You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
abd saldırıyor
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine yönelik hava saldırısına başladığını duyurdu.
Pentagon Sözcüsü John Kirby başlatılan operasyonda savaş uçakları ve Tomahawk füzelerinin kullanıldığını açıkladı.
Sözcü "Operasyon devam ettiği için daha fazla detay veremeyeceklerini" belirtti.
Reuters haber ajansı, bir Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde operasyona destek veren Arap ülkelerinin Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn olduğunu duyurdu.
AP haber ajansına konuşan bir Amerikalı yetkili ise operasyona destek veren Arap ülkeleri arasında Katar'ı da saydı.
İngiltere Başbakanı David Cameron'un ofisinden yapılan açıklamada, İngiliz uçaklarının oerasyonda yer almadığı belirtildi.
Amerikan ordusu, Ağustos'tan bu yana Irak'a 190 hava saldırısı düzenlemişti.
Son saldırılarla, IŞİD'e karşı yürütülen operasyon Suriye'yi de içine alacak şekilde genişletilmiş oldu.
Nereler vuruldu?
Pentagon detay vermiyor ancak sosyal medyada yer alan bilgiler, Suriye'nin doğusundaki, IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'nın vurulduğunu işaret ediyor.
Reuters da ülkede 20 hedefin vurulduğunu yazdı.
Suriye Devlet Televizyonu, ABD'nin operasyon başlamadan, Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi temsilcisine bilgi verdiğini duyurdu.
BBC'nin Washington'da bulunan muhabiri Barbara Plett Usher, Suriye'de, Esad yönetiminin çağrısı olmadan yapılan bu hava saldırısının, Irak'takinden farklı olduğuna dikkat çekiyor. Irak hükümeti IŞİD'e karşı ABD'den yardım istemiş, ardından bu ülkedeki IŞİD hedeflerine hava operasyonu başlatılmıştı.
Usher, bu durumun, ABD'yi, bir Arap ülkesini, rızası olmadan bombalayan ülke konumuna soktuğunu söylüyor.
"Esad ile işbirliği yok"
ABD ve İngiltere de dahil müttefikleri, Suriye'deki ölümlerde büyük sorumluluğu olduğu gerekçesiyle, IŞİD'e karşı mücadelede Esad yönetimiyle işbirliği yapmayı reddetmişti.
ABD Başkanı Barack Obama, iki hafta önce IŞİD'e karşı eylem planı açıklamış, Irak ve Suriye'de geniş alanları kontrolü altına alan örgütü 'imha etme' sözü vermişti.
Obama ayrıca Amerikan Kongresi'nden, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan gruplara eğitim ve silah yardımı için izin istemiş, kongre bu öneriyi geçen hafta kabul etmişti.

bbc
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: abd saldırıyor
Amerika bu işin içine girmeseydi iyiydi...Biz kendi IŞİD'imizi kendi içimzde hallederdik..gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: abd saldırıyor
Masum siviller de zarar görüyor..
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: abd saldırıyor
kim bilir belkide yeryüzü müstekbirlerinin müslümanları katletmesine alkış tutanlar olacaktır.
Gizli gizli sevineceklerdir.
Belkide işbirliği yapacaklardır kafirlerle...
Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: abd saldırıyor
Bir zamanlar Saddam'ın zülmünden Irak halkını kurtarmaya gittikleri gibi ABD IŞİD'dan oradaki insanları kurtarmaya mı gidiyorlar, yeni uydurdukları kılıf bu mu? ..bunlar nereye girmişse orası haşerat saldırısına uğramış bostan gibi oldu..

şu videoyu sanırım bunun için hazırlamışar..


[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: abd saldırıyor
ABD Saldırılarında 24 Sivil Hayatını KaybettiABD öncülüğünde gerçekleştirilen IŞİD`e yönelik hava saldırılarında şu ana kadar 5`i çocuk 24 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.




ABD öncülüğünde Suriye`deki IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılarında şu ana kadar 24 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

[Resim: Resim_1411553429.jpg]
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayımlanan raporda, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından çeşitli bölgelere düzenlenen hava saldırılarında 5`i çocuk, 5`i kadın 24 kişinin öldüğü belirtildi.

İdlib`te 12 kişinin, Deyr ez-Zor ve Halep`te ise 6`şar kişinin yaşamını yitirdiği aktarılan raporda, Suriye rejimi tarafından düzenlenen saldırılarda ise 4`ü çocuk, 2`si kadın 28 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. Raporda ayrıca, ölenlerden 8`inin işkence sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi.



BİZİ KURTARMAYA DEVAM EDİYORLAR ŞİMDİLİK 24 SİVİLE UĞRADI BOMBALARISad

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-09-2014, Saat:01:39 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Profesör
RE: abd saldırıyor


ABD`nin IŞİD`e yönelik saldırılarında sivillerin binasına isabet eden bombaların enkazında kalan bir çocuğun görüntüleri dehşete düşürdü.



IŞİD`in Suriye`deki mevzilerini bombalayan ABD savaş uçaklarının füzeleri sivillere de isabet etti. Saldırılar sonucu enkaz altında kalan Suriyeli çocuğun kurtarılma görüntüleri ise dehşete düşürdü. Neler olduğunu anlamayan çocuğun çevresindekilere attığı bakış ise yürek dağlayan cinsten.

SALDIRILARDA ÇOK SAYIDA SİVİL ÖLDÜ

ABD öncülüğünde Suriye’de başlatılan saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Suriyeli muhaliflere ait, “Suriye Mübaşir Medya Koordinasyonu” tarafından yapılan açıklamada, İdlib kentinin Kefer Deyyan kırsalında çatışma bölgelerinden kaçan sığınmacıların kaldığı 2 katlı binanın hava saldırılarında vurulduğu belirtildi. Açıklamada, ABD savaş uçaklarının bombardımanı sırasında 10 sivilin hayatını kaybettiği, 20’sinin yaralandığı kaydedildi.

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-09-2014, Saat:01:44 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
-İKRA-
RE: abd saldırıyor
Erdoğan'da IŞİD'e karşı destek vereceğini açıkladı.
Kendi haline bırakılsaydı da Suriye bölünecekti, ABD kendi bölmek istiyor o başka...
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.