You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

abdestsiz Kur'an-a dokunmann hükmü nedir_?

abdestsiz Kur'an-a dokunmann hükmü nedir_?

General
RE: abdestsiz Kur'an-a dokunmann hükmü nedir_?
bu ayetin tefsirinde ihtilaf vardır. tertemiz eller den kastın melekler olduğunu savunan alimler olduğu gibi abdest olduğunu düşünenler olmuştur, ben ihtilafı yok saymıyorum fakat bana ilk görüş daha doğru geliyor Allahu alem.

Tefsîr-u Taberî ve Tefsîr-u Kurtubî’de İbn Abbas'ın "korunmuş kitab”ı “gökyüzündeki kitap” , "temiz olanlar"ı da “melekler” olarak tefsir ettiği rivayet edilmiştir. Ayrıca Enes, Mücahid, Said b. Cübeyr, Ebu Nehik, Ebu'l-Aliye, Katade, Cabir b. Zeyd, Kelbi’nin de bu görüşte olduğu kaydedilmektedir.

Katade: "Cenab-ı Hakkın yanında bulunan kitaba sadece temiz olanlar dokunur. Ama dünyadaki kitaba pis olan mecusi de, münafık da dokunabilir." yorumunu yapmıştır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-06-2013, Saat:11:05 PM, Düzenleyen: karadamlalar.
General
yazıyı güncelledim tekrar bak inşallah.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ayetin abdestle ilintisi yok bu ayet indiğinde abdest ayetleri inmemişti ve ayet emir ve nehy cinsinden değil haber cinsindedir.. kurana dokunmanın yasaklamasına dair kati bir delil olmaması mübah olduğunu göstermekle birlikte Rasulullah sallallahu aleyhivessellemin bundan hoşlanmadığını gösteren kısmi rivayetler olması nedeni ile yahut genellikle abdestli olarak okuması baz alındığında hafifte olsa bir kerihlik olabileceğini gösterir..
bir toplum kurandan uzaklaşmış ise en çok okunan fakat en az anlaşılan kitap haline dönüşmüşse yine bu kitap mahcur bırakılmışsa, hükümleri hayattan koparılmış ve bu nedenden ötürü yeryüzü fesada batmış ise sunnetullahın tecellisi çok ama çok yaklaşmışsa böyle bir toplumda bu tarz fıkhi ihtilafları konuşmak güneş batarken mumun azlığından bahsetmektir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kati bir yasaklama yok, hatta zanni denecek bir durum yok sahabenin de cünüpken dahi kuran okuduğuna nakiller var. günümzde toplum kurana bu kadar uzak bırakılmışken farzmış gibi dayatılmasını doğru bulmuyorum.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.