You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

ailem bazı akrabalarımla görüşmemi istemiyor

Acemi Üye
kardeşilerim ailem bazı akrabalarımla görüşmemi istemiyorlar biraz aramız bozuktu dayımlarla kendisi hocadır sonra dayım bi rüya görmüş kendine göre yorumlamış bana Allah'tan mesaj geldi ben 4 kişi varmış rüyasında annem 2 tane teyzem bide kuzenim bana bi mesaj gelmedikçe ben konuşmam diyor yani rüyayla amel ediyo ve kendi kafasından yorumlayarak ve Rabbim emretmiş akrabalık ilişkilerinizi koparmayın diye bu rüya ilahi mi yoksa şeytani mi bilemeyiz o ilme sahip deiliz annemlerle konuşmuyo annem bi ara istekliydi barışmak için sonradan isteği gitti şimdi benim onlara gitmemi istemiyolar ama ben Rabbimin emrine karşı gelmek istemiyorum ama üzerimde ana baba hakkı var onlarada karşı gelemem ne yapsam şaşırdım dayımın imanınında zarar görmesini istemiyorum gittim konuştum ama dinlemiolar hatta bi rüyada dayımın bi odanın kapısına duvar ördüğünü gördüm biz odanın dışındaydık sonra duvarı ördü içeri girdi birileriyle konuşuyodu sonra oda bi anda alev aldı içerde yanacaklardı ben kürek sapı gibi bişeyle duvara vurdum birincisinde bişey olmadı ikincisinde duvar hafiften döküldü üçüncü vuruşumda duvar yıkıldı ve dayım içerden çıktı napsam bimiyorum yardımcı olun lütfen!!!!
-/-Bugünü Düşünürüm,Dün Geçti,Yarınım var mı? Gençliğeme de Güvenmem Ölen Hep İhtiyar Mı?-/-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: ailem bazı akrabalarımla görüşmemi istemiyor
kardes bunu ruya tabircisi birine yorumlata bilirsin lakin sana tavsiyem karsıdaki hakkı inkar etmedikce onunla aranıza duvar orme..Yani onun kalbi bir ruya ile katılasmıs ıse bır ruya ilede cozulebilir.Bunun ıcın dua etmekte fayda var selametle Allah yardımcınız olsun
Aşk efsane ve efsun değildir
Aşk san’at-ı her dûn değildir
Her aşk davası eden âşık olmaz; her muhabbetten dem uran sadık olmaz
İlahî herkes merd–i aşk olmaz ve değme kalbde derd-i aşk bulunmaz
Aşk bir kimyadır, onun madeni can olur; aşk bir gevherdir onun mekânı kân olur.
Aşk bir zevktir onun da şeydaları var; aşk bir hurûştur, onun da deryaları var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
saol kardeş tek çare dua ama ya geç olursa ?
-/-Bugünü Düşünürüm,Dün Geçti,Yarınım var mı? Gençliğeme de Güvenmem Ölen Hep İhtiyar Mı?-/-
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
senin onlarla gorusup gorusmemen senın bılecegın ıs bu kımseye zarar vermıyorsa sorun lakin neyin hayırlı neyin hayırsız oldugunu bılmıyoruz.Su durumda yeniden eskisi gibi olması ıcın sen ne yaparsan yap bazen degısmez.Ama bu demek degildir ki sag duyuyu kaybedesin.Benim tavsiyem gorusmek ili taraf icinde sorun teskıl etmıyorsa guzel gorunuyor ama dua en basta sart selametle
Aşk efsane ve efsun değildir
Aşk san’at-ı her dûn değildir
Her aşk davası eden âşık olmaz; her muhabbetten dem uran sadık olmaz
İlahî herkes merd–i aşk olmaz ve değme kalbde derd-i aşk bulunmaz
Aşk bir kimyadır, onun madeni can olur; aşk bir gevherdir onun mekânı kân olur.
Aşk bir zevktir onun da şeydaları var; aşk bir hurûştur, onun da deryaları var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
kendi sorunun cevabını kendin vermişsin aslında, allah emrediyorsa yapmak zorundasın. anne babanı bir şekilde idare edip görüşürsün, belki arada köprü vazifesi kurup onları da barıştırırsın. tabi her yaptığın şeyi ilk etapta alenen yapmana gerek yok. insan bazen ortamı kendisi yapmak durumunda kalıyor.
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dayının yaptıgı baslı basına bı yalnıslık.ne demek Allah tan mesaj geldı,ne demek baska kımse ıle konusamam,ne demek Allah tan tekrar mesaj beklemek,tovbe estafırullah...Allah mesajı vermıs zaten "akraba zıyaretı onemlıdır" dıyerek..peygamberımızde bu konuda cok uyarıda bulunmus,hatta gelmeyene ozellıkle gıdılmesı konusunda da uyarmıstır ınsanları...dayın ımanını bı daha gozden gecırse cok cok ıyı olacaktır...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
dün konuşmak için onlara gittim dayyım yoktu bi kere barışın dedim dalgaya aldı ikinci defa gideceğim inşallah hocamlada konuştum dayın yanlışa düşmüş dedi rüyayla amel olmaz dedi uyar dedi ben uyarıyorum ama duan yok ne de olsa daha genciz sözümüze değer veren yok
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kardeşlerim geçen yine gittim konuştum dayımla rüyayla amel olmaz dedim rüyanın şeytani mi ilahimi olduğunu nerden bilcen dedim ben hissederim dedi saçma sapan konuştu yapma dedim ben diyo Allah'tan bi mesaj gelmediği takdirde barışmam diyo bi kaç kişi daha bişeyyler yazsa kardeşlerim lütfenn
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
geçen yine gittim dayımlara dedim dayı yapma etme rüyayla amel olunmaz rüyanın ilahimi yoksa şeytanimi olduğunu bilemezsin dedim ben hissederim dedi Allah'tan bana bi mesaj gelicek ancak öle barışırım diyo başka bişey demiyo yardım edin akıl verin Allah rızası için ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dayına ruyalarla ılgılı olarak bıraz daha bılgı sahıbı olmasını soyleyebılırsın..bence gıdıp ruya konusu ıle ılgılı bırkac kıtap karıstırmalı,olaya ıslamı yonden bakarak yapmalı tabı bunu;ruya tabırlerı kıtabları ıle yapmamalı...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.