You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
adak mi yoksa?
Selamün Aleyküm,

Sizlere bir sorum olacakti...ilk bastan olayi anlatayim, ardindan soruma geceyim.

Biz almanyada yasiyoruz ve cocugumuz erken dogum nedeniyle bir seneden fazla hastanede kaldi. cok ameliyat gecirdi minnik bebegimiz..bende hep dua ettim, bütün ailem etti. ve allahima duamda "oglumuz sapa saglam eve gelirse ya bagis yada kurban edecegim, camiideki hocaya sorup en iyisi neyse onu yaparim" diye.

nihayet olgumuz eve geldi. nekadar'da halen hastaliklari bitmemis olsada allahima sükürler olsunki evimizde. insallah en kisa zamanda tam sekilde sagligina kavusur

simdi ben tabiki sözümü tutmam gerekiyor. sorumda burada. bizim buradaki camii'ye para olarak bagis yapip oradaki ögrencileri doyurmak veya camii'nin bazi giderlerine icin olan para kabul olunurmu? yani tam net olarak ne yapacagimi demedim dualarimda cünki hangisi dogru oldugunu bilmedigim icin. ya öyle ya böyle gözümden bir miktar para cikardim..artik almanya sartlarina göre ya kurban yada bagis. tabiki buradaki camii'deki hoca efendiyede insallah cuma namazindan sonra sormak istiyorum.

sizce hangisi daha mantikli olur?

tesekür ederim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: adak mi yoksa?
ve aleyküm selam
Allah şifa versin...
amin...

tam olark ne olacağını söylememişsiniz ikisinden birini
hangisini yapınca vicdanınız daha rahat olursa onu yapın.
ama adak için genelde kurban kesilir
siz yine de hocanıza bir danışın
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
hem dileklerin icin hemde cevabin icin tsk ederim reyyan.
ben sorumu biraz farkli yazmisim..birde böyle sorayim: bir sey böyle olursa bunu yapacagim dedigim an adak mi oluyor? yani adak hep kurbanmi olur? veya "böyle olursa para yardimi edecegim" dedigimde ozaman dedigimi yapmam gerekiyor, ama adak olmuyormu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
neye adak ettiysen onu yapman gerekir...
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
BAKARA suresi 270. ayet):

وَمَا أَنفَقْتُم مِّن نَّفَقَةٍ أَوْ نَذَرْتُم مِّن نَّذْرٍ فَإِنَّ اللّهَ يَعْلَمُهُ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ

Diyanet Açıklamalı: Yaptığınız her harcamayı ve adadığınız her adağı muhakkak Allah bilir. Zalimler için hiç yardımcı yoktur.

Adağı neye yaptıysanız onu yerine getirmelisiniz, kurban keseceğim dediyseniz kurban kesmelisiniz, mevlid ise mevlid, sadaka ise sadaka
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.