You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ

General
RE: 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ
Kaynak yenişafak.com 15 temmuz şehitleri

*Cuma Dağ Jeoloji Mühendisiydi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koştu 15 Temmuz gecesi eşine şehit olmak istediğini söyledi. sırtında al bayrak ile şehitlik mertebesine yükseldi. ‘Külliyenin başsız şehidi’ *Cuma Dağ, Külliye önünde cuntacıların helikopterden ateşiyle başı koparak şehit oldu Bir erkek çocuk babası 49 yaşındaki Dağ, Jeoloji Mühendisi’ydi. Elazığlıydı Halkımızın, Cumhurbaşkanımızın bize ihtiyacı var” inşallah şehit olurum arkadaşlarımla beraber" demişti.*eşi şehit olan Rukiye Dağ, yaşananları anlattı: Helikopter geldi. bomba düştü. eşimi aradım. tankın önünde başı olmayan birini gördüm. 'Adama ne yapmışlar Allah'ım' dedim. eşimdi... Elini tuttum, 'Canım hakkını helal et' dedim. Hâlâ yağan mermilere aldırmadan yanına oturdum, ellerini tuttum, göğsünü sıvazladım. Polis beni uzaklaştırdı, eşimi alamadım oradan."
*39 yaşındaki jeoloji mühendisi Cuma Dağ, 15 Temmuz gecesi FETÖ hainlerince Külliyede şehit edildi.Şehidin babası iki evladını kanser ve kalp kriziyle kaybetti Cuma'yı vatan için şehit verdi hüznü ve gururu bir arada yaşadı gururun her babaya nasip olmayacağını şehit babasıyım gurur duyuyorum. Oğlum şehittir ciğerdir, sevinçliyim. Oğlum, devlet, millet ve namus için şehit oldu.'' dedi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ELİMİZİ SEMAYA KALDIRIYORUZ TÜM ŞEHİTLERİMİZE TÜM ÖLMÜŞLERİMİZE TÜM SEVDİKLERİMİZE VE TÜM İNSANLARA ALAHIN 99 İSMİ İLE İSTİYORUZ

ALLAH  ER-RAHMAN ER-RAHİM  EL-MELİK 
EL-KUDDÜS ES-SELAM EL-MÜMİN EL-MÜHEYMİN 
EL-AZİZ EL-CEBBAR EL-MÜTEKEBBİR EL-HALIK 
EL-BARİ EL-MUSAVVİR EL-GAFFAR EL-KAHHAR 
EL-VEHHAB ER-REZZAK EL-FETTAH EL-ALİM 
EL-KABID EL-BASIT EL-HAFID ER-RAFİ EL-MUİZ 
EL-MÜZİLL ES-SEMİ EL-BASİR EL-HAKEM 
EL-ADL EL-LATİF EL-HABİR EL-HALİM EL-AZİM 
EL-GAFUR EŞ-ŞEKUR EL-ALİYY EL-KEBİR 
EL-HAFIZ EL-MUKİT EL-HASİB EL-CELİL 
EL-KERİM ER-RAKİB EL-MÜCİB EL-VASİ 
EL-HAKİM EL-VEDUD EL-MECİD EL-BAİS 
EŞ-ŞEHİD EL-HAKK EL-VEKİL EL-KAVİYY 
EL-METİN EL-VELİYY EL-HAMİD EL-MUHSİ 
EL-MÜBDİ EL-MUİD  EL-MUHYİ EL-MÜMİT 
EL-HAYY EL-KAYYUM EL-VACİD EL-MACİD 
EL-VAHİD ES-SAMED EL-KADİR EL-MUKTEDİR 
EL-MUKADDİM EL-MUAHHİR EL-EVVEL EL-AHİR 
EZ-ZAHİR EL-BATIN EL-VALİ EL-MÜTEALİ 
EL-BERR ET-TEVVAB EL-MÜNTEKİM EL-AFÜVV ER-RAUF MALİKÜL MÜLK ZÜL-CELALİ VEL İKRAM
EL-MUKSİT EL CAMİ EL GANİY EL-MUĞNİ
EL-MANİ ED-DARR EN-NAFİ EN-NUR 
EL-HADİ EL-BEDİ EL-BAKİ EL-VARİS 
ER-REŞİD ES-SABUR 
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah subhanehu ve teala hepsine rahmet etsin ve cennetinde cemali ile müjdelesin. Amin...
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-12-2017, Saat:10:06 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
General
Tüm şehitlerimize ve tüm ölmüşlerimize bir fatiha okuyalım

Bismillahirrahmânirrahîm.Elhamdü lillâhi rabbil'alemin Errahmânir'rahim Mâliki yevmiddin İyyâke na'budü ve iyyâke neste'în İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.Hamd o âlemlerin Rabbi,O Rahmân ve Rahim,O, din gününün maliki Allah'ın.Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti.
Hidayet eyle bizi doğru yola,O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

*Hüseyin Kısa Tornacıydı 15 Temmuz gecesi Esenler’den harekete geçti darbeci hain askerler onu tankla ezdi.*Şehit Hüseyin Kısa, 15 Temmuzda torna imalathanesinden abisiyle Esenler Emniyet Müdürlüğü’ne gitti otobanda darbeci askerlerin tankları ile karşılaştı.abisi kardeşini bulmak için hastaneleri dolaştı. Bağcılar Devlet Hastanesi’nde kimsesiz bir cenaze buldular Kimlik tespiti için morga indiklerinde kardeşlerinin cenazesiyle karşılaştılar.

*Hüseyin Kısa, şehit edilmeden önce eşine Türk bayrağının üzerine örtülmesini istemişti. Evli ve bir çocuk babasıydı 2 yaşındaki kızı babasını kaybetti.Şehitin cenazesi memleketi Tokat’a defnedildi. Şehidin ismi, Tokat Zile’de ortaokula verildi.*Esenler’de kanlı gece 15 Temmuz gecesi Topkule Kışlası’ndan tanklarla çıkan darbeciler, Esenleri kan gölüne çevirdi. Yoldaki araçları ezen darbeciler yaylım ateşi açtılar vatandaşları tanklarla ezdiler Tanklara imanıyla direnen 28 yaşındaki tornacı Hüseyin Kısa, 15 Temmuzda FETÖ cü hainler tarafından Atatürk Havalimanı’nda şehit edildi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

*Polis memuru Hüseyin Kalkan, 15 Temmuz darbe gecesi kamyon ve TOMA’ları Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne çekerek tankların girişini engelledi darbecilerin ateşiyle şehit edildi.*Ankara Emniyetinde polis memuru olarak görev yapan Hüseyin Kalkan, 15 Temmuz günü göreve çağırıldı.emniyetin arka girişinden binaya girmeyi başardı TOMA’ları yollara kamyonları emniyetin önüne çekti. ölümden ötesi yok” diyerek büyük bir cesaret gösterdi Asker – Polis kardeştir” dedi 7 kurşun yedi*Polis memuru Hüseyin Kalkan, FETÖ’cü askerlerin önüne geçerek tekbir getirdi. “Asker polis kardeştir” diye bağırdı darbeci albay ateş emri verdi yediği kurşunla sırtüstü yere düştü yüzünde gülümseme vardı şehadete kavuşmuştu.
*Şehit hüseyin kalkanın kardeşi tüm hastaneleri dolaştı. Hacettepe Tıp Fakültesi’nde bulduğu kardeşi için doktorlar yarı ölü geldi, kurtaramadık” dediler Hüseyin Kalkan’ın vücudundan 7 kurşun çıkarıldı.

*Polis memuru Hüseyin Kalkan, Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı. Kalkan’ın cenazesi Etimesgut’ta Elvanköy Mezarlığı’na defnedildi.*45 Yaşındaki Hüseyin Kalkan, 1992’de başladığı Özel Harekat görevinde Cizre’deki operasyonlara katıldı. 17 sene Milli Savunma Bakanlığı korumalığını yaptı.evlenmedi içinde çocuk sevgisi vardı sokaktaki çocuklara dondurma dağıtır sevindirirdi.15 temmuz gecesi şehit oldu*15 temmuz hainlik gecesinde Darbecilerin hedefinde Ankara Emniyet Müdürlüğü, vardı karadan ve havadan saldırdılar hüseyin kalkan ve arkadaşları 4 TOMA ile müdürlüğe giden yolu kapattı tankların ilerleyişi engellediler Darbeci Yüzbaşı Mustafa Mete Kaygusuz’un talimatıyla Pilot İlhami Aygül Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombaladı.polis hüseyin kalkan şehit oldu
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

*Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Arslan’ın koruması olan Hasan Gülhan, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin saldırısıyla Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünde şehit düştü. Üsteğmen abisi de bir operasyon sırasında şehit olmuştu.
*15 Temmuz gecesi, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Arslan'ı koruyan Hasan Gülhan, darbeci hainlere karşı durmak üzere amiri ile Ankara Emniyetine gitti. Darbeci hainlerin saldırısıyla şehit oldu Çankırı'nın Eldivan ilçesinde cenaze töreniyle torağa verildi.*15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti FETÖ'cü hainlerin kullandığı F-16 larla 3 defa bombalandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, ele geçirilmek istendi.46 yaşında ve 2 çocuk babası Hasan Gülhan şehit edildi cenazesi, memleketi Çankırı'da,ağabeyi Şehit Üsteğmen Yılmaz Gülhan'ın mezarının yanına defnedildi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

*Hasan Yılmaz işsizdi FETÖ’nün hain darbe gecesinde Akıncı Ana Jet Üssü’nde darbecilere direndi kızını kurtarmak için kızının üzerine kapaklandı kızını kurtardı şehit oldu.
*Şehit Yılmaz, 15 Temmuz hain gecede Cumhurbaşkanının çağrısıyla sokağa çıktı. FETÖ’cü askerlere direndi 16 yaşındaki kızı ile Ankara Akıncılar Üssü’ne gitti.Kızına siper oldu başından vuruldu*Akıncı Üssü’nde yoğun çatışma arasında kalan hasan Yılmaz, eşinden helallik istedi. Darbecilerin ateşiyle kızını korumak için kapaklandı kafasından vuruldu. kızı gözünden yaralandı. Kızının yanı başında vurulan, 44 yaşındaki Hasan Yılmaz, şehit oldu *Ankara Kazan Ulu Camii'nde öğlen namazıyla son yolculuğuna uğurlandı şehidin cenazesine binlerce vatandaş katıldı. Kazan Şehitliği'nde toprağa verilen hasan Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.adı, Erzurum Palandöken’de açılan bir imam hatip lisesine verildi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

*FUAT BOZKURT İş Makinesi Öperatörüydü
Feto darbesinde sokağa çıktı TBMM önünde helikopter ateşiyle şehit düştü.Ailesinin geçimi için üniversiteye gitmedi FETÖ’cü askerlerin TBMM’yi bombalamasıyla meclise gitti darbecilere direndi helikopter ateşiyle şehit düştü. cenazesi, 2 gün kimsesiz cenazelerin yanında kaldı.*Şehit Fuat Bozkurt’un babası Hasan Bozkurt, oğlum darbe gecesi abdestini alıp dışarı çıktı helikopter ateşiyle şehit oldu Oğlum yaralandıktan sonra arkadaşı kurşun gelmesin diye köprünün altına çekmiş.tampon yapmış. bir milletvekiline Oğlum vekilim bana bir doktor getir ki yaramı sarsın tekrar gideceğim’ diyince vekil ağlamış” şehit babası Öncelikle vatan. Vatansız can işe yaramaz” dedi.

*Şehidin annesi ise “Oğlum kahramandı. Milletine canını verirdi. Şimdiye kadar hiç üzmedi. ‘Anam, babam sağ olsun çalışır ben bakarım’ diyordu. Üniversiteye gitmedi. ‘Çalışıp anneme, babama bakayım. okursam size kim bakacak?’ dedi. Anneye, babaya, milletine canını verdi. Allah verdi, Allah aldı. Oğlum çok güzeldi. Mezarı da güzel, kendisi de güzeldi” *Şehidin naaşı Malatya Şehir Mezarlığı’na defnedildi. 28 yaşındaki şehit Fuat Bozkurttan geriye TBMM de çektiği, alçak uçuş yapan darbeci F-16’ların videosu kaldı ismi Malatya Yeşilyurt’ta ortaokula verildi.Darbe gecesi hainler meclisi iki kez bombaladı Başbakan Yıldırım’ın odası ve pek çok yer zarar gördü. Bombalamayı Kazan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan uçaklar yaptı Kazan halkı komutanlığa akın etti.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General

*Fırat Bulut Özel Harekat Polisiydi 15 Temmuz hain gecede Genelkurmaydaki FETÖ’cülere 281 mermi sıktı 2,5 saat savaştı annesine, “şehit olursam ellerini dizine vurma” diyerek uyarıda bulunduBen vatanım için canımı veririm, bir şerefsize meydanı bırakmam” diyerek bedenini hainlere siper etti.Şehit Bulut, herkesle helalleşti. Genelkurmay önündeki zırhlı araçtan gelen kurşunla yaralandı. şehit düştü.*Şehit 30 yaşındaki Polis Memuru Fırat Bulut annesine, “Şehit olursam dizine vurma, ben vatanım için şehit olmaya hazırım, demişti.Cumhurbaşkanı Erdoğanı çok sevdi 3 senedir Ankara’daydı. 8 yıllık evli 1 çocuk babasıydı.ismi, Ankara Keçiören’de ilkokula verildi.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.