You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ağaca Asılan Zekat Parası

General
[Resim: 03d7e04f150f16d854767bf192839183.jpg]

Fatih Sultan Mehmet Han devrinde bir Müslümanın. günlerce dolaşıp yıllık zekatını verebileceği fakir birini arayıp bulamadığını
Bunun üzerine zekatının tutarı olan parayı bir keseye koyarak Cağaloğlu'ndaki bir ağaca asıp üzerine de:
"Müslüman kardeşim bütün aramalarıma rağmen memleketimizde zekatımı verecek kimse bulamadım. Eğer muhtaç isen hiç tereddüt etmeden bunu al" diye yazdığını..
Ve bu kesenin üç ay kadar o ağaçta asılı kaldığını biliyor muydunuz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
RE: Ağaca Asılan Zekat Parası
zamanin tersligine bak,zaman ilerliyor herşey gelişiyor dedigimiz devir tam tersi,şimdi ac olan olmayan agactakini birak köşeye kistirdigi birinden aliyor,agaci keseler zengini fakiri bu devir gözlerin paraya doyacagi devir degil,gözlerin topraga doyacagi devir bence

tşklerimi sunuyorum paylaşim için
Bir İhtimal Daha Var...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ve eskiden her sokakta kutu gibi birşeyin bulundugunu insanların onların içine para koydugunu ihtiyacı olanlarında oradan gelip ihtiyacı kadar para alıp gerisini bıraktıgını da biliyorum...ve gunlerce ordaki paralara hiç dokunulmadıgını ve o paranın hiç ordan eksilmedigini de biliyorum...yardımsever bir millet ve kanaatkar insanlar...açgözlülük yok , din kardeşini düşünüyor herkes kibir yok bana bir dilim ekmek yeter deyip diger dilimi uzatıyor komşusuna ne güzel...biraz gelip bizlere de ders verseydiniz keşke...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
osmanlı elbette zengin idi. Halkın islami duyarlılığı da bugünle kıyaslanamaz üstünlükteydi.Lakin bu tarz rivayetlerin sıhhati bence muğlak. Ve ben bu tarz rivayetleri olması veya olmamasından ziyade güzel anektotlar, temenniler olarak fazlaca hayrete kapılmadan tebessümle karşılama taraftarıyım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
osmanlı zengin değil.
o zamanda kardeşlik ve müslümanlık wardı ondan

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.