Tüm samimiliğim ve ictenligimle soruma geçmeden önce size kendim hakkımda şunları söylemek istiyorum;
Başlıkta da yazdigi gibi evet 17 yaşındayım ve namaz kılmayı hala bilmiyorum buna bir sebep vermek gerekirse ailem yüzünden diyebilirim fakat demeyecegim tamam ailemin bazı eksikleri vardı hepsi elhamdurillah müslüman fakat babam cumadan cumaya annemse hic namaz kılmayan biri maalesef su yaşıma kadar da bana namaz şöyle kılınır diye göstermediler gostermislerse bile şuan hatırlayamıyorum bunlar bir sebep fakat kesinlikle netice olamaz sonuçta beni zorlamıyorlar kılma diye aksine benim kilmam da onların hoşuna gider velhasıl yine de teknoloji cagindayiz istediğimiz bilgiye ulaşmamız 1 saniyeden kısa sürüyor yani benim kendimin öğrenmesi gerekirdi bu zamana kadar ne yazık ki olmadı ama bugünden itibaren dun için pişmanlığı bırakıp bugün için en iyi şekilde degerlendirmeye basliyorum!
Sormak istediğim şey su allahın izni ile namaza baslayacagim nasıl kılındığını bilmediğim için henüz öğrenme surecindeyken evde vakit namazlarını kılarken telefondan bir namaz kılma videosu açıp karşıma koysam telefon imam gibi sureleri sesli okusa bende bildiğim sureleri okurum tabi karıştırdığım zamanlarda secde ne zaman rüku ne zaman diye nadiren baksam
Bu namaz ne kadar sağlıklı olur?
Kabul olur mu?
Yoksa tamamen namazı öğrenip sonra mi kılmaya baslamaliyim?
Cevaplarınız için hepinizden allah razi olsun şimdiden hepinize hayırlı günler diliyorum.
Allahın rahmeti ve bereketi üstünüze olsun.