You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

4 Mezhebin Ortak Görüşü:Hayızlı veya Cünup iken Camiye GİRİLMEZ!

Administrator
RE: 4 Mezhebin Ortak Görüşü:Hayızlı veya Cünup iken Camiye GİRİLMEZ!

Konuya hakim olamasam da 4 mezhep dışındakilere itibar etmiyorum. Ebu Hanife mezhep imamını eleştirecek ilmim yok ama olanlar varsa eleştirsinler gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
mezhebini tanımamanin sıkıntıları var çoğu arkadaşta. mezhep din değildir, reddi ve eleştirisi mümkün.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2013, Saat:07:34 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
General
kalemşör abi belki çok defa açıkladı ama ben tekrar açıklayayım, bu konudaki hadisler sahih mütevatir vs değildir isnad açısından pek çok EHLİ SÜNNET hadis alimi ve fakih de bunları kabul etmemiştir ki sonuçta da haram fetvası vermemiştir. ihtilaf edilen nokta zayıf hadislerin bu konuda delil olup olmayacağıdır, ehli sünnetin zayıf hadis konusundaki duruşu hakkında bilgi sahibi olmadan zahirilik adı altında ibn abbası, buhariyi, ibn hazm ı ehli sünnet dışı ilan etmek taassubun daniskasıdır. zahirilik ile isim yapmış alimler dışında pek çok alimin ismi nakledilmişken tutup hala bu görüşleri savunan insanlara hakaret etmenin peşindesiniz. ve yaptığınızın 4 mezheple bir alakası olmadığını da hatırlatırım, 4 mezhebin ortak fetvası hüccettir diye bir görüş 4 mezhebin hiçbirinde yoktur aslolan kuran ve sünnettir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben burada ehli sünnetin görüşünü yazdım artık isteyen sapık zahiri mezhebini taklit eder 4 koca mezheb duruken

isteyen cünubken yada hayızken camiiye gider ehli sünentin görüşüne rağmen

isteyen cünubken yada hayızlıyken kuran okur hemde Kuranda "Temizlenme şartı" apaçık emredilirken...

Ben sadece meydanı boş bulup zahiri mezhebiyle Dört Ehl-i Sünnet mezhebini aynı kefeye koyup milleti günaha sevk etme riskinden dolayı yazdımbunları
Artık dileyen dilediği yolu seçer...

Allahın sopası yok ki gelip bu ihtilafın sonucunu çarpsın haksız olanın alnının ortasına...

İsteyen arkadaşlar da gitsin hocalarına,gitsinler camii imamlarına

biz ikna edemediysek onlar çarpsın gerçekleri yüzünüze...
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2013, Saat:07:13 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
هل أنا حقاً أنا ؟
zahiri mezhebinin sapık olduğunu varsayalım yani senin ağzından konuşuyorum, bu konuda onlarla aynı şekilde içtihat etmiş sahabiler ya da diğer ümmetin imamlarını neden sapık olarak lanse ediyorsun ki.. bu adil bir şey değil... üstelik 4 mezheb senin dediğin gibi düşünmüyor bu yanlış bir tespit... bilakis hanefilerden kireçci olsun hanbelilerden ibnu recep el hanbeli olsun en başta imam ahmed olsun, imam malik olsun ve onun bir grup öğrencisi bu konuda yukarıda ismini zikrettiğim alimlerle aynı şekilde düşünüyorlar...

mezkur ayete gelince neden yazdığımı okumuyorsun, ayet dokunmayı nehyetmiyor nefyediyor. temizliğin abdest olduğuna kafandan hamletsen bile burada nehiy türünden bir şey yok neden bunu yasak olarak alalım ki? üstelik bu haber cümlesi bu da bizim algımızı güçlendirir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-09-2013, Saat:07:33 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.