You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“Güçlünün karşısında dik duramamak bana acı veriyor.”

General
“Güçlünün karşısında dik duramamak bana acı veriyor.” diye yazdı bir dostumuz. Ben dik durma tabirini kullanmayı çok sevmiyorum. Elbette gücümüzün yettiği yerde ve yettiği kadar dik durmak önemlidir. Fakat gücünün yettiği yılanla boğuşursun ve gücünün yetmediği yılandan da kaçarsın. Yerine göre dik durmak kaçıp gizlenmektir.
Başarı her güçlünün karşısına dikilmek değil, hakkımızı, değerlerimizi tehlikelerden korumaktır ve bunun da şartlara göre değişen türlü taktikleri olur. Peygamberimiz kötülüğü görünce gücümüz yetiyorsa elimizle, yetmiyorsa dilimizle onunla mücadele etmemizi ve bunu da yapamıyorsak ona en azından gönülden buğz etmemizi buyurmuştur. Gücü yettiği halde buğz ile yetinen tabii ki korkak veya ihmalkârdır. Ama gücünün yetmediği yerden kaçmak da meşrudur. Şamaroğlanı gibi her vurana öbür yüzümüzü çevirecek değiliz. Daha güçlü durmayı dileyelim yüce Yaradan’dan ve bize haram şeyler emredildiğinde hayır demeyi öğrenelim. Her söylediğimiz doğru olsun ama herkese dik durup da her şartta doğruyu söylemek bazen donkişotluktur. Yeri gelir güçlü düşman karşısında susup, gizlenip sakınmak zorunda kalır insan. Sen gücünün yettiğini yap. Allah böyle herkese, her engel karşısında dik durmayı emretmemiş ki. Musa aleyhisselamı bile Firavuna gönderirken bile özel bir kuvvetle ve delillerle desteklemişti. Şu var ki bazen insan hep yenilgi yaşadığı için hep yenilgiyi düşünür ve en küçük soruna güç yediremeyeceğini zanneder. Bu çarpıklıktan kurtulmak için hem kendinin neler başardığına baksın ve hem de kimlerin gücünün nelere yettiğini bol bol gözlemleyerek nelerin üstesinden gelebileceğine dair inancını geliştirsin. Muhammed Bozdağ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-06-2015, Saat:12:32 AM, Düzenleyen: umuteğrisi.
Yönetici
RE: “Güçlünün karşısında dik duramamak bana acı veriyor.”
Yani "Vav" olabilmek adına "Elif" olmak gerek.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.