İslami Forum

Tam Versiyon: Kimseye zararı olmayan sadece kişinin kendisine zararı olan büyük günah ne olabilir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

Size bir sorum olacaktı. Bir arkadaşım yıllardır içinden çıkamadığı büyük bir günah işlediğini ve bunun kendisinde bağımlılık haline geldiğini bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Ne kadar ısrar etsem de bu günahın ne olduğunu anlatmadı.

Uyuşturucu içki gibi bir şey değilmiş. Sizce yalnız şahsa zarar veren bu büyük ne olabilir arkadaşlar. Arkadşım için çok endişelendim ona yardım etmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .
Merhaba,

Malesef biz bu sorunun cevabini bilemeyiz. Arkadasinizla daha iyi bir iletisim yoluyla yaklasmanizi oneriyorum.


Allah saglik, sihhat versin.
Merhaba
Arkadaşınızın Rabbime yönelmesini sağlayınız
Mevla teala kendisine yönelenleri sever
Mevla teala kendisine yönelenleri mahzun etmez
Sıkıntılardan dertlerden kurtarır içine ferahlık verir
Derdini Rabbime anlatıp ondan yardım istesin vesselam
Arkadaşınızın ne günah işlediğini araştırmanız son derece yanlış.
Bir günahı açıklamak, açıkça yapmak ta büyük günahtır.
Bence araştırmayı bırakın, Allah Teala'ya yönelmesini sağlayacak ilim ve ibadetlere yönlendirmeye çalışın.
Arkadaşlar zaten arkadaşım Allah yolunda bir insan kendisi orucunda namazında lakin benim anlayamadığım neden böyle bir günaha saplanmış ? Bunu bulup onu kurtarmak istiyorum . Lütfen yardımcı olun .
Neden böyle bir günah işlediğini biz bilemeyiz. gülücük
Arkadaşına o günaha sürükleyecek ne varsa o şeye yaklaşmamasını söyleyebilirsin, böylece o günahı işlemeye fırsat bulamaz.
Boş durmamasını üretken olmasını söyleyebilirsin, böylece o günahı işlemek aklına gelmez.
Allah’ın tövbe eden kullarından yana olduğunu söyleyebilirsin.

Tabi ilk önce onun bu günahtan kurtulmak için kararlı olması lazım.
Eğer biri sevmediğini söyleyerek, onun ismini söylemeden ve kimin hedeflendiğini bilmeden (kimsenin onu tanıdığını belirtmeden) bilmeden başka bir Müslümandan bahsederse, yasaktır, ancak insanların tanıdığı şeylerden alıntı yaparsa yasaktır.
Allaha c.c. sığınıp sabretmesi gerek diye düşünürüm...
[/font][/size]KİMSEYE ZARARI OLMAYAN GÜNAH DİYE BİRŞEY YOKTUR.DOLAYLI YOLDANDA OLSA HERTÜRLÜ GÜNAH BİR BAŞKASINA ZARAR VERİCEKTİR.UNUTMA Kİ EN BÜYÜK GÜNAH ORTAK KOŞMADAN SONRA SAPTIRMA GÜNAHIDIR.KARŞINDAKİNİ SAPTIRIRSAN ONUN GÜNAHLARINDANDA HİSSE ALIRSIN.EN BÜYÜK SEVAPTA ÖĞÜT VERMEKTİR.SENİN VERDİĞİN NASİHATI HERKES SADECE 1 KİŞİYE ANLATSA DÜNYA KADAR SEVAP ALIRSIN.BU KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE DİSTRİBİTÖRLÜK SİSTEMİ VARYA AYNEN ÖYLE DÜŞÜN.GÜNAHLARDADA DİSTRİBİTÖR OLUP SONSUZ GÜNAH YÜKLENEBİLİRSİN AMA SEVAPLARDADA DİSTRİBİTÖR OLUP SONSUZ SEVAP KAZANABİLİRSİN.BAK DİKKAT ET SADECE NASİHATI VERDİĞİN KİŞİDEN SEVAP ALMAZSIN ONUNDA DİĞERLERİNE SÖYLEMESİYLE BU OLUŞAN ZİNCİRDEN YANİ HERKESTEN PAY ALIRSIN.KURANDA BAK NE DİYOR ALLAH, İYİLİĞE ARACILIK EDENE ONDAN BİR PAY VARDIR,KÖTÜLÜĞE ARACILIK EDENEDE ONDAN BİR HİSSE VARDIR.AYRICA BİR BAŞKA AYETTEDE AHİRETTE SAPTIRDIKLARI İNSANLARIN GÜNAHLARINDAN BİR KISMINI YÜKLENECEKLERDİR BAK NE FENA YÜKLER YÜKLENİYORLAR DİYE ANLATILIR KURANDA.
Sayfalar: 1 2