You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“Din onunla kuvvetlendirilir”

Profesör
İmam-ı a’zam hazretleri, bir gece rüyasında Peygamber efendimizin kabrini açmış, mübarek bedenine sıkıca sarılmıştı. Uyanınca bu fevkalade rüyasını tabiinin büyüklerinden İbni Sirin’e gidip anlattı. İbni Sirin kendisini tanımıyordu; “Bu rüyanın sahibi sen değilsin, bunun sahibi Ebu Hanife olsa gerek” dedi. “Ebu Hanife benim!” deyince, İbni Sirin; “Sırtını aç göreyim” dedi.
Sırtını açınca iki omuzu arasında bir “ben” gördü ve; “Sen o kimsesin ki, Peygamber efendimiz senin hakkında; (Benim ümmetim içinde, iki omuzu arasında ben bulunan biri gelir. Allahü teâlâ dinini onunla kuvvetlendirir, ihya eder) buyurdu” dedi.
Cüneyd-i Bağdadi hazretleri, hocası hayatta iken, edep olarak, ortaya çıkıp da vaaz ve nasihat etmemişti. Bir gün rüyasında Resulullahı görür, ona “Konuş ya Cüneyd” diye emir verir.
Sabah olunca, bunu hocama nasıl söyleyeceğim diye tereddütlü bir şekilde hocasının evinin yolunu tutar. Kapıyı çalar, hocasının huzuruna kabul edilir. Daha konuşmaya başlamadan hocası, “Konuş ya Cüneyd, aynı rüyayı ben de gördüm” buyurur.
Cüneyd-i Bağdadi hazretlerinin gözlerinde aşırı ağrı meydana geldi. Herkese iyilik eden, cömertliği ile meşhur bir doktor çağırdılar, bu doktor, Hıristiyan idi. Muayene ettikten sonra, “Gözlerinize sakın su değdirmeyin, yoksa kör olursunuz” dedi. “Su değdirmesem nasıl abdest alabilirim” deyince, “Gözleriniz size lazım ise su değdirmeyeceksiniz” dedi.
Cüneyd-i Bağdadi hazretleri abdest alıp namaz kıldı ve namazdan sonra bir miktar uyudu. Rüyasında “Gözlerini Allah için, Allah’ın emri namaz için feda edenin gözlerine şifa verilir” dendi. Uyandığında gözlerinde hiç ağrı kalmamıştı.
Ertesi gün kontrol için Hıristiyan doktor tekrar geldi. Baktı ki gözleri tamamen iyi olmuş. Cüneyd-i Bağdadi hazretleri rüyasını anlatınca, doktor hemen elini öpüp iman etti ve “Esas hasta siz değil, benmişim. Sizin gözleriniz ağrıyordu, benimkiler ise körmüş. Hakikatleri göremeyen ben imişim” dedi. Hikmet-i ilahi! Cömert ve iyiliksever bir Hıristiyanın hidayete kavuşması için Allahü teâlâ Cüneyd-i Bağdadi hazretlerinin gözüne ağrı veriyor, böylece doktorun hidayetine sebep kılıyor!..
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: “Din onunla kuvvetlendirilir”
Allah c.c. bizleri şefeatlerine nail eylesin..

yusuf, Allah razı olsun..
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
uydurma bir hadis olması muhtemeldir. ebu hanife veya muayyen olarak bazı imamlarımızı öven ya da yeren hadisler uydurulmuştur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu hadislerin varlığı bizim için imamlarımızı sevmemizde ya da eleştirmemizde bir engel değil, uydurma hadisin bizim için hiçbir değeri yoktur olmamalıdır. Allah ebu hanifeye rahmet etsin.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
emin olmadığınız halde bir hadise neden uydurma diyorsunuz hemen gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
emin olmadığımdan değil, çok okudum bunları. hadis usulü hakkında yazılan eserlerde de bu tip hadislerin uydurma olduğu geçer, ve bu eserleri bizim hadislerin sıhhatini öğrendiğimiz alimler yazmışlardır.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
yine zanna göre hareket ediyorsunuz, bilmem farkındamısınız gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yok kardeş zan değil, bu uydurma hadisleri farklı varyantlarla okuduk ve hadis usulüne dair bir şeyi de belirttim. ayrıntılı bir kaynağı ve açıklaması varsa buyrun koyun, alimlerden bu hadisleri sahih kabul eden hiçbir kimse olmamış hadisin sahihliği için belli şartlar lazım ki bu hadisler uygun değil demek ki.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: 141.jpg]
bu eserden naklediyorum,

"

İmam A'zam Ebu Hanîfe İle İmam Şafii Hakkında Hadis Uydurulması

249. Bu uydurmalardan biri de; yalancıların, isimlerini bizzat söylemek suretiyle İmam Ebu Hanîfe ile İmam Şafiî'nin menkıbeleri hakkında uydurdukları hadislerdir.

250. Yine yalancılar, İmam Ebu Hanîfe ile İmam Şafiî'yi kötüleme hakkında Resulullah (s.a.v)'den hadis de uydurmuşlardır.

İmam Ebu Hanîfe ile İmam Şafiî'yi kötüleme ile ilgili olarak Resulullah (s.a.v)'den rivayet olunan hadislerin hepsi, yalan ve uydurmadır."

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.