İslami Forum

Tam Versiyon: İSLAM DÜNYASIN DA SÜREKLİ KAN AKIYOR ÇÜNKÜ!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İSLAM DÜNYASIN DA SÜREKLİ KAN AKIYOR ÇÜNKÜ!
Müslüman görünümlü olanlar dili ile İslam kardeşiyiz diyor, fakat hemen arkasın dan kendisi dışındaki ırkları ve mezhepleri insafsızca ve düşmanca kötüleyebildiği kadar kötülüyor. Söylem ve eylem çelişkisi yaşayan Müslümanlar İslami kardeşliği bir edebiyat parçalamaya dönüştürmüşler. Gerçeğe baktığımız da ise ırk, renk, coğrafya ve mezhep temelli bir yaklaşımın olduğunu fark edebiliyoruz.Coğrafyasını, ırkını ve mezhebini kutsayanlar Mezhepçiliği ya da ırk çı lığı meslek haline getirip bu işi bilinçli yapanlar olduğu gibi bilinçsizce yapanlar da vardır. Evde, sokakta, okulda, televizyonda, gazete de medya aracılığı ile birçok mekân da bir şekilde bu ayrılık fikri aşılanıyor. Yani ya ırkçı olmalısın ya da mezhep çi, ya beyaz yâda zenci olmalısınız.O yüzden İmam Humeyni şöyle demiştir “Şiilik ve Sünnilik yapanları saflarınızdan ayırınız”. Müslümanın derdi İslam davası olmalıdır. İslami bir gelecek için endişeleri olmadığı için İslami meseleleri magazinsel olarak konuşuyorlar.Nasıl ki PKK gösterilerek Kürt halkı suçlu imiş gibi gösteriliyorsa, İngiliz Şiileri üzerinden gerçek Şiiler, Amerikan bağlantılı Sünniler üzerinden de gerçek Sünniler hedef gösterilerek Müslümanlar arasında fitne savaşları çıkartılıyor. Aynı dine inandıkları halde Küfür dünyasının oyununa gelerek kardeşin kardeşi katline zemin hazırlayan bu mezhep çi ve ırkçı taife islam toplumunu zehirleyen bir fitne hareketidir. Çünkü İsrail’in ömrünü uzatacak yol, Müslümanların ayrılığı ve birbiriyle çatışması ile olacağını öngörmekteler.
İslam bizleri Tevhit birliğine çağırırken bunlar ırk, mezhepya da coğrafya ya bağlı “ulus devlet” birliğine davet ediyorlar. Bunlara göre aynı dinde olmanız önemli değil, önemli olan onlarla aynı ırk yâda mezhepte iseniz siz kesin cennetliksiniz. Eğer siz onların mezhebinden iseniz sizin itikadınız hiç sorgusuz sualsiz doğrudur, fakat siz başka bir mezhepten iseniz sizin itikadınız kesin yanlıştır. Çünkü bunlara göre vahiy ve Allah’ın yolunun sadece kendi tekellerinde olduğunu sanan Yahudilerle aynı düşüncedeler. Yahudiler de kendilerin den başka her ırk, din ve mezhebi tanımamaktadırlar. Fitneci düşünen çevreler, Bir saat önce İslam kardeşliğinden söz edenler, bir saat sonra ise “ Kimse bizi sevmiyor herkes bizim düşmanımız” sloganı adı altında Tamamen duygusal, nefsani ve bencilce kendisinden başka herkesi dışlayabiliyorlar. Medyanın tesiri altın da kalan “Allah’ın araştırın yoksa bilmeyerek bir topluma haksızlık edersiniz” ayetine rağmen Müslümanlar kendi bilgi bilinç irade ve akıllarını rafa kaldırarak Müslüman kardeşi hakkın da ki iftira ve yalanlara kanabilmekte ve koyun gibi medya nereye yönlendirirse oraya yönlendirilmeleri bu vahim ayrılıkçı sonuçları doğuruyor. Kendi gündemlerini belirlemeyenlerin gündemini başkaları belirler. Kendi gerçeğini görmek istemeyen, faiz, içki, kumar ve fuhşun kol gezdiği her türlü ahlaksızlığa kör olanlar kendi coğrafyasını güllük gülistanlık görürken diğer Müslüman kardeşlerini sadece ırkı, mezhebi, rengi, sınıfı, coğrafyası, örf âdeti, gibi bahanelerin ardına sığınarak düşmanlık beslerken aynı çevreler esas düşman olan İsrail, Amerika ve diğer küfür güçleri aleyhinde söz etmemekle kime hizmet ettikleri anlaşılıyor.
Çağımızda insanlar Allah’ın sınırını çizmediği yapay sınırlara kendisini hapsederek İslam’ın ümmet anlayışı yerine tipik “”ulus devlet” anlayışına sahip tam da Amerika nın istediği Müslümanlar türedi. Onlar Avrupa birliği derken, biz İslam birliği diyemiyoruz neden? Diye sormak akıllarından bile geçmiyor. Müslümanlar İslam kardeşiyiz diyor arkasından “ama “diye başlayan sözcüklerle bir mezhepçilik kavgasına soyunarak kendi sonunu hazırlarken İsrail’in “büyük İsrail” hayaline yardım etmiş oluyorlar farkındalar mı? Katolik ve protestonlar çok güzel geçinirken, Müslümanların sanki başka işi yokmuş gibi senin kaşın niçin kara der gibi dini öğretmek yerine mezhepçiliği ve ırkçılığı çok güzel öğretiyorlar. Düşünebiliyor musunuz bir hoca dersine girerken namaz kılmayan, oruç tutmayan, Ahlaklı olmayan ve Allah’ı dahi doğu tanımamasından endişe etmezken şiicilik ve sunniciliği, Türkçülüğü ve kürtçülüğü öğretiyorsa, “Euzu besmeleyi” dahi öğretmeyen bu hoca kılığındakiler ayrımcılığı İslam’ın alfabesi gibi Öğrettikleri sürece İslam âleminde daha çok hazin sahneler görmeye devam edeceğiz. Irka evet, ırkçılığa hayır, mezhebe evet mezhepçiliğe ve mezhepsiz liğe hayır demediğimiz sürece batının oyuncağı olmaya devam edeceğiz. “ama”ama”demeyi bırakıp İslam kardeşliğini tesis etmek fedakârlık ister. Hakikatten uzak Her “ama” münafıklığın ayrı bir yorumudur. Yılarca ırkçılık ve mezhepçilik yapanlar bir günde değişmeyecekleri için hakikati gördüklerinde ruh kimyaları bozuluyor. "semi'ne ve eta'na " diyecekleri yerde şeytanizmin avukutluğuna soyunmaları ne acıklıdır. Bizler kendi hakkından da vazgeçip bir başkasını savunduğumuz da kardeşlik tesis edilmiş olur. İslam kardeşliğini hakiki anlamda savunduğumuz da düşmanın bu fitne araçları olan, ırkçılık, mezhepçilik ve ulusçuluk araçları da elinden alınmış olur. Düşmanlar birbirimize hep negatif yönlerimizi gösterirken oysaki pozitif ve ve ortak yönlerimiz binlerce dir. Yanımızdakiler, komşularımız düşmansa okyanus ötesindeki Amerika neden dostumuzdur? Diye sormamız lazım. Kimse kendi ırkını ve mezhebini kendisi seçmiş değildir. İnsan sadece dinini seçer. Bunun aksini konuşanlar Ya ahmak ya cahil ya da haindir. Ve Siyonizm’in İslami görünümlü bilinçli ya da bilinçsiz uşaklarıdır. Sebepleri görmek istemeyenler sonuçları konuşmaya devam ederler.