You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

adam öldürmek günah mı ?

adam öldürmek günah mı ?

Acemi Üye
adam öldürmek günah mı ?
mecburi olarak adam oldurmenın hukmu nedır bunu ogrenmek ıstıyorum .

Yani oldurulecek konumda bulundugunda yaralamaya yeltenırsen adam yaralanmayarak olurse ,

yanlışlık olarak bır araba onune bırı çıktıgında olurse vs yani hem sebepli yere hem kasti olmadan adam oldurmenın hukmu nedir ?

bu her durumda omur boyu cehennem azabı mıdır

teror vs kavramları ıçın sormyorum ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: adam öldürmek günah mı ?
Adam oldurmenin ne mecburiyeti var anlamadım
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
yanlislikla diye soruyor arkadas sanirim. nefsi mudafa veya yanlislikla araba kazasi olarak soruyo degil mi dogru mu anladim ?
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Mecburi olarak adam öldürmenin hükmü nedir diye sormuş
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Alıntı:Haklı bir sebep olmadıkça, Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı canı öldürmeyin. Kim haksız yere öldürülürse, biz onun velisine bir yetki verdik. O da öldürmede aşırı gitmesin. Çünkü ona (dinin kendisine verdiği yetki ile) yardım olunmuştur.
İSRÂ suresi 33. ayet

İnternette bunu buldum ama bu çok mühim bir konu..Cami hocasına sorsan daha iyi sanki?
Bazen insana tek gereken 20 saniyelik deli cesaretidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
evet hem yanlışlıkla olarak soruyorum hem de misalen hapisteyız bu durum da bazen takışmalar olabılıyor ve canına kıymaya calışabılıyorlar atıyorum 10 yıl yemişsin sen oldurmessen o senı mutlaka bırgun oldurecek bu tarz davalar ıçınde soruyorum , mecburiden kastım bu dur , sebepsiz yere değil yani.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2014, Saat:05:02 AM, Düzenleyen: dangerw.
Çalıkuşu
Anladigim kadariyla oldurelecegini dusunen bir kisinin kendisini oldurmesinden bahsediyorsunuz dogru mu?
Eger oyleyse;

"İslam dinine göre kişinin kendi canına kıyması (intihar) yasak olduğu gibi, tıbbi verilere göre yaşama ümidi kalmamış veya şiddetli acılar hisseden bir insanın yaşamına bir başkası eliyle son verilmesi talebi olan ötanazi de yasaktır." (Sorularla islamiyet)

Sordugunuz soruya cevab olabilecegini dusunuyorum
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-07-2014, Saat:03:09 PM, Düzenleyen: sitare.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.