You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

4 Mezhebin Ortak Görüşü:Hayızlı veya Cünup iken Camiye GİRİLMEZ!

4 Mezhebin Ortak Görüşü:Hayızlı veya Cünup iken Camiye GİRİLMEZ!

Profesör
RE: 4 Mezhebin Ortak Görüşü:Hayızlı veya Cünup iken Camiye GİRİLMEZ!
anlayamadıgım ıkı konu var:
dort hak mezhep var derken zahırı mezhebını nıye baz alıyoruz?
ıkıncısı,namaz kılmayacak kuran okumayacak dua etmeyecek,cünüp ınsanın camıde ne ısı var?
pis herıf gıtsın yıkansın oyle yapsın ne ıs yapacaksa.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Sözlerim Z4F3R adlı beni itham eden üyeye:

Biraz olsun tahkike dair vicdanlarda bir şey kalmadığı için taassup ederek saldırmanın acı sonu bu olsa gerek. 4 Mezhep dışındakiler sapık diyerek ümmetin çoğunluğunu sapık ilan etmenin acı yüzlü bu olsa gerek. Şimdi bakalım bu görüşü aynı zamanda kimler savunuyormuş, aynı zamanda kimleri sapıklıkla itham etmişsin!

biraz araştırma yapayım dedim;

Buharinin eserlerine baktığımızda özellikle sahihine, yine begavinin şerhus sunnesinde(2/43) ve ibnul munzirin evsatında (1/313);
Said b. Cubeyr, ikrime, said bin el museyyeb, ibnul munzir, davud ve buharide bu konuda zahiri mezhebi ile aynı şekilde düşünüyor. Aynı zamanda bu alimler, hayızlı ve cünüplü kimselerin kuran okumasına da cevaz vermişler.
Yine bu konuda ibn hacerin fethul baride sahih bir isnad ile dayandırdığına göre tasavvufi kesiminde çok sevdiği alimlerden İbrahim en nehaide aynı şekilde düşünüyor.
Yine değerli sahabilerden ibn abbasda böyle düşünüyor. İbn abbasın bu görüşünü buhari (1/78) kaydetmiştir.
Şimdi söyle bakalım bunların hepsi de sapık mıdır?
Şimdi sen 4 mezhep dışındaki kimseler sapıktır dediğin zaman kimlere sapık dediğini bildin mi?
Üstelik senin 4 mezhebten kastettiğin maliki Hanefi Şafii ve Hanbeli mezhebi sonradan bu şekilde anılmıştır. Eskiden 4 mezheb denilince sevrinin malikin evzainin taberinin mezhebi kastedilirdi. Bundan başka zamanda da başka mezhepler kastedilirdi, bunların hepsi sapık mıdır?

Ayrıca şunu söyleyim mezkur konuda ben bütün alimlerin görüşlerine ve delillerine yer verdim, sen bir mezhebe takılıp onunla amel edebilirsin ama biz diğer bir mezhebin görüşünü delilleri daha kuvvetli bulmuşsak neden onunla amel etmeyelim?

''Onlar ki sözü dinlerler, sonra da en güzelini tatbik ederler, işte onlar Allahın kendilerine hidayet verdiği kimselerdir ve işte onlardır o temiz akıllılar!'' (39 / ZUMER - 18 )

üstelik ben burada hiç bir mezhebin görüşü yanlıştır demedim delilleri en kuvvetli bulunan bu alimlerin sözüdür, dedim. Yanına da Allah en doğrusunu bilir, dedim.

Bizim bu yaklaşımımız senin mukallid yaklaşımından daha mı kötüdür?

Şimdi mezhebinin imamı olan Ebu Hanife rahimehullaha kulak ver:
Ebu Hanife:
“Bir kimsenin nereden aldığımızı bilmeden bizim sözümüzü alması (onunla amel etmesi) helal olmaz.”

Bir başka rivâyette:

“Benim delilimi bilmeyen bir kimsenin sözlerimle fetva vermesi haramdır.”

Bir başka rivâyette:

“Çünkü biz beşeriz. Bugün bir söz söyler, yarın ondan geri dönebiliriz.”

Diğer bir rivâyette de:

“Dikkatini çekerim ey Yakub (Ebû Yusuf)! Sakın ola ki, benden duyduğun her şeyi yazayım deme. Çünkü ben bugün bir görüş dile getirir, yarın onu terk edebilirim. Yarın bir görüş dile getirir, öbür gün ise onu terk edebilirim.”

Sözün kaynağı:
İbn Abdülberr, “el-İntikâ fî fedâili’s-selâseti’l-eimmeti’l-fukahâ” (s.145); İbn Kayyim, “İ’lâmu’l-muvakkiîn” (2/309); İbn Abidin “el-Bah­ru’r-râik”e yaptığı “el-Haşiye” (6/293), “Resmü’l-müftî” (s.29,32); Şa’rânî, “el-Mîzân” (1/55), ikinci rivâyet. Üçüncü rivâyeti ise, Abbas ed-Dûrî, İbn Main’in “et-Târîh”inde (6/77/1), İmam Züfer’den sahih bir senedle rivâyet etmiştir. Benzer bir söz de Ebû Hanife’nin talebeleri Ebû Yusuf, İmam Züfer, Afiye b. Yezid’den rivâyet edilmiştir; bkz. “el-Îkâz”, s. 52. İbn Kayyim, Ebû Yusuf’tan gelen rivâyetin kesinlikle sahih olduğunu söyler (2/344).

Şimdi söyle bakalım Hanefi mezhebine kim daha çok bağlı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zahiri mezhebi ehli sünnet dışı ise en başta buhariyi sapık bir insan ilan etmeniz gerekir, zira zahiriliğin sadece mezhepleşmesi ve sistemleşmesi ibn hazm ile olmuştur ondan önceki pek çok ehli sünnet alimi zahirilik esaslarını aktarıyor ve kabul ediyorlardı. din tamamlanmıştır, sonradan çıkan her şey TAMAMLANMIŞ din e arz olunacaktır aksi takdirde herkes kendi yaşadığını din zanneder, her yaşayan da kendini Rab zanneder.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-09-2013, Saat:06:59 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
General
kardeşim şunu sorayım; peygamberin koyduğu hüküm mü önemli imamın koyduğu hüküm mü?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
ibn abbas, Said b. Cubeyr, ikrime, said bin el museyyeb, ibnul munzir, İbrahim en nehai, davud ve buhari bu alimlerin hiçbirisi ne cehmiyye ne mutezile ne de başka bir batıl fırka! hepsi de peygambere tabii olmuş sahabi ve alimlerdir ve 4 mezhebin ortak görüşünün dışında fetva vermişlerdir. hiç kimsenin alimlerin bir kısmını sapık lanse etmeye ya da sapıklarla lanse etmeye hakkı yok aksine görüşü olan delilini getirmeli. biz de bu alimlerle beraber kuran ve sünnet ekseninde doğru olduğuna inandığımız görüşü tercih ediyoruz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-09-2013, Saat:09:52 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
hayızken,cünubken kuran okumaya camiye gitmeye müsade veren hangi alimse sapıklıktadır

lakin sallallahu teala aleyhi vessellemin bu duruma izin verilmesi düşünülemez bile...

"Hiç bir hayızlı veya cünüp mescide giremez." (İbn Mâce, Tahâre, 92; Dârimî, Vudû',116).

ayızlı kadınların cami ve mescitlere girmesi haramdır. Bu tahrim, sadece âdet gören ve loğusa olan kadına has değil, cü­nübün de girmesi haramdır. İster oturmak için, ister bir kapısından girip diğer kapısından çıkmak için olsun farketmez. Ancak, yol mescidin içinden geçiyorsa, o takdirde cünübün geçmesine ce­vaz verilmiştir. (Münyetul-Musalli - Fetâvâ-yi Hindiyye)
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
tekid için soruyorum, böyle şeylere itiraz etmeyi değer bulmam. ''ibn abbas, Said b. Cubeyr, ikrime, said bin el museyyeb, ibnul munzir, İbrahim en nehai, davud ve buhari'' bunlar dediğin şekilde fetva vermişlerdir (içlerinde fakih sahabi de olan) bu alimlerin hepsi sapık mıdır?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-09-2013, Saat:10:25 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
هل أنا حقاً أنا ؟
konumu tam okusaydın o hadisin delil olup olmadığını anlardın bu hadisin isnadı zayıf olduğu için bazı alimler kabul etmemiş sadece zayıf olsa iyi buhari ve müslim rivayetine şaz kalıyor.. içlerinde sahabilerin bulunduğu ve sonra ümmetin sikalığına şahit olduğu buhari gibi muhaddislere sapık diyerek kendine yazık ediyorsun, kardeş. senin bu sözünün eksik bilgiden kaynaklandığı için ben sana hüsnü zan ediyorum ama ağzından çıkanı biraz kulağın işitsin...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.