You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

3 AY TATİLİ VERİMLİ GEÇİRMEK İSTİYORUM

Acemi Üye
Selamun aleyküm, başlıkta belirttiğim gibi bu 3 aylık tatilimi iyi değerlendirmek istiyorum. Yıllarca 3 ay tatilde oyun oynayıp gezdim tozdum. Bu sene kendimi dinimi tanımaya, kuran-ı bitirmeye ve inşallah kaza namazlarımın bir kısmını bitirmeyi planlıyorum. Öncelikle namaz hakkında; 4 yıllık geçmiş namazlarımı kılmak istiyorum aklımda bir kaç soru işaretleri var. Öncelikle hanefi mezhebine bağlıyım. Araştırmalarıma göre hanefi mezhebi sünnet yerine kaza kılamıyor yani doğru bulunmuyor (ki bende böyle düşünüyorum) Kaza namazlarımı en hızlı, en verimli, en güzel şekilde nasıl kılabilirim? daha önce kılanlar nasıl kıldılar?.
2.Planım Kuran-ı kerim türkçe mealini okumak: Kuran-ı türkçe okuyup bitirmek istiyorum biraz başladım 30. sayfalardayım gayetde güzel gidiyor anlıyorum fakat acaba not mu alsam? Çok hoş, güzel yerleri var hatta ilk okuduğum 30. sayfadan bile inanmayan arkadaşlarıma çok güzel cevaplar vermiştim gülücük
3.Planım Namazı doğru düzgün kılmak: Bu başlıkta şunu söylemek istedim. Şuan tek eksiğim duaların okunacağı yerler. yani ayaktayken okunan dualar. işte şu dua ikindi namazının 3.rekatında kılınır vs vs gibi. Bunları hanefi mezhebine göre eksiksiz bilmek istiyorum. Bütün duaları biliyorum hemen hemen bilmediğim varsada ezberlerim.
Şimdiden Allah herkesten razı olsun inşallah benim gibi bu 3 ay tatili iyi değerlendirmek isteyen genç kardeşlerime bir yol haritası olur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: 3 AY TATİLİ VERİMLİ GEÇİRMEK İSTİYORUM
Ve aleykum selam; ne kadar güzel bir düşüncedir tatilinde dini yönden kendini geliştirmeye, eksiklerini kapatmaya niyet etmek, sizi tebrik ediyorum,
maşaAllah, Allah gayretinizi hayırlısıyla neticelendirsin. gülücük

1-Evet mesela şafii mezhebinde kaza borcu olan kişi sünnet kılamıyor, sünnet yerine kaza kılıyor ama hanefi mezhebinde sünnetler de kılınır.
Fikirlerine değer verdiğim bir kardeşim şöyle yapıyormuş, öneririm: Müekked sünnetleri kılarsınız, gayri müekked
sünnetleri Peygamberimiz devamlı kılmamış, onun yerine kaza namazı kılarsınız.
Yani ikindinin ilk sünneti ve yatsının ilk sünneti yerine kaza namazı kılabilirsiniz.
2-Evet not tutmanız güzel olur. Benim tavsiyem en kısa zamanda tefsir okumaya geçmeniz.
3-Namazda ayaktayken dua olarak okunan subhaneke, kunut duaları var; onların da okunacağı yerler var, onu mu kastediyorsunuz?
Bunları kapsamlı bir ilmihal kitabından öğrenebilirsiniz. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
tefsir kuranı açıklamak anlamına geliyor sanırım. Bunu video izleyerek mi yapmalıyım? Yoksa kitap alıp okumalı mıyım?. Namazdaki duaları buldum gülücük Şafilere göre kazaları varsa ailelerine yetecek kadar para kendilerine yetecek kadar uyku ve yemek haricinde kendilerini namaza vermeleri lazımmış şafi bir arkadaşımdan öğrendim gülücük Teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Tefsir kitabı okuyabilirsiniz. Elinize kitabı almak iyidir her zaman için, not da tutabilirsiniz. gülücük

Allah sizden de, cümlemizden de razı olsun.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Bence kendin çalışmandan ziyada gidip yazlık bir kur an kursuna yazılıp orada hoca gözetiminde bu planlanları hayata geçirmen daha sağlıklı olacaktır. Çünkü kendi başına yanlışlarını bulmam çok zor. Selametle.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.