You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

17 YAŞINDA OLUP HALA NAMAZ KILMAYI BİLMEYEN BİRİ OLARAK SORUYORUM!

Merhaba forumda ki ilk konum ve mesajim hatta sırf bu soru için foruma üye oldum.

Tüm samimiliğim ve ictenligimle soruma geçmeden önce size kendim hakkımda şunları söylemek istiyorum;

Başlıkta da yazdigi gibi evet 17 yaşındayım ve namaz kılmayı hala bilmiyorum buna bir sebep vermek gerekirse ailem yüzünden diyebilirim fakat demeyecegim tamam ailemin bazı eksikleri vardı hepsi elhamdurillah müslüman fakat babam cumadan cumaya annemse hic namaz kılmayan biri maalesef su yaşıma kadar da bana namaz şöyle kılınır diye göstermediler gostermislerse bile şuan hatırlayamıyorum bunlar bir sebep fakat kesinlikle netice olamaz sonuçta beni zorlamıyorlar kılma diye aksine benim kilmam da onların hoşuna gider velhasıl yine de teknoloji cagindayiz istediğimiz bilgiye ulaşmamız 1 saniyeden kısa sürüyor yani benim kendimin öğrenmesi gerekirdi bu zamana kadar ne yazık ki olmadı ama bugünden itibaren dun için pişmanlığı bırakıp bugün için en iyi şekilde degerlendirmeye basliyorum!

Sormak istediğim şey su allahın izni ile namaza baslayacagim nasıl kılındığını bilmediğim için henüz öğrenme surecindeyken evde vakit namazlarını kılarken telefondan bir namaz kılma videosu açıp karşıma koysam telefon imam gibi sureleri sesli okusa bende bildiğim sureleri okurum tabi karıştırdığım zamanlarda secde ne zaman rüku ne zaman diye nadiren baksam

Bu namaz ne kadar sağlıklı olur?
Kabul olur mu?
Yoksa tamamen namazı öğrenip sonra mi kılmaya baslamaliyim?

Cevaplarınız için hepinizden allah razi olsun şimdiden hepinize hayırlı günler diliyorum.
Allahın rahmeti ve bereketi üstünüze olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: 17 YAŞINDA OLUP HALA NAMAZ KILMAYI BİLMEYEN BİRİ OLARAK SORUYORUM!
ALLAH yolunda hidayet etsin inşALLAH...Rabbim ihsanını eksik etmesin..

yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm...Aile çok önemli...evladını dine yönelmeyen anne babaları ayıktırsın rabbim...

ilk namaz kılmaya başladığım zamanlar geldi aklıma...benimde öğretenim yoktu...elime aldım bir namaz hocası...iyice okudum..bilmediğim duaları ezberledim...

sonra ALLAH ın izni ile bismillah dedim başladım...kılıyordum ..gel zaman git zaman..çevrem değişti..bir gün bir ablamızla namaz kıldık..namaz bitti bana döndü...sen namazını yanlış kılıyorsun...gel dedi..

ben ALLAHU ekber diyerek 4 rekatlık namazda durmadan gidiyormuşum...2. rekatımda oturup ettayatuyü okumadan yani..jet hızı bir namaz düşünsene..gülücük

o yüzden öncelikle bilmediğin duaları ezberle,namaz hocasını iyice oku..abdesti iyice öğren..ve elinden geldiğince cemaatle namaz kılmaya çalışmanı tavsiye ederim...

ALLAH yardımcın olsun
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: 17 YAŞINDA OLUP HALA NAMAZ KILMAYI BİLMEYEN BİRİ OLARAK SORUYORUM!
Fatiha suresini anlamı ile ve de 2 tane anlamını bildiğin sure ile namazlarını kılabilirsin kardeşim.Önemli olan ne okudugunu bilmendir.Diğer şeyleri zaten heryerden ögrenebilirsin.Namazda rukuda secdede oturuşta okunan herşey allahı yüceltmekle ilgili dualardır.Sen Allah'ı nasıl yüceltmek istersen öyle seslenebilirsin.İster Arapça ama ne okudugunu bilerek ister Kendi dilinde Allah senin kalbinden geçenleri bilir sonuçta.Birde Namazın farzları Abdestin farzlarını okuman lazım.Namaz senin aklında büyüttügün gibi zor bişey değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2015, Saat:02:57 PM, Düzenleyen: Soyleme.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.