Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
adam öldürmek günah mı ?
adam öldürmek günah mı ?
ayrıca konunu baştan sona okudum..öldürmek ve öldürülmek üzerine ne kadar durmuşsun..siz şu an hapistemisiniz? yoksa hapisemi girmeyi planlıyorsunuz ? çözemedim
inna lillahi ve inna ileyhi raciun
her canlı bir gün ölümü tadacaktır..
öyle böyle..eğer ölüm yazılmışsa sana ne yapabilirsin ki
Dini eğitimleri vs. küçük yaşta fazlasıyla aldığım için bir süre sonra ne olduğunu bilmiyorum kafamda bazı sorular indirgenmeye başladı bu tarz şeyler üzerinde . Yani bu surette daha düne kadar biri bana küfretse bile adamda belki kalp vardır hani birşey olur vs. hesabına teşekkür edebilecek durumdaydım fakat şu an yavaş yavaş birşeyler aralanmaya başladı kafamın içinde . Ayrıyeten malum dünya şartları çok bozuk nefsim adına yahut herhangi bir hata yapmamam adına bunları bilmek zorundayım . Hapislik durumlarım var fakat yatmışlığım yok , ola ki birgün girecek olursam içeride katilde aynı koğuşta , hırsız da . Benim suçum tamamen apayrı zaten , bir bildiri uğruna yani insaniyet namına sekiz yılım isteniyor fakat eğitim durumlarım sebebiyle sadece mahkemem uzadı ve neredeyse beş yıllık sadece bir "dava" süreci oluştu . Düşmüyor da nasıl bir hukuki kanunlara sahipsek , özenerek hazırlanmış ve insanı tamamen suça sevk etmeye birebir . Bunlara kafamda net olarak çözüm getirdiğimde ayrıyetle başka konularda da başınızı şişireceğim biraz
hayatta ne olacağını rabbim bilir..herşeyin hayırlısı deriz..
tam anlamında sorularına cevap arıyorsan; ben olsam bizim gibi daha yolunda başında olan gün ve gün yeni şeyler öğrenen acebi talebelerden değil daha alim ALLAH katında olmuş kişilerden medet umardım..burada veya başka bir forum sitesinden tam olarak mütmain olamazsın kardeşim
..
Doğru yerde olduğumdan eminim çünkü dinde aşırıya kaçmak olmamalı diye düşünüyorum açıkçası , geridede kalmamalı insan . Ortası iyidir . O oluşan takıntı da muhtemelen bu sebepten ötürü oldu zaten . Hadisleri okuyorum fakat hala bir çıkarım yapabilmiş değilim , insan yinede her an tetikte olmalı ,sizleri tenzih ederim insanlar giderek mikroplaşmaya başlamış , görünen köy malum
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi