You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

“Dindarlar, sosyal medya imtihanını kaybetti”

General
Mahremiyet diye bir olgunun dijital ortamda tamamen olmamak kaydıyla, büyük ölçüde yitirildiğini varsayarsak, o zaman müminlerin medya ve sosyal medyayla imtihanın ağır değil, neredeyse kaybedilmiş olduğunu söylememiz zor olmaz. Medyadan, medyanın esaretinden kurtulabilmek eğer mümkünse, belki yitirilmiş mahremiyete dönüş mümkündür. O zaman, gerçeklik ya da Hakikat arayışını, ya da dindarın Hakikat’i arayışını, Hakikat arayışındaki ısrarı söyleme imkânımız var. Ama şimdi, bir dini hassasiyeti olan insanın hakikat arayışını, dijital ortamda yaptığını varsayarsak, dijital hakikat arayışı çerçevesinde bir imtihandan geçtiğini söyleyebiliriz. Yoksa, “gerçek din” arayışı çerçevesindeki imtihan, salt sosyal medya ortamında yapılmışsa kaybedilmiş bir imtihandır. Ama yine de, bu konuda hiç çaba yok demek, çaba gösterenlere haksızlık etmek olur. Kurum, kuruluş ya da kişiler bağlamında bu çabaların, bu mücadelenin, bu sınavı kaybetmek istemeyenlerin mücadelesine de tanıklık ediyoruz.”
Prof. Dr. Mete Çamdereli ile...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-11-2014, Saat:08:14 PM, Düzenleyen: çağrım.
General
RE: “Dindarlar, sosyal medya imtihanını kaybetti”
"Bu fotoğrafların paylaşılması, bir zamanlar asla mümkün değilken, hatta bunu yapmak için illa, dindar, muhafazakar dahi olmak gerekmezken, yani hangi kadın ya da erkek tipini alırsak alalım, bir fotoğrafını başkasına vermenin ne kadar önemli bir olgu olduğu yılları hatırlayacak olursak, bu bir çözülüştür. Bu algının çözülüşüdür. Eğer bir mahremiyet algısı olarak alırsak, mahremiyet algısının çözülüşü ve mahremiyet algısının imhası demektir ve artık bunun sorgulanmaması gerekir demektir. Yani mahremiyet diye bir olgu, dindarların ya da dini hassasiyeti olan insanların yaşamından yeterince uzaklaşmış, yeterince uzaklaştırılmış görünmektedir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sosyal medya hatta internet hatta bilgisayar bile kaldırılmalı yaşananlar insana böyle dedirtiyor..kullanım amacı çok önemli aslında ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
Aslında bu konu ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum ama çok keskin olur diye paylaşmak istemiyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
pejmurde
Kısa Birsure Önce Twetter Facebook Gibi Heseplarimi Devre Dışı Bıraktım Hatta Skype Bile Kullanmıyorum Artık...Nekadar Doğru Olursanız Olun Bisekilde Durtulerle Günaha Davetiye Çıkartiyor..Sanal Alemde Takıldığım Tek Ortam Burası....Arkadaşlarımdan İyi Şeyler Duymasamda Onlar Beni Hiç İlgilendirmiyor..Ben Gunahtan Kaçmak İçin En Sevdiğimi Bile Feda Etmisken Diğerleri Hiç Umrumda Değil...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.