Sizlere bir sorum olacakti...ilk bastan olayi anlatayim, ardindan soruma geceyim.
Biz almanyada yasiyoruz ve cocugumuz erken dogum nedeniyle bir seneden fazla hastanede kaldi. cok ameliyat gecirdi minnik bebegimiz..bende hep dua ettim, bütün ailem etti. ve allahima duamda "oglumuz sapa saglam eve gelirse ya bagis yada kurban edecegim, camiideki hocaya sorup en iyisi neyse onu yaparim" diye.
nihayet olgumuz eve geldi. nekadar'da halen hastaliklari bitmemis olsada allahima sükürler olsunki evimizde. insallah en kisa zamanda tam sekilde sagligina kavusur
simdi ben tabiki sözümü tutmam gerekiyor. sorumda burada. bizim buradaki camii'ye para olarak bagis yapip oradaki ögrencileri doyurmak veya camii'nin bazi giderlerine icin olan para kabul olunurmu? yani tam net olarak ne yapacagimi demedim dualarimda cünki hangisi dogru oldugunu bilmedigim icin. ya öyle ya böyle gözümden bir miktar para cikardim..artik almanya sartlarina göre ya kurban yada bagis. tabiki buradaki camii'deki hoca efendiyede insallah cuma namazindan sonra sormak istiyorum.
sizce hangisi daha mantikli olur?
tesekür ederim