You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Ailemin derdi
selamun aleykum
ailemdeki dert sudur annem ilin heriflerinen facebook üzeri yazışıyor ve babamı aldatıyor bir kaç defa sordum ona onlar kim diye banada teyzenin olucak düngürü dedi. bana şimdi yapabiliceğim en doğrusunu söyleyin yogsa elimden bir kaza çıkıcak
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Ailemin derdi
Kardeşim,hiç öyle önyargıya kapılmadan

yanlış anlaşılmaya fırsat vermeden

işin aslı nedir diye araştır tam emin ol ondan sonra burda ne yapacağın konusunda yardımcı olmaya hazırız

önemli olan kesin olarak ne olup bittiğini öğrenmek

yoksa aceleci davranırsak yanlış yapmış oluruz,sakin olmak gerekir
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Yakin olarak bilmeden, yani (gözünle şahit olmadan) bir şey söylemek ve yapmak yakışık olmaz.

Her işin başı sabırdır kardeşim. Sabret, hüsnü zanda bulun, inşallah şüphelendiğim gibi değildir diye dua et.
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Durum böyle ise eğer, sanırım babanızın ihmalininde payı var bu durumda....Başta anneniz olmak üzere babanızında kendisine çeki düzen vermesi gerekir. Bu size değil; sözüne güvenilir, kendini bilen bir aile büyüğüne düşer.."elimden kaza çıkacak" gibi sözler icraate dönüşmesin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yaşın kaçtı?

eğer gerçekten böyle bir şey yaptığını düşünüyorsan...anneni al karşına oturt ve gözlerinin içine bakarak..emin bir duruşla ...gözlerini kırpmadan " ne yaptığından emin değilim lakin bu ortamda olmandan rahatsızlık duyuyorum..ve şüphe içindeyim ..ya bunu bırakırsın ya babamla konuşurum..." de ama güzelce ...şiddetle değil.. ya da annenizin çekindiği biri ile konuşacağınızı söyleyin

kimse ivşa olmaktan hoşlanmaz...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Ebû Hüreyre (r.a.) anlatıyor: "Sa'd İbnu Ubâde (r.a.) dedi ki: "Ey Allah'ın Rasûlü, ben zevcemle birlikte bir adam yakalasam, dört şâhit getirinceye kadar ona mühlet mi tanıyacağım?" Peygamberimiz "Evet!" buyurdu. Sa'd: "Asla dedi, seni hakla gönderen Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun, şâhit aramazdan önce kılıcımı indiririm." Rasûlullah (s.a.s.): "Şu efendinizin söylediğine bakın! Evet (biliyoruz ki) o kıskanç bir adamdır. Ama ben ondan da kıskancım, Allah da benden kıskanç." (Müslim, Li'an 16, h. no: 1498; Muvattâ, Akdiye 17, h. no: 2, 737, Hudûd 7, h. no: 2, 823; Ebû Dâvud, Diyât 12, h. no: 4532)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.