You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ahiret Alemini Rüyada Görmeyi Arzu Eden Kimsenin Yapması Lâzım Gelen Hususlar

R4BİA
Ahiret Alemini Rüyada Görmek İçin

Fâtih Dersiamlarından büyük velî M. Osman Efendi'nin târifidir:

Rüyada ahireti görmek isteyen, tâze bir abdest alır, yatsıdan sonra 2 rekat istihare namazı kılarak şöyle duâ eder.

"Yâ Rabbî! Bana âhireti göster, ölülerimi benimle konuştur, kabir aleminde kendi hâlim nasıldır ve benim Müslümanlığımın derecesi nedir; Bana göster Allâh'ım!"

diye duâ eder. Cenâb- Hakk, böyle duâ edenlerin duâlarını boşa çıkarmaz. Ahiret âlemini gösterir. Buna istiâre denir. İstiâre demek, her şeyin hayırlısını Allah'tan sormak ve istemektir. Bu ise, kuvvetli bir sünnettir. Yanlış-doğru her söze itibâr etmemeli, bu tür duâlarla mânevi hayatımızı güzelce düzenlemeliyiz.[1]

Kaynaklar

[1] Arif Pamuk, "Resulullah'ın Dilinden Sûreler ve Dualar, Fazileti, Esrârı ve Hikmeti", Pamuk Yayınları, Temmuz 2008, İstanbul, s.816.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
RE: Ahiret Alemini Rüyada Görmeyi Arzu Eden Kimsenin Yapması Lâzım Gelen Hususlar
Eyvallah.
Kabir aleminde benim halimi göster. Kabirdeki halimi görsem tüm dünyayı bırakırım herhalde.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
RE: Ahiret Alemini Rüyada Görmeyi Arzu Eden Kimsenin Yapması Lâzım Gelen Hususlar
Çok Merak Ediyorum Bende Halimi..Tskler. Rabiaa Eksik Olma..
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Allah Razı Olsun.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Evet dua ile olmayacak şey yok lakin duada ihlas şart aynı şekilde öncelikle Farzları yerine getirmek ve Sünnet'i de aynı şekilde uygulamak lazım.. Haramdan yangından Kaçar gibi Kaçıp öyle yaşamak lazım ki böyle dualarımız kabul olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bunu okuyunca çocukken anlatılan bir hikayeyi anımsadım gülücük

Adamın birisi hep peygamber efendimizi(s.a.v.) rüyasında görmek istiyormuş.Bunun içinde bir çok yola başvurmuş (dua vesaire...)
Bir muhterem zata bu durumunu anlatmış.O zatta cevaben eğer gönülden istersen olacağını söylemiş.
Adam peki demiş eve gitmiş ve akşam rüyasında yine görememiş.Tekrar o muhterem zata, alim kişiye gitmiş ve yine göremediğini anlatmış.
Yine o kişi gönülden istersen olacağını söylemiş ve adam tekrar peki demiş ve yeniden eve gitmiş.
Adam yine o akşam rüyasında peygamber efendimizi(s.a.v.) görememiş ve tekrar o alim zata gitmiş ve göremediğini söylemiş.
O muhterem zatta peki demiş akşamleyin çok tuzlu yemekler yap ama hiç su içmeden yat bu sefer görürsün demiş ama su içmeden yatmalı ve yemekleri de çok tuzlu yaparak yemelisin demiş.
Adam heyacan içerisinde eve gitmiş çok tuzlu yemekler yapıp yemiş ve hiç su içmeden yatmış. O akşam rüyasında şelaler içerisinde,kana kana sular içiyor yani hep su ile ilgili rüyalar görmüş.
Sonra o alim zata gitmiş. Alim zat sormuş ne oldu peygamber efendimizi(s.a.v.) rüyanızda görebildin mi ? demiş
Adam yok demiş hep su gördüm su ile ilgili şeyler gördüm demiş.
O muhterem zatta işte akşam tuzlu yedin sen suyu gönülden istedin ve rüyanda da su gördün eğer Peygamber efendimizi(s.a.v.)'de görmeyi gönülden isteseydin rüyanda görürdün "demiş
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah Razı Olsun Rabia bigün deneyelim mi hep beraber ne dersiniz ?
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.