyi geçtim busefer çevre çıkıyo derdime işe gitmiyormusun çalışmıyormusun fabrikalara başvur diye konuşuyolar .bu sebepler yüzünden diyorum ben böyle geldim böyle gidecem heralde ilerdede böyle olacam diyorum . bu intihar edenleri çok iyi anlıyorum bunalıma girenleri fakat içimde ALLAH inancı olunca o gibi kötü düşünceleri düşünmüyorum bile .

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
belki de yaşadıklarının neredeyse birebir kopyasını yaşadım bende lakin müslümanlar için işin sonu hayırdır

o yüzden devam et bence aramaya

kpss ye gir,mesela beni de çok bunalttılar bende kendimi cizreye attım kpssyle

düşün artık ne kadar baskı yemişim ki,afganistan olsa yazacak haldeydim ,çevremdekilerin yorumalrı yüzünde

önlisansların şansı çok yüksek bence

bide leinde mesleğin varsa daha da şanslı olursunuz

hele sağlık okuduysan şansın daha da yükselir
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 09-09-2013, Saat:11:36 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.