You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

adalet mi? o da ne.!

adalet mi? o da ne.!

Acemi Üye
adalet mi? o da ne.!
Merhaba arkadaşlar,bu aralar canımı sıkan ve aklımı karıştıran bir soru var , o yüzden sizden gelecek olan cevapları merak ediyorum.

Kimileri milyondolarlık bir servetle doğup,gününü gün ederken,gezip tozarken,para harcarken birşeyler alırken, kimileri neden sürünerek,gayret ederek bu parayı kazanmak zorunda? bu mudur adalet? allah'ın adaleti nerde söyler misiniz ? nasıl bir denge var bu dünya da ya ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: adalet mi? o da ne.!
Allah ın adaletının var oldugunun ıspatıdır bu anlattıklarının hepsı.
ALlah ın adaletı var oldugu ıcın cennet ve cehennem var.
Allah ın adaletı var oldugu ıcın her ınsanda zeka var,ıyılık var kotuluk var,dogru var yalan var....
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
her insanın sınavı farklı kardeşim. sağlıklı insan var sağlıksız var ona bakarsan bu çok daha önemli paradan. ama dedik ya işte imtihan dünyası. peygamberler bile hangi sıkıntılardan geçmiş biz neyiz onların yanında. o yüzden aklınızdan geçen bu tarz düşünceleri silin ibadetinizi yapın ve gerisini allaha bırakın
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-07-2011, Saat:08:04 PM, Düzenleyen: AtMaCa.
Acemi Üye
peki taha kardeş de neden herkes eşit bir şekilde doğmuyor ? atmaca mesela neden bir insan sakat doğuyor ? yani onun koşmak diğer insanların yaptığı gibi birşeyler yapmak hakkı değil mi ?

ya inancımın iyi olduğunu az çok varolduğunu düşünüyordum ta ki birkaç ay öncesine kadar ama yaşadıklarım artık allahın adaletinin var olmadğna inandırıyor beni. isyan kısacası artık.

şuna inanıyorum , herkes de hiçkimse de olmayan bi güzel yan var , kimi şarkı söyler,kimi spor da iyidir. kiminin kaşı kiminn gözü güzeldir falan. ama maddiyat günümüz dünyasında önemliyken eşit şartlarda değilmişiz gibi hissediyorum. hani bir oyun gibi düşünün oyunun başında herkese eşit para verilseydi ve onunla herkes yatırımını yapsaydı. kimi zengin kimi fakir o zaman da olurdu.ama en azından herkese aynı şart verilmiş olurdu. ama bu dünya da kimi milyondolarlık doğuyor kimi fakir. sonra da adalet . :/ kafam karışık arkadaşlar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
belli ki inancınız kırılmış belli ki kötü bir dönemden geçiyorsunuz...sizin çektikleriniz belki imanınızın kuvvetinin denenmesi içindir...allah bazen kullarının sabrını ölçmek için bir dizi bela musibet hastalık musallat eder başLarına...diyelim ki ömrünüzün sonuna kadar zorda kaldınız dunyadan hiçbir zevk almadınız...dünya dedign nedir ki sonu olan bir zaman...belli bir zaman geçirip ölecegiz işte o sizin şimdi çok iyi yaşadıgına inandıgınız insanlar aihirette dünyada zevk sefa içinde yaşayıp kulluklarını yerine getirmdiyse cezasını görecek...sizde bu dunyada sıkıntı çekip sabrederseniz ahirette mukafatlandırılacaksınız...adalet ahirette yani dünyanın adil oldugnu kim söyledi ki ? ilahi adalet ahirette...bu dunyada hesapsız kalanlar orada hesaba tabi tutulacak...ama siz isyan etmişsiniz aslında sizin işiniz belki şu ana kadar kolaydı ama şimdi daha zor...Allah teala karşısına alıp sizi ' ey kulum benim gönderdigim o kdar ayet varken sen benim adaletimden nasıl şüphe duyar ümit kesersin ' dediginde cevabın zor olacak...bence hemen dua et istigfar et bu vesveselerden kurtul...

eger kötü durumda olan Allaha olan inancını yitirseydi ilk önce Peygamberimiz ve diger peygamberler yitirirdi inanclarını...siz onlar gibi işkence mi gördünüz ? evlerinizden ailelerinizden ayrılmak zorunda mı kaldınız ? sizin gözünzün önünde evlatlarınız ateşemi atıldı ki ümit kesip adaleti sorguluyorsunuz...yanlış yapıyorsunuz...Allahın adaletini bırakın sorgulamayı şüphe bile duymamalısınız ki yarın ahirette bugun gecirdiginiz zor gunler için allah size cennetin kapısını göstersin ve 'sabrından dolayı buyur kulum gir ' desin..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeş şöyle düşün bu dünyada bile sınava girerken herkes farklı daldan giriyor. sadece bu dünyalık düşünme bu olayları. bilemeyiz onun hikmeti nedir. bize düşen rabbimizin bize verdiği görevleri elimizden geldiğince yerine getirmek ve allahın varlığına iman etmemizdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ahval Paranormal
Bunu hep ama hep düşünüyorum.

Ben yiyiyorum içiyorum ailem var evimiz var ama dışarıda daha küçücükkk çalışmak zorunda olan yavrucaklar var. Ama onların yaşıtları oyun oynuyor, iş ne bilmezler..Gördükçe sarsılıyorum, içim gidiyor... Onlara bakıyorum kendime bakıyorum.
Biçoğu yüzüne dahi bakmıyor bu çocukların ! sorun Rabbimizn adaletsizliği değil ! sorun insanlarda ! bi kısmı para ile imtihan ediliyor bi kısmı parasızlık ile. Bakalım para/parasızlık yoldan çıkaracak mı insanı ? Bakalım yoldan sapacaklar mı? Parası olan paranın kölesi olacak mı? Parası olmayan isyan edecekmi neden benim param yok diye?!

Zaten insanlar yardımlaşmayı bilirse ortada sıkıntı kalmaz ki. Sen şükredersen, zekatını verirsen, fakirlere yardım edersen. Parası olanlar böyle yaparsa parasızlık mı kalır ?

Rabbim kullarının iyiliğini ister. Şüphesiz Allah'ın rahmeti, merhameti sonsuzdur. O adaletsiz değil ! Seni senden daha iyi biliyor merak etme. Zorlu bir imtihandan geçiriliyorsundur, o yüzden sabırlı olman gerek. Ama sen şeytanın, nefsinin kurmuş olduğu tuzağa düşüyorsun isyan ederek.

Herşey güllük gülistanlık olacak olsaydı gerçekten, imtihan olmazdı ! .)
Kavalyem oLsa Öpebilir miyim öLümü ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
şu da var her parası olan şanslı mı oluyo çok para da imtihan.başımıza gelen olaylar ya bizdendir ya sınavdır ya da geçmiş de bize itafen yapılan dua veya beddualardandır yaşanan olaylara sebep olarak çok şey düşünülebilir.belki dışardan sölemek kolaydır diyosun ama sıkıntı yaşandığı için şükretmek gerekir sanırım Allah sevdiği kullarını en çok sınav edermiş misal peygamberler...rabbim sıkıntılarını tez zamanda alsın inşallah
Degerli -turkuaz- Kullanicisi May 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ilahi aşk, atmaca, sürmenaj, turkuaz cevaplarnz için gerçekten teşekkr ederm. gülücük biraz olsun yüzüm güldü ve ilahi asş verdiğin cevap beni gerçekten çok etkiledi. tekrar teşekkür ederim. iyi akşamlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.